Gå til innhold

Ubuntu 11.04 er klar for nedlasting


Anbefalte innlegg

Jeg har prøvd begge deler. Med disken kommer jeg overhodet ingen vei da det dukker opp en svart (terminal-lignende) skjerm som forteller "can't mount on *insert gibberish*" og lar meg så skrive finurlige ting, trykke enter, og få opp en ny linje. Er alltids kjekt, men nytter veldig lite. Når jeg prøver med Wubi får jeg i hvert fall opp selve innstallasjonsvinduet til Ubuntu, men deretter kommer det der med intet rot-filsystem.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hm. Har ikkje prøvd installerings-disken til 11.04 då eg kun har oppdatert frå 10.10. Korleis er disksystemet ditt ut? Er det fleire diskar med ulike filsystem og OS? Prøvd å brenne ny CD?

 

Skal lastet ned iso i løpet av kvelden og installere på min stasjonære. Kanskje kan eg bli litt klokare på feilen du får? Vil sjekke innom denne diskusjonstråden i morgon og sjå om du har fått hjelpa du treng. Vonaleg finst det klokare hovud som kan hjelpe deg betre medan eg klør meg på mitt...

Lenke til kommentar

Tror kanskje det er harddisken min det har vært noe feil med. Å innstallere på den bærbare gikk greit og problemfritt. NÅ skal jeg bare teste utover kvelden og i morgen, for så å komme tilbake med en førsteinntrykksrapport.

 

Akkurat nå kjører jeg på en Intel Pentium SU 4100, integrert grafikk, 4GB DDR3 og 80GB Intel X25-M SSD.

Lenke til kommentar

Har nå fått satt meg mer inn i Unity, og er mer fornøyd nå enn jeg var i går, men allikevel en god del ting som irriterer, f. eks at man ikke lett kan bare dra ikonene på launcher for å endre rekkefølge, endre rekkefølge på ikoner på panel og mer til.

 

Det mest irriterende er vel at den skal oppleves som enkel og personlig, siden den fremhever ofte brukte eller nylig brukte mapper/filer, men man kan ikke endre shortcuts.. gir jo ikke litt mening engang. For meg som ikke kommer til å bruke noen mail-app på mitt Ubuntu, hvorfor skal jeg da bruke opp så mye verdifull plass på launchern min til et stort mail ikon? : \ Skjønner ikke hva de tenker på.

 

Håper slikt ordnes etterhvert.

 

Forresten - er det noen andre som har lekt seg litt med unity etter lansering som har tips å komme med? :-) Har tweaket litt her og der, som jeg nevnte i mitt forrige innlegg i denne tråden, men føler liksom at det mangler et skikkelig tweaking-program spesielt for unity.

Lenke til kommentar

Kjørte en oppgraderingstest på min gamle Ubuntu release som kjørte i VMWare.

Det gikk kort og greit rett i dass, ble sittende i GRUB menyen uten noen vei å komme meg videre.

Fant også ut at dette er en gammel bug fra 10.04 LTS så om du oppgraderer fra LTS så kan du få GRUB problemer.

 

Uansett, løsningen var å ta en repair install fra ISOen, så fikk jeg maskinen opp å gå igjen.

Men måtte slenge inn VMWare i etterkant pluss litt ekstra knot her og der.

Lenke til kommentar

Et tips til andre som evt kjører på maskiner med gamle grafikkort: Hvis ikke Unity virker, så forsøk unity-2d. Du finner den i Synaptic pakkebehandleren.

 

Jeg kjører på en IBM Thinkpad X40 som begynner å bli noen år. Unity fungerte ikke her, så den gikk automatisk tilbake til det klassiske gnome-miljøet etter oppgradering. Kom over unity-2d, og det fungerer bra her.

 

Ellers må jeg si meg godt fornøyd med 11.04 så langt. Oppgraderte fra 10.10, og det største problemet var trådløst nettverk som forsvant, men det fikk jeg ordnet ganske raskt.

Lenke til kommentar

Installerte det på min HP pavilion 424.no og har merket at med classic ubuntu funksjonen, tilgjenngelig på loginscreen, dras os'et lettere en forgjengeren. Pga. elendige specs på pc har jeg desverre ikke fått teste de mange av de nye funksjonene. Men har merket problemer med java, hvis man opdatere, hvorav jeg da ikke fikk spilt minecraft -.- software senter er heller ikke helt feilfri, hvorav man ikke får installert programmer, dette er en relativt stor feil, men kan vere pga. dårlig pc. Men utenom dette er opdateringen bare possitiv :) skal sette meg ned og se om jeg finner ut om det er brukerreleterte feil eller om der er software feil. Noen andre som har samme problemer?

Lenke til kommentar

på laptopen min fikk jeg endelig en bug jeg kan leve med =)

den spiller både analog og digital lyd samtidig. og pc-speakerne slutter å spille når jeg stapper inn en optisk jack. og best av alt fra 10.10 er at optisk faktisk fungerer =)

 

acer 1810tz med 64GB SSd og bruker ca 9 sec fra bootloader til jeg kan skrive brukernavn.

var digg med en distro som jeg endelig ble fornøyd med. skal gi unity en uke før jeg bestemmer meg for om jeg vil ha gnome2 med en dock

 

gnome3 har vist potensiale til å fucke opp ganske mye i 11.04 skal jeg tru en kamerat som testa.

 

edit:

Installerte det på min HP pavilion 424.no og har merket at med classic ubuntu funksjonen, tilgjenngelig på loginscreen, dras os'et lettere en forgjengeren. Pga. elendige specs på pc har jeg desverre ikke fått teste de mange av de nye funksjonene. Men har merket problemer med java, hvis man opdatere, hvorav jeg da ikke fikk spilt minecraft -.- software senter er heller ikke helt feilfri, hvorav man ikke får installert programmer, dette er en relativt stor feil, men kan vere pga. dårlig pc. Men utenom dette er opdateringen bare possitiv :) skal sette meg ned og se om jeg finner ut om det er brukerreleterte feil eller om der er software feil. Noen andre som har samme problemer?

ubuntu bruker en åpen versjon av java. jeg måtte avinstallere den og installere sun-java browser plugginn for å få bankid til å funke som den skulle. (den installerer sun java når du avinstallerer den som er defult)

Endret av kjeLL//
Lenke til kommentar

Satte nå i gang en oppgradering.

 

Steg 1: Så langt i prosessen har den gitt dialog om at jeg må velge tastatur. Så siden jeg ikke vet hvilket jeg burde velge, så lot jeg A4tech stå urørt og trykket på "Videre".

 

Steg 2: Oppgraderingsdialogen sa at den var nødt å la noen innstillinger stå urørte alternativt at den skrev over eventuelle innstillinger på ting og tang som jeg måtte ha gjort ved bruk av forrige versjon Ubuntu. Jeg synes dette gir litt sånn eh.. Skal jeg beholde eller overskrive spørrende følelse. Blir bare rådvill av sånt. Kanskje det er bedre med å laste ned den fulle nye versjonen og innstallere på blank harddisk likevel??

 

Steg 3: Remove Obsolete packages. Også her blir en litt rådvill av valgene "Beholde" eller "Fjerne". En kan jo forstå at de ikke tar bort valget "Beholde" da. :ph34r: Men sånn i utgangspunktet tror jeg det er litt tryggere å kjøre hardt på ved å velge "Fjerne" her.

 

Steg 4: Synes det er litt merkelig at fargene i bakgrunnen er lik som før (samme tema) etter oppgraderingen. Er det ikke vanlig at de velger nye tema mellom versjonene? Ellers vil ikke Unity kjøre da jeg nok må oppdatere VMware Tools før det lar seg kjøre under VMware. Ubuntu gir dialog for at det mangler hardware til å kjøre Unity, og da er det nærliggende å tro at VMware Tools ikke har vært oppdatert på en stund.

Endret av G
Lenke til kommentar

Skal man bruke nettbank, kan det lønne seg å bruke Sun sin Java-variant. Da må man aktivere "Canonical-partners" i Programvarekilder, og deretter finner man dette i Programvaresenteret under Canoncal-programvare (klikk "vis tekniske programmer" elns, nederst for å vise). Det står også en litt uoversiktlig guide på dette på ubuntu.no.

 

Ellers er det feil på en del av oversettelsene i Synaptics denne gangen. Den mest markante feilen er ikonet som sier "Gir", og som tilfeldigvis viser et tannhjulikon. Dette er faktisk knappen for "Egenskaper". Men det er Launchpad (oversettingssystemet) som har har skyld i dette. Gi gjerne tilbakemelding på https://launchpad.net/~ubuntu-l10n-no hvis dere finner flere feil.

Lenke til kommentar

Merkelig. Jeg innstallerte Ubuntu rett før 11.04 ble lansert, så jeg rakk ikke å teste lyden etter at jeg innstallerte driverne, men jeg er rimelig sikker på at det ble ødelagt ved oppdateringen.

 

Har forøvrig postet noe i en tråd (den eneste tråden som kom opp på google @min feilmelding) her på ubuntuforums, hadde vært fint om noen kloke hoder tittet innom :-)

Lenke til kommentar

Foreløpig inntrykk:

Tok tre kvarter (pluss nedlasting) å oppgradere fra 10.10 til 11.04. Ingen hassle, bare tre spørsmål om gamle config-filer.

Etter restart bootet den nesten til desktop, men stoppet opp med en del feildumps på skjermen (med navnet radeon i noen av meldingene. Sikkert noe X-kræsj.). Etter en REISUB bootet den normalt til Unity. Kjørte og kjører uten fglrx på et HD4650, og alt går smooth.

Unity er morsomt. :) Men jeg er usikker på hvor effektivt det er med felles menubar øverst på skjermen. Jeg opplever det som litt ineffektivt å måtte la vinduet få fokus før jeg får frem menyene. I tillegg finnes det i mange tilfeller ingen intuitiv måte å få åpnet flere nye vinduer av samme type (f.eks terminaler).

Spotify-integrasjonen i Indicator er digg (i tillegg til Amarok selvfølgelig). :) Men litt tullete at Banshee ligger der hele tiden.

Søkefeltet på i start-menyen er like glimrende implementert som i W7. Det eneste jeg vil sette fingeren på er at ikonet/programmet "under entertasten" ikke blir markert på noen måte. Skriver jeg f.eks "term" dukker Terminal-ikonet opp (sammen med et par andre), men det finnes ingen indikasjon på at Terminal vil bli kjørt når jeg trykker enter, selv om det er implisitt gitt at første ikonet i listen blir kjørt. Jeg skulle likt å sett første ikonet bli markert på samme måte som når du blar i ikonlisten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...