Gå til innhold

Half-Life 2: Episode 3 - diskusjonsemne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke vi får noen direkte tilknytning til Portal i Half-Life noen gang.

For min del vil det ødelegge en del av moroa fordi jeg tror ikke GLAdos eksisterer i en reell verden slik som Half-Life universet er. Samtidig håper jeg at Aperture får komme frem i lyset, dog uten noen direkte sammenheng med Portal.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke vi får se det samme våpenet som i Portal. Heller teknologien til den, i langt større grad. Det må være en grunn til at både båten og deler av havnen forsvann i ulykken.

 

Tror Episode 3 i store deler vil ta del på hjemplaneten til The Combine. Freeman har egentlig ikke noen grunn til å være på jorden slik jeg ser det. Iallfall om han får tak i teknologien. Begynner å bli litt utålmodig på å få se det første glimtet av Episode 3 nå.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Her ser dere et

. Da dette er kode fra Ep2, så vil sikkert flere ting endres. Men med stor sannsynlighet vil vel telekinetikk (riktig stavet?) være sentralt, pluss en form for melee-attack.

 

Fant også en "godbit" av en mod, en fyr som har laget sin versjon av Ep3, den er rimelig uferdig, men ganske bra laget.

 

Gjennomgang av moden fra youtube:

Del 1

Del 2

Del 3

 

Moden kan lastes ned bl.a her

Den krever at du har Ep2 innstallert.

Endret av rocketdude
Lenke til kommentar
Foregår Portal i HL-universet?

Aparture Science og Black Mesa er konkurrenter om å selge/produsere teknologi til militæret. Begge tok store risker for å ligge i tet og få pengestøtte. Aparture gikk litt for langt og dermed skjedde ulykken med Borealis.

Hvordan vet du det? Om det er sant så må jeg besvime av awesomness.

 

Det står overalt i lysprosjektorer rundt om i Portal.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 10 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Kan ikke huske å ha spilt særlig mye lenger enn rett forbi når man først entrer Combineporten i HL2 når det kom ut, gikk nok lei den litt for ensformige drepingen som dominerer store deler av gameplayet før historien virkelig setter igang.

 

"Tvang" meg gjennom en glimrende spenning og ble fullstendig grepet av historien før helgen, så helgen har vært brukt på episode 1 og 2, da får jeg vel stille meg i kø og vente i spenning på 3`ern jeg som "alle andre".

 

Fantastiske spill det her, og portal. Håper portal gun får lov til å bli med i neste episode.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

I min tørst etter Episode 3 skrev jeg nylig dette som jeg tenkte å dele. Kanskje noen syns det er interessant. Jeg har ikke lagt bilder inn her, men det og referanser er å finne på bloggen min.

 

 

 

Hva vet vi om Half Life 2: Episode 3?

Avslutningen vi fikk servert i Half Life 2: Episode 2 gjorde mange utålmodig på når vi skulle få vite hva om skjer videre i Half Life sagaen. I disse dager er det faktisk hele 3 år siden Episode 2 kom ut. Hvor blir det av HL2: Episode 3, Valve?

 

Jeg anbefaler at den som ikke har spilt Half Life 2 og alle episodene om å ikke lese videre dersom du ikke vil vite hvordan historien er så langt.

 

Hvordan Episode 2 ender

Gordon Freeman og Alyx Vance klarer å komme seg til White Forrest og levert kodene til The Combine til Dr. Kleiner og Eli Vance. Med denne kodesnutten klarer de å bryte signalet som The Combine bruker for å teleportere seg til jorden (som ble åpnet mot slutten av Episode 1). Dette ble gjort via en satellitt som ble sendt opp i originale Half Life (1998.). Etter suksessen må Freeman og Alyx Vance komme seg til arktisk strøk, hvor Borealis er lokalisert. Borealis er navnet på forskningsskipet som Aperture Science hadde sitt teleporteringseksperiment på. De konkurrerte mot Black Mesa om støtte fra millitæret. Et uhell gjorde at skipet forsvant og ble ansett som tapt. Judith Mossman har derimot klart å finne Borealis i Arktis. Problemet er bare at rebellene har blitt angrepet av The Combine.

 

I det Freeman og Alyx Vance skal til å borde helikopteret og ta farvell med Eli Vance, blir de angrepet av to Advisors. Dog kommer til unsettning, men det er for sent. Faren til Alyx blir drept og vi forlater Alyx Vance gråtende mens vi venter på fortsettelsen.

 

 

Hva skjer i Episode 3?

Vi kommer garantert til å starte enten i helikopteret på vei mot Borealis eller i nærheten av skipet. Ut i fra konseptbilder vet vi at vi trolig skal kjempe mot Advisors. Disse blir nok noe slik som Hunters var for Episode 2. En råskinn av en fiende som vil kreve taktikk og presisjon for å tas. Spesielt siden de har telekinesiske egenskaper.

 

Freemans oppgave her blir å finne og trolig ta i bruk eksperimentet som befinner seg ombord Borealis. Og kanskje kan han også finne overlevende, slik som Judith Mossman. En viktig brikke her er også Gman, som vi vet har sine egne planer. Nå som han har “kontrollen” igjen kan han sette kjepper i hjulene. Vi vet han ikke ble glad for at Vortigaunts blokkerte han i starten av Episode 1. Om Gordon Freeman og Alyx Vance velger å respektere Eli Vances siste ønske er også uklart.

 

Destroy that ship! Whatever it takes!

 

Hvorfor så lang tid?

Noe som vi kan lurer på er hvorfor tar det så lang tid? Spørsmålene er mange, for Valve sier ikke noe før de føler for det. Så og si alt vi vet er at HL2: Episode 3 skal avslutte historien og den nåværende arken til sagaen. Doug Lombardi har også sagt at Episode 3 er et ambisiøst prosjekt.

 

Jeg ble overrasket over at Valve ikke viste fram Episode 3 på årets E3-messe i juni. Valve har uansett noe på lur. I september sa Gabe Newell at de vil annonsere 3 store overraskelser i løpet av 12 måneder. Et av disse var trolig Dota 2 (Defender of the Ancient). Dersom Episode 3 ikke er en av de to neste så ville det overraske meg ekstremt mye.

 

Tror nok mange fans har mistet tålmodigheten. Selv jeg som ser på meg som en stor fan, begynner å bli lei av “utsettelsene”. Alt jeg trenger er en dato og litt info, er det så mye å be om, Valve?

 

Teknologien – Source

Selv om Half Life 2 ble lansert i 2004, er ikke Source-motoren den samme den var på den tiden. Valve laget motoren til å være fleksibel og bli stadig oppgradert med ny funksjonalitet – og forbedre eksisterende. I Episode 2 ble det fokusert mye på filmatisk fysikk, partikkel-effekter og dynamiske skygger. Hva Valve vil prøve seg på i Episode 3 blir bare spekulasjoner. Men jeg kan godt ta et par spådommer.

 

Siden vi skal til arktiske strøk vil helt klart snø og is være en viktig del. Valve har tidligere jobbet med snø i Day of Defeat Source. Noe annet enn det kan jeg ikke selv komme på. Flere rykter har nevnt at Source 2.0 skal komme. Dette er bare tull, for Source har ikke et fastsatt nummer. Den utvikles hele tiden i moduler. Og siden Valve brukte 40 millioner i investering på HL2 og Source, tviler jeg på at de ønsker å bruke ressurser på dette nå. Kanskje til “Half Life 3?.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Enig i det TCi skriver over. Litt info om hva de driver med og hvorfor det tar så lang tid burde vært selvsagt. Og helst ingen dato, for som vi vet er Valve verst i verden når det gjelder datoer :-) Det jeg tror er at Episode 3 vil vært mye større og lengre enn Episode 2, og mer som et HL3 hva lengde angår. Dette må det være for å gi verdens beste spillserie den avslutningen det fortjener.

 

Tror at Valve er særdeles forsiktig med kunngjøring av spillet grunnet erfaringen de hadde med HL2, da spillet ble utsatt lenge pga èn nerd som hacket spillet. Tipper de kunngjør spillet storveis i 'kort' tid før release. De trenger da ikke gjøre noe annet heller da alle som følger spill vil ha øynene rettet mot Episode 3 når det kunngjøres en gang. Det jeg forøvrig liker med Valve er at de ikke trenger å pushe spillet ut før de er fornøyd. Vi snakker trossalt om spillselskapet med best økonomi, og de fokuserer heller på et ferdig produkt enn å få det ut for å tjene penger...

Lenke til kommentar

Jeg ble overrasket over at Valve ikke viste fram Episode 3 på årets E3-messe i juni. Valve har uansett noe på lur. I september sa Gabe Newell at de vil annonsere 3 store overraskelser i løpet av 12 måneder. Et av disse var trolig Dota 2 (Defender of the Ancient). Dersom Episode 3 ikke er en av de to neste så ville det overraske meg ekstremt mye.

 

Spørsmålet er vel om ep3 kan kalles en "stor overraskelse", siden vi har visst at det skulle være tre episoder fra starten, og valve har sagt at de fortsatt jobber med den. Hvis ep3 skal være en av de store overraskelse må det være "hektet" en stor overraskelse ved episoden på en eller annen måte. At de har gjort det til et stort, fullt spill, eller at den har noen "revolusjonerende", nye tekniske greier ved seg osv. Nå er det jo kanskje en mulighet for at overraskelsen er at ep3 er rett rundt hjørnet når den annonseres, fordi Valve har gjort ferdig episoden i hemmelighet nettopp for å overraske.. Men personlig føler jeg meg ikke trygg på at ep3 har noe med de to resterende overraskelsene å gjøre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...