Gå til innhold

tips til taktikk/strategi spill med planlegging


Anbefalte innlegg

Kanskje litt vag overskrift, men jeg lurte på om noen vet om et rts/tbs spill som er av taktisk art (helst).

 

Litt mer spesifikt så ønsker jeg noe som minner om planleggingsmodusen til de første Rainbow 6 spillene. Legge en sindig plan, som så de under deg følger slavisk, eller som de prøver å følge best mulig.

 

En slags krysning mellom total war, rainbow 6 og hearts of iron 3. Helst i størrelsesorden total war eller deromkring. (kampene altså)

 

Et mulig scenario. Du møter en fientlig hær ansikt mot ansikt. Du går så inn i planleggingsmodusen, eller noe sånt, og setter opp hæren din i diverse fylkninger eller avdelinger alt etter størrelsesorden. Du bestemmer så den generelle angrepstaktikken, som om du snakker til dine underordnede. Få bueskyttere opp på den høyden der. Send ut speidere bak skogen der for å oppdage bakhold. Send infanteriet dit og dit, mens rytterne dine angriper så og så. Dette er et viktig punkt vi må prøve å holde. Kun bruk artilleri hvis fienden flykter. Hjem noen i skogen der og angrip fra siden. etc etc etc.

 

Jeg ønsker med andre ord muligheten til å ta høyde for alle eventualiteter, og så la slaget gå som det går med minimale muligheter til å gripe inn. Evnt litt ala rainbow 6 hvor du fyrer av diverse ordre når situasjonen er riktig.

 

Litt som rollen til strategen i Slaget om Den Røde Klippe hvis man har sett den filmen.

 

Sett litt på Sword of The Stars, men hvordan foregår kampene der? Pakken rundt det eventuelle spillet er ikke så viktig, men stort pluss om det er Civ, Hoi, E Universalis, total war aktig. Imperie bygging altså.

 

edit: Det viktigste er vel det å kunne planlegge, å så se planen settes til live. F.eks kampene i Deadlock (fra eldgammelt av) bare med planleggingsmodus før kampene.

 

edit 2: Fins det ingen slike spill? fins det ingen som har laget rainbow6 vegas mod som har planlegging? Nothing? Nada?

Endret av DjFarmor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke tatt meg tid til å google men Rainbows Six 3 er jo det siste ordentlige spillet i Rainbow Six-serien, og med planlegging. Empire total war er jo nevnbar, men det er noe meget spesielt du ser etter her.

 

Heroes 3 Of Might And Magic er supert, kan kjøpes på GoG og Imperial Glory ôg, det er så mange spill, du må nesten bare kaste deg ut i det. Skal si ifra om jeg finner noen andre seinere. :)

Lenke til kommentar

Rainbow spillene har jeg jo spillt. De nye var jo bare en generelle fps spill. Hvorfor tok de bort planleggingen? Måtte de gjøre spillet enklere å forstå for consolegjengen? uff....

 

total war serien har jeg alt av, og heroes. Bra spill, men som sagt, ikke hva jeg leter etter.

 

edit: imperial glory minnet mest om en total war mod :p Så nope. The search continues. Hvordan er Ruse i så måte forresten? Så at det var mye piler og slik på bildene fra det. Piler betyr planlegging :p Du er jo i beta, eller kan du ikke si?

Endret av DjFarmor
Lenke til kommentar

Empire Earth 2 har vel en modus der du kan gi kommandoer til lagspiller (data eller andre personer). Hvis jeg husker riktig kunne man tegne inn piler på kart og gi beskjeder hvordan og når man skulle angripe, kan tenke meg at det var ganske heftig hvis man var 4 stykker som fulgte en bra lagt plan. Selv har jeg aldri prøvd det over nett, og med datastyrte medspillere fulgte de aldri ordrene mine :p

Lenke til kommentar

Tja, jeg vet ikke helt, jeg. Om grafikk ikke er så viktig, så kanskje noen gode gamle spill som Sid Meier's Gettysburg! eller Panzer General gjør susen. Kan man ikke velge hvilke enheter man vil sende inn i kamp først i Warlords 4? Er så lenge siden jeg har spilt det, så husker ikke.... men mener å huske at det var slik.

 

Eller bare bite i det sure eplet og spille noen Civilization 4 scenarioer. :p

Lenke til kommentar

skal sjekke empire earth 2 litt.

 

Bryr meg ikke så mye om gammelt, eller grafikken, så lenge grafikken er tidløs. Skytespill fra 1995 er somregel ikke tidløse. Skal ta en titt på panzer tingen. Sid Meyer sine spill er nok ganske langt unna det jeg er ute etter, men mye bra har han.

 

Små uavhengig utviklere ja. Problemet er jo at det er så fordømt mange av dem, og at dem sjeldent kommer opp i rampelyset.

 

Vel vel, fremgang. Ett spill å sjekke ut.

Lenke til kommentar

Hvordan er Ruse i så måte forresten? Så at det var mye piler og slik på bildene fra det. Piler betyr planlegging :p Du er jo i beta, eller kan du ikke si?

 

Ruse er nok rimelig langt vekk fra målet ditt - her er det reaksjon på reaksjon på reaksjonen til reaksjonen som teller, og å planlegge en kamp på forhånd her vil omtrent tilsvare å kode en ny AI til spillet. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...