Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

min bror røyker hasj.


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

 

Jeg har en bror som røyker hasj/mariuana.. Og jeg er utrolig redd for han, fordi min far tok sitt eget liv for noen år siden på grunn av at han ikke kom seg ut av problemet sitt. Og jeg er utrolig redd for at han ikke kommer seg ut av det og deretter ta sitt eget liv. Han er nå 19 år, og han begynte når han var ett år eldre enn meg. Det siste jeg vil her i verden er og miste min bror!

Jeg får heller ikke spurt mamma om hjelp, for henne får ikke hjelpet. Vi har prøvd i mange år, men jeg vil så gjerne at han skal slutte og bo på nav-penger & komme seg ut - finne seg en jobb. Og starte ett årdentlig liv, enn & sitte i stua si og røyke hasj, til han flyr i taket.

Håper noen kan fortelle meg noe jeg kan gjøre for at han kanskje slutter med dette.

For jeg har virkelig ikke lyst til at det samme skal skje med broren min, som med min far.

 

-Lissiiee

Endret av lissiiee
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilket problem var det faren din hadde?

Jeg regner med at det ligger mer her enn bare hasjbruken, for den i seg selv fører neppe til selvmord. Hasjbruk er dog forbundet med utløsning av psykoser og angst for folk som er disponert for det.

 

Hvorfor er han ikke i jobb? Vet du hvorfor han røyker?

Lenke til kommentar

Først og fremst må du finne ut om han har et problem, og omtrentlig hvor stort det er. Da kan du bedre velge fremgangsmåte og hjelpemidler. Snakk med ham, finn ut hvorfor han røyker, hvor ofte han gjør det og hvordan han gjør det (alene/med venner/morgen/kveld). Hvis han ikke vil snakke om akkurat det, snakk om fremtidsplaner, skoleønsker, hva han har lyst til å få til. Er han deprimert eller apatisk, lat eller syk?

Lenke til kommentar

Hei!

 

Det er ikke hasjrøykingen i seg selv som er problemet, men jeg tror det ligger noe i ordtaket "lediggang er roten til alt vondt". Nå skriver du ikke så mye om situasjonen ellers, men det høres ikke ut som om han har mye meningsfullt å fylle dagene med. Det er nok der du bør starte! Det går helt fint an å ha et sunt forhold til de fleste rusmidler, men når det blir en flukt fra en kjedelig og meningsløs hverdag kan det fort bli problemer av det.

Lenke til kommentar

Han røyker veldig ofte. Både alene, med venner, morgen & kveld.

Han er lat som f**n! Og jeg vet ikke om han er deppet.

 

bonkytonk; nej, jeg vet ikke jeg. Kanskje han tokk sitt liv på grunn av det, kanskje ikke.

Men han tok iaf sitt eget liv. Og vis han gjorde det på grunn av at han ikke orket mer, på grunn av all dritt rundt hasj, eller narkotika i seg selv. Er det trist vis min bror også till slutt tenker at han ikke orker mer!

 

 

Men still gjerne spørsmål så svarer jeg..

 

-lissiee

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Det går helt fint an å ha et sunt forhold til de fleste rusmidler, men når det blir en flukt fra en kjedelig og meningsløs hverdag kan det fort bli problemer av det.

 

Som sagt av Mads Larsen, forfatter av "Pornopung": Dop er greit nå og da, men når hverdagen din suger så blir det lett mer dop for å komme seg vekk fra hverdagen.

 

Forøvrig er jeg strålende enig i resten av innlegget ditt, utrolig for en effekt et mer aktivt og sosialt liv har på størrelsen på problemene man møter.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...