Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

spørsmål om halvårskurs for lastebil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er flere ti-talls år siden det var 20 på lastebil, og på C1 har det aldri vært 20.

 

Er 18 på C1, C1E, C og CE, mens det er 21 på alle buss-klassene. I tillegg til førerkort må man ha yrkes-sjåfør-kompetanse-bevis, som er på 280 timer for persontransport og godstransport, eventuelt 350 timer (280 + 70 timer utvidelse) dersom man ønsker for begge to. Man kan også ta et redusert kurs på 140 timer, MEN da vil man ikke ha lov å kjøre yrkestransport i klasse C og CE før man er 21 år, og i klasse D og DE før man er 23 år med unntak av by-buss som kjører ruter kortere enn 50 km.

 

Alt detta kan man ta på privat kjøreskole hvis man er villig til å betale det selv, eventuelt i forsvaret hvis man søker seg til rette plassen.

 

Man kan også ta dissa 6-månders kursa på vidregående skoler, og da regner jeg med det også dekker yrkessjåførkompetansebeviset. Hvor lett det er å komma inn for en som ikke har gått transport-fag, er derimot en annen sak. Man skal som nevnt over, ha endten lærling-plass eller en VELDIG god grunn for å få gå på et slikt kurs.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Lærlinger går ikke 6 måneders kurs (19 uker), de går et 10 ukers kurs. Grunnen til at disse blandes er at de som går halvårskurs går i samme klasse som lærlingene. Lærlingene er ferdig med kurset etter 10 uker, og da skal de ha klasse C og CE.

Såfremt de greier å bestå teori og oppkjøring, selvfølgelig.

Halvårskurset gir klasse C, CE og D. Når man har CE og D har man automatisk også DE, da CE og DE er likestilt ang vekt.

 

Det er 21 års aldersgrense på halvårskurset, da dette også inkluderer klasse D. Dette kurset kan hvem som helst søke på, så lenge de er fylte 21 år, har førerkort klasse B og har bestått ett av flere grunnkurs på videregående skole.

Endret av Arinomi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...