Gå til innhold

Earth Hour - Verdens største klimakampanje skjer i morgen


Lakus

Anbefalte innlegg

EarethHouejl2.png

Bli med på verdens største klimakampanje

Slukk lyset i en time lørdag 28. mars klokken 20.30 og bli med på en global klimamarkering uten sidestykke i historien!

Den siste lørdagen i mars 2009 blir en merkedag i arbeidet mot klimaendringer. Byer, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden skal slukke lyset i én time – Earth Hour – for å vise sitt engasjement for klimaet. Målet er en milliard deltakere verden over. Bli med du også – hver lysbryter teller!

 

 

En symbolsk handling for klimaet

Klimaendringene er en trussel mot mennesker og miljø over hele kloden. Earth Hour handler om å gi en global utfordring et globalt svar. Ved å slå av lyset i kun en time, blir du med på tidenes største og mest spektakulære klimakampanje - en kampanje som skal inspirere regjeringer, byer, bedrifter og enkeltpersoner til innsats mot den globale oppvarmingen. Når verdens politikere møtes i København i desember 2009, er det for å inngå en global klimaavtale. Under Earth Hour skal vi vise at politikerne har folket i ryggen, og at vi vil ha en ansvarlig klimapolitikk! Earth Hour gjennomføres av WWF – med et mylder av samarbeidspartnere verden over. I år er WWF-Norge med for første gang i samarbeid med flere norske byer, kommuner, organisasjoner og bedrifter.

 

 

 

Det startet i Sydney i 2007

Det startet med et spørsmål: Hvordan kan vi inspirere folk til å gjøre noe aktivt i forhold til klimaendringene? Svaret: Vi kan spørre Sydneys innbyggere om å skru av lyset i en time. Earth Hour startet som et samarbeid mellom WWF-Australia, Fairfax Media og Leo Burnett reklamebyrå. 31. mars 2007 skrudde 2.2 millioner mennesker og 2100 bedrifter av lyset - Earth Hour var født. Denne 60 minutters kollektive innsatsen reduserte byens energiforbruk med 10.2 prosent. Det er like mye energi spart som hvis du skulle fjerne 48 000 biler fra norske veier i et helt år.

 

Innsatsen fra Sydneys mange innbyggere inspirerte flere andre byer til deltakelse i 2008. Da deltok 50 millioner mennesker i 35 land. Nå vokser Earth Hour igjen: Det som startet som et påfunn i Sydney er blitt en verdensomspennende bevegelse, som i 2009 blir verdens største klimakampanje.

 

Bilder fra større byer og effekten av Earth Hour

th_EarethHouejl2-1.jpg th_EarethHouejl-1.jpg

 

 

Så husk: Skru av lysene kl 20:30 på Lørdag!

For en automatisk påminnelse kan du sende en SMS med kodeord EH til 2242 for å få en gratis påminnelse via SMS en halvtime før.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er dette tiltaket ment for å gi økt bevissthet rundt global oppvarming? I så fall er det jo helt meningsløst. "Alle" vet jo hva global oppvarming er nå, i alle fall den versjonen media fôrer oss med.

 

Lyset mitt kommer uansett til å være av i morgen, har ikke lyspærer til lampen. ^_^

Lenke til kommentar

Har tenkt å slå av lysene, holder på med datan uansett så bryr meg ikke om det er mørkt rundt meg. Syns kanskje hele greia er litt overvurdert, er ikke så spesielt som de som representerer det vil ha det til...imo da. Hvordan vil regjeringen merke om vi slår av lysene da? Blir det en slags rapport over hvor mange som har gjort det eller..?

Endret av Nostalgic
Lenke til kommentar
Var det en eller annen kar i media som sa at dette gjør like mye for globaloppvarming som Paradise Hotell gjør for norsk kultur. :rolleyes:

Det handler selvfølgelig ikke om å skåne miljøet, men om å ta et standpunkt for at vi må ta vare på oss selv og alle andre på denne planeten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...