Gå til innhold

Her er Gullstikka-vinnerne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg følte det ble sært at Gamereactor vant. Ikke bare er det en seier for sider med altfor påtrengende reklame, blant annet reklame en må klikke eller vente for å komme seg forbi før man får vist forsiden. De har og en anmelder som valgte å bruke to avsnitt på å skrive om hvordan han holdt på mens han skrev anmeldelsen, han valgte og å se på det som et minus at det var en "kjedelig tidsepoke". Noe jeg har vanskelig for å se at Gamer.no ville gjort etter denne artikkelen som de sto for.

 

For å sitere det jeg mener er relevant i den sammenheng;

Et annet argument som har en tendens til å dukke opp er at når anmeldelser er subjektive, er det en fare for at anmelderen kan trekke for ting han eller hun ikke har sansen for. Man frykter for eksempel at om en anmelder ikke liker hip-hop, kan det gå ut over karakteren til et spill som omhandler hip-hop-kulturen. Dette er for så vidt et holdbart argument, men dette er samme utfordring film-, musikk- og bokanmeldere står over for, og løsningen har heller med profesjonalitet å gjøre enn noe annet.

 

Vi forsøker generelt å løse dette litt på samme måte som med spillsjangre. Vi setter ikke en person som hater hip-hop til å anmelde et spill som omhandler hip-hop, på samme måte som vi ikke setter en person som hater spillvold til å anmelde GTA. Det ikke til å unngå at spill noen ganger har en type bakgrunnsmusikk en skribent ikke liker særlig godt, men et argument som «jeg liker ikke country» holder selvsagt ikke mål i en analytisk tekst.

 

Nå kan anmeldelsen av Empire: Total War selvsagt være et engangstilfelle og den stammer og fra i år. Men førsteinntrykket jeg får er ikke helt bra.

 

Og Gullstikka virket veldig tamt. Dårlige vitser, masser av pinlig stillhet og en følelse av at mange i publikum var svært flaue over det hele.

Lenke til kommentar

For meg virker hele Gullstikka helt latterlig. Showet gadd jeg ikke se så kan ikke si så mye om det, men at de deler ut priser for beste spill osv til _distributørene_ av spillet er jo helt bak mål. Eneste prisene jeg synes har livets rett er årets spillmedie, årets community, årets norskutviklede spill, årets butikk og muligens årets norskspråklige spill.

 

 

Fra dagbladet.nos artikkel:

Da Tom Skaara hos distributør KE Media tok imot den sistnevnte prisen, var han åpenbart storfornøyd.

 

- Ojojoj, dette ble rent for mye. Men vi synes vi fortjener det litt også.

Hva faaaaaen? Litt av en prestasjon å klare og distribuere spillet.

Lenke til kommentar

At Gamereactor vant, beviser bare det jeg alltid har sagt. Gullstikka er en flau affære. Den er så flau at jeg ikke orker å se gjennom et helt show. I fjor hadde de den mildt sagt latterlige prisen "mitt beste spilløyeblikk", som inneholdt fire-fem dumme "øyeblikk" fra forskjellige spill. Vinneren var vel "første gang jeg brukte motorsaga i GeoW". Først og fremst - HVEM sitt beste spilløyeblikk? Jeg gidder ikke engang å forklare. Den prisen var så pinlig at det mennesket som fant på den, burde blitt tatt med i en mørk bakgate og blitt servert ni millimeter med kobberbelagt bly i nakken.

 

... det samme kan vel egentlig også sies om hele arrangementet. Det faktum at det er de norske utgiverne som mottar prisen for spillene beviser det.

Lenke til kommentar
Jeg visste ikke at Spore var et strategispill. Hvor er strategien?

Å avinstallere SecuRom

 

lol

 

Slike arrangement er som regel flaue, det virker som de beveger seg i et ukjent territorie og de som har virkelig har kompetansen ikke får representere bl.a. show som dette. Jeg fikk ikke sett det selv så jeg skal ikke si dette for sikkert, men jeg kan likevel tenke meg det var en pinlig affære.

Lenke til kommentar

Meh, Gullstikka har tapt seg så mye fra starten av at jeg blir smårar. Det verste er jo at år etter år blir den verre, og år etter år blir den viet MER interresse i mediene. Når det kommer til prisene er de fleste greie nok, selv om jeg ikke hadde hatt noe imot en pris til NHL09 for beste sportsspill, det var et spill som gjorde "alt" riktig. Men det kan jo være at FIFA09 også tok et sjumilssteg opp også, så da er det jo greit.

 

Nomineringa av spillmedier gidder jeg ikke kommentere en gang. De nominerer dagbladet.no, som har én spilljournalist og henter 50% av stoffet sitt fra den rettmessige vinneren av prisen. Det blir uansett for dumt med nok en pris til Adreactor. De har omtrent bare spillanmeldelser - av svært varierende kvalitet, og de lille andre de har er ikke spesielt givende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...