Gå til innhold

Den store visumtråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En uke skjer aldri. Jeg har levert inn drøyt 100 pass der siden Januar og du må påregne minst 2 uker.

Visumet er faktisk klart allerede i dag - ble levert inn den 9. Så tok fem dager med andre ord. :)

 

Wow! Imponerende. Det må jeg si. Aldri opplevd så raskt før. Men jeg har kun levert inn bolker på over 20 pass hver gang da. Kanskje det er grunnen.

 

Du får ikke hentet det før etter 1300 i morgen uansett...

Lenke til kommentar

Det er sant - har dog en løpegutt i Oslo som henter for meg. :)

 

Kan hende det hjalp at det lå vedlagt et brev fra rektor ved folkehøyskola (som atpåtil er LO-drevet) som forklarte greit hva vi skal gjøre i India. Usikker på hvor lang tid det tok for de andre i klassen - da de leverte inn passene i plenum mens jeg var på Cuba.

 

Edit: Ble levert inn med fire andre pass forøvrig. :p

Endret av Ole_Gunnar
Lenke til kommentar

Er ellers ganske greit å få turistvisum til Cuba - trenger bare å fylle ut et skjema, sende det til ambassaden i Oslo, samt sette over penger til de - så får man en fin liten lapp i posten etter et par uker.

 

hvis du flyr med Air Canada til Cuba så er visum til Cuba inkludert i flybilletten. VIsumet fyller du ut selv på flyet til Cuba. jeg var ikek klar over dette da jeg dro dit så jeg hadde skaffet det på forhånd. tok litt i underkant av tre uker fra jeg sendte visumsøknaden til jeg fikk det i postkassen.

 

her er forøvrig en liste over hvilke land nordmenn er visumfrie til. her er en artikkel i Aftenposten med liste over hvilke land du må søke om visum til og hvordan dette gjøres. artikkelen er sist oppdatert 2. feb så den skal være ganske oppdatert.

Endret av ilpostino
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

De har aldri vært plagsomt innstilt på kundeservice på ambassaden, men slikt bør du strengt tatt ikke forvente i Kina heller. De har strammet inn litt i det siste, men noen av disse restriksjonene ble innført også før fredsprisutdelingen (f.eks. at de ikke sendte pass tilbake med post).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

noen som har erfaring med og faa tak i multientry visum til russland?

Det er ikke mulig å få multientry turistvisum, da må man over på businessvisum og man må ha fått visum til Russland før og overholdt alle betginelser. Det krever igjen en helt annen type invitiasjon. Det finnes noen kompanier som kan gi deg dette, der sender de det enten via post til deg eller som Telex til den russiske ambassaden. NB jeg har ikke erfaring med businessinvitasjoner, men jeg kjøpte en turistinvitasjon der og det fungerte kurant!

http://www.waytorussia.net/Services/VisaSupport/Business.html

 

Edit, nei det var en annen side jeg kjøpte i fra.

Endret av William_S
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ser ut som kineserne fremdeles er furtne. Ser ut som de kun gir ut 15 dagers turistvisum for nordmenn. Eller jeg vet ikke om det var fordi jeg skrev at jeg bare skulle være der 10 dager på skjemaet, men kan like godt gjerne være en regel. Det normale er vel 30 dager for turistvisum. Neste gang bruker jeg et britisk pass.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Noen som vet om Kinas ambassade har en "gåsakte" aksjon etter fredsprisutdelinga? Skal søke visum der etter jeg har kommet hjem fra Hawaii i midten av mai og lurer på om det er innført restriksjoner/har mer rigid visumbehandling enn før?

De utsteder ikke ekspressvisa lenger. Uansett så tar et ikke mange dagene å få visum der.

 

Til han over: Du må søke slik at innreiseisedatoen er innenfor en periode på tre måneder etter at visumet er utstedt.

Endret av The mighty Quinn
Lenke til kommentar

Av visum har jeg erfaring med jobbvisum i Usa. Jobben sender alle papirene til ambasaden, så må man selv møte opp på den amerikanske ambasaden i Oslo for å levere noen papirer, et lite intervju, fingeravtrykk og betale ca 900 kr. Så får man det sendt i posten sammen med passet etter en ukes tid. Hele søknadsprosessen tok rundt to måneder.

 

Work and travelvisum til Australia var mye lettere å søke om. Da fyller man bare ut noen spørsmål på nettet, betaler ca 1400 kr, så får man svar på mail etter ca 3 dager om det er godkjent. Man får ikke visumet i passet. Når man ankommer landet må man enten ha bevis på at man har returbillet ut av landet, eller en bestemt sum å vise så man har penger til flybillett hjem igjen.

Endret av knottsau
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...