Gå til innhold

Mac pro som server - god, eller dårlig ide i rent windows miljø?


Anbefalte innlegg

Det har seg slik at jeg for noen år siden fikk en mac pro rimelig billig, men å selge den igjen nå var utrolig vanskelig - kanskje fordi jeg ønsker for mye for den.

Tingen er da - at med 2 x 2,66 dualcore xeon, 9 GB ram og mulighet for å stappe mellom 4 og 8 TB i den maskinen, så tenker jeg å la den bli server istedenfor.

 

På den måten slipper jeg å kjøpe en når jeg flytter ut til ny leilighet, og maskinen er rimelig heftig spekka. Skulle jeg solgt i dagens klima hadde jeg fått kanskje 7-8 000, og til å ha vært lagt ut for 10 000 uten et eneste bud i noen uker, så er til og med det usannsynlig føler jeg.

 

Spørsmålet er jo - er den nye OS X server en god løsning i et system som kun kjører windowsmaskiner? Det er snakk om enkel fildeling, streaming og muligens mailserver, webserver etterhvert. Noen som har erfaring?

 

Prosjektet vil ink. lisens (usa kjøpt) koste 2500 kr inkludert 3 2 TB disker, eventuelt selge den til 7000 om heldig, men måtte kjøpe ny server senere når jeg flytter ut.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen problem, stort sett er det snakk om standard *nix-tjenester som Apache, Samba osv.

 

Eventuellt kan du installere en Linuxvariant på den.

 

Altså, Mailserveren er standard *nix-tjenester som postfix, squirrelmail og dovecot. iChat serveren er XMPP. Webserveren er Apache med perl, mysql osv. Og slik er det mer eller mindre over hele linja.

Endret av Thlom
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...