Jump to content

cavumo

Medlemmer
 • Content Count

  2675
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

105 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Hvor store deler gis som lån, ja.
 2. Generelt sett er det å ta medisinutdanning i USA meget lite gunstig og krever i tillegg mye arbeid. Før du i det hele tatt kan søke, må du en bachelorgrad med de rette fagkravene (som i motsetning til i Norge er fire år, jeg ville ikke tatt det for gitt at du kommer inn med en norsk grad). Gitt at du fullfører dette, har mange utenomfaglige akitiver på CVen og selvsagt gode resultater kan du søke med håp om å komme inn. Kommer du inn, er det fire nye år. Skole i USA er heller ikke gratis, og medisin koster i størrelsesordenen $ 15k og oppover. Hvert år. Overhodet ikke verdt det. Lykke til!
 3. Ikke kjøp bøker nå. Jeg vet det er veldig stas å kjøpe inn nye og fine medisinbøker til studiestart, men det er bare tull og sannsynligvis bortkastet penger. Jeg ville ventet til kursene hadde startet og gått en stund før du faktisk kjøper bøker. Bruk biblioteket og ebøker om fakultetet har kjøpt inn, det er gull verdt. Det er mange gode nettressurer (Khan Academy, Shotgun Histology etc ...). Hør med fadderene dine om hva som du trenger og ikke trenger. De aller fleste bøkene som står som anbefalt litteratur kan du med god samvittighet hoppe over. Selv kjøpte jeg mange bøker rett etter studiestart, og majoriteten av de hadde jeg klart meg fint uten.
 4. Pleier å komme i begynnelsen av måneden ved første utbetaling. I januar fikk jeg utbetalt helt i begynnelsen av måneden.
 5. Sikkert fordi førstnevnte i praksis er neglisjerbar (om det i hele tatt er noen norske studenter som tar medisin der) ...
 6. Jeg har en MBA mid-2011 hvor det ikke lenger er mulig å presse ned trackpaden i særlig grad. Kan det skyldes oppsvulmet batteri og er en grei reklamasjonssak eller er det andre forhold som ligger til grunn?
 7. Kanskje det har noe med epitelet å gjøre. Kan ha noe med perfusjonen å gjøre også. Trekker ikke tannkjøttet seg tilbake?
 8. Får ikke man mindre effekt av sigaretter etter at man har røykt en stund? Jeg tipper endringene skjer på reseptorsiden, f.eks ved nedregulering av antall reseptorer eller økning av enzymer som bryter ned transmitterstoffene. EDIT: Brodals Sentralnervesystemet sier følgenede: "Et legemiddel som virker som en agonist vil kunne føre til redusert reseptortetthet. Sannsynligvis fungerer slikke opp- og nedreguleringer av reseptorekspresjon homøostatisk - det vil si som et forsøk på å stabilisere synaptisk transmisjon. Nedregulering av transmitterresptorer kan forklarede ofte dramatiske abstinenssymptomene hos stoffmisbrukere som plutselig slutter å ta stoff". Verdt å merke at dette er generelt om reseptorer.
 9. Tvilsomt. Hovedoppgjør er i partallsår, og det er da det er størst fare for streik.
 10. Intetkjønn (nøytrum) har artikkelen "eit", hunkjønn (femininum) har artikkelen "ei" og hankjønn (maskulinum) har artikkelen "ein". Stort sett brukes samme artikler som man bruker på bokmål, men det er noen ulikheter. For å være helt sikker, slå opp i ordbok.
 11. Tull og tøys, alle årene kan testes på eksamen.
 12. Innføring av en felles, obligatorisk prøve ala USMLE Step 1. Da har man en objektiv måte å skille søkere på, enten de skulle være utdannet i Norge eller utlandet.
×
×
 • Create New...