Jump to content

Mith

Medlemmer
 • Content Count

  755
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Da har dere skadedyr i koden, for jeg har adblock og det virker som om det er tilfeldig hvilke artikler jeg får lest og ikke. Nå har jeg faktisk to taber opp med http://www.teknofil.no/artikler/se-de-forste-videoene-av-steamos/155196, den ene krever penger, mens den andre er helt åpen. Rare greier, samme browser, samme innstillinger og jeg er logget inn for å kunne skrive dette innlegget. Tipper det kommer av at det er forskjellig reklame som egentlig skal vises og at den ene da ikke bryr seg om å bli blokkert av adblock, med mindre reklamen er statisk da.
 2. Hva skjer egentlig her? Logget inn nå for å finne igjen denne tråden og ble overasket over ingen reklame og heller ingen betalingsmur. Finner ikke så mye som et ord på framsida (gamer.no) som sier noe om å kjøpe medlemskap og såvidt jeg kan se er også alle artikler tilgjengelige.
 3. Jeg syns dessverre ikke innholdet i TEK-nettverket er godt nok for en betalingsmur på 30-40kroner i mnd. Det kan også hende jeg ikke bruker det nok til å rettferdiggjøre prisen sammenlignet med andre betalingstjenester, litt vanskelig å si. Uansett, jeg kommer nok ikke til å betale for det med det første og reklame er enda verre, så da logger jeg ut etter over 10år her på bruket.
 4. Hva er det dere ønsker å spille? Er det litt jolly coop i undead burg på nye karakterer eller trenger dere hjelp til å drepe bosser? Tror ikke jeg gaper over for mye om jeg sier at jeg har rimelig god kontroll på alt før O&S, men har ikke orket å drepe alle lordene enda.
 5. Men så er jeg faktisk aktiv i Rødt, ikke at det betyr at jeg trenger være enig i alt partiet kommer med. Jeg er også av den unge generasjonen som jobber bla. jobber med å fornye partiet.
 6. Jeg syns ikke det der er klart i det hele tatt. Det kan jo bety veldig mye forskjellig, feks. 1% av de rikeste mot de 99% andre eller det kan bety 5% av de rikeste mot de 10% som er dårligst økonomisk stilt her i landet, med de 85% i midten som står en plass i mellom. Oppdelingen av samfunnet i klasser er fortsatt relevant, det er ikke bare sosialister som driver med det, men klassene er ikke de samme i dag som for 150år siden og det finnes flere av dem samtidig som de glir over i hverandre ettersom det ikke bare er økonomi som klassifiserer et menneske. Så ja, Marx' og Engels' samfunnssyn er ikke spesielt aktuelt her og nå, men så er det heller ikke det Rødt baserer politikken sin på, selv om røttene kommer derifra. Sosialistisk teori utvikler seg med tiden, som alle andre politiske ideer.
 7. Jeg mener ikke det bør gjemmes bort og ikke snakkes åpent om, men at det kommer klart å tydelig fram at dette er teori basert på tidligere erfaringer i både en annen tid og i mer ustabile og fattige land enn det vi lever i nå. Jeg mener det ikke har så stor betydning for Rødts velgere hvordan partiledelsen ser for seg at dette skal foregå så langt fram, men at denne teorien utvikles i takt med oppslutting. Et parti med 1.5% av stemmene har ikke mulighet til å revolusjonere noe samfunn, så hvorfor bli konfrontert med det så ofte? La det stå klinkende klart på partiprogrammet at Rødt ønsker en demokratisk sosialistisk revolusjon, med lovlige valg og et flerpartisystem, men flytt revolusjonteorien over i et eget hefte. Jeg tror det er viktigere og mer fruktbart at Rødt prøver å vri politikken over til venstre, enn det er å snakke om revolusjon. Gi oss mer populisme.
 8. Hvorfor tror du jeg satte anførselstegn rundt ordet? Jeg tror du skal holde for deg selv hva du tror Rødt mener, for det stemmer ikke. Det jobbes hele tiden med å prøve å finne gode måter å dele folk inn etter klasser, men det er langt fra så enkelt og simpelt som du prøver å framstille det. Ikke er det så viktig å ha det klart definert heller, men det kan være et nyttig perspektiv å se samfunnet fra, for å prøve å forstå hvordan folk tenker og oppfører seg og hvordan samfunnet utvikler seg.
 9. Problemet her er hva folk tror "væpna revolusjon" faktisk er. Hvis de ser for seg at Rødt kommer til å ta til våpen og kuppe staten ved 10% oppslutting så er det riv ruskende galt, selvfølgelig. Men som du sier, lite har nok forandret seg når det kommer til hvordan "borgerskapet" vil prøve å beholde makten, selv ved en demokratisk revolusjon der Rødt faktisk er i stand til å overta makten gjennom lovlige valg. En demokratisk valgt regjering som går inn for å innføre sosialisme vil altså antageligvis måtte forsvare seg mot en udemokratisk counter-revolusjon fra et mindretall som risikerer å tape sin posisjon. Et mindretall der enkelte helt sikkert er villig til å gå svært langt for å "forsvare" seg mot disse endringene og har makt/penger til å gjøre det. Hvis det skjer så blir kampen om hvem som styrer militæret og politi viktig for å sørge for at de forsvarer det lovlige valgresultatet og minimerer sjansene for borgerkrig. Jeg vet ikke hvor mye revolusjonteori du har vært borti før, men dette er da en hypotetisk løsning til et problem man kanskje ser for seg at kan skje når og hvis en demokratisk sosialistisk revolusjon blir et alternativ. Jeg syns på en måte det er feil av Rødt å ha disse punktene i partiprogrammet, siden det missforståes og kludrer til inntrykket av Rødt som et demokratisk sosialistisk parti, men på den andre siden så er det jo greit at folk ser tankegangen og kan spørre om de lurer på noe. Jeg heller nok mer til å la revolusjonteori holdes internt eller hvertfall forenkle det i større grad så lenge det er så usikkert og fjernt fram i tid som nå, men andre igjen mener at det bør komme fram i lyset, selv om det skaper en del missforståelser.
 10. Er det noen som vet om a: wii u bundlet med spillet blir solgt i Norge og b: hvor? EDIT: Glem det, fant denne: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1534699
 11. Vel, det stemmer rett og slett ikke. I de fleste muslimske land er det både kirker og kristne. Liste over noen mer eller mindre tilfeldig utvalgte land (i alfabetisk rekkefølge, det stopper ikke på L, men det er begrenseet hvor mye tid jeg gidder legge i wikipedialinking for å få fram et såpass elementært poeng) som i større eller mindre grad tillater både kristne og kirker. http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Algeria http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Afghanistan http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Azerbaijan http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Bahrain http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Bangladesh http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Brunei http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Chad http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Comoros http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Djibouti http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Egypt http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Eritrea http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Guinea http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Indonesia http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Iran http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Iraq http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Jordan http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kazakhstan http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kosovo#Religion http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kuwait http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Kyrgyzstan http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Lebanon Ellers vil jeg anbefale dere å skrive et leserinnlegg feks. til SI:D i aftenposten eller yttring hos nrk, istedet for å diskutere dette på nettet. At barn går rundt å frykter de blir hatet eller rett og slett sendt ut hvis FRP kommer til makta er ikke greit, uansett om det er valgkamp eller ikke.
 12. Uten at noen bryr seg betyr at tråder og innlegg (og brukere) som stort sett består av personangrep, avsporinger, stråmenn og andre hersketeknikker ikke blir fjernet. Jeg har ikke snakket om å sensurer politiske motstandere for meningene deres, det er derfor jeg poster dette i "Om debatt og personfokus - hva ønsker dere"-tråden.
 13. Ahh, slik å forstå. Jaja, tough luck for de ytterst få det gjelder.
 14. Du vet hva addere er? Om du har 10 exp på fem karakterer eller 50 exp på en karakter har ingenting å si når du legger sammen expen på alle karakterene dine.
×
×
 • Create New...