Gå til innhold

Hvordan få unnagjort siste rest av pliktdagene


Dobain

Anbefalte innlegg

I brevene til folk som blir "fritatt" så står det at de blir fritatt i fredstid, dvs at hvis det blir krig så har disse stakkars sjelene en stor sjangs for å bli sendt ut som kanonføde i 500ognoedager og mer eller mindre dø. Slik var det i usa før i tiden (vietnamkrigen blant annet) og slik er det den dag i dag her i norge. Dette er også grunnen til at staten ikke innfører verneplikt for jenter, da de da vil stille likt som gutter og faktisk bli kalt inn i en eventuell krig, noe som ikke hadde sett bra ut da jenter flest ikke er brukenes i krig til annet enn å passe unger og syke.

 

Historisk sett så er det på tide med en ny krig i verden som påvirker norge i stor grad. Jeg har unnagjort ganske nøyaktig 1 år av min verneplikt, men jeg skulle gjerne ha tatt de siste dagene FØR det bryter ut en ny krig. Det siste jeg ønsker er å bli sendt ut som kanonføde i en nært forestående krig (i mitt tilfelle så hadde nok blitt å bli sendt ut på risikable aksjoner som en onemanarmy da jeg er den eneste som har skills til dette). Jeg hadde nok blitt dekorert med de fleste medaljer som finnes og det hadde blitt skrevet om mine heltedåder i historiebøkene, men dette er ikke noe jeg brenner etter. Jeg vil leve et rolig liv ved sjøen og brødfø meg og min familie med sjarken min. Meg og våpen er en altfor dødelig kombinasjon.

 

Er det noen måte jeg kan få tatt disse dagene nå så jeg er ferdig med det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noen måte jeg kan få tatt disse dagene nå så jeg er ferdig med det?

Nei, da det ikke er noen tidsbegrensning på hvor lenge du kan bli brukt som "kanonføde" hvis det blir krig. Vernepliktsloven sier blant annet dette:

 

I krig eller når krig truer kan det settes opp krigsforsterkning. I denne er enhver tjenestedyktig mann som ikke tilhører de faste oppbud (§ 2) tjenestepliktig fra og med den dag han fyller 18 år til og med det år han fyller 55.

 

http://www.lovdata.no/all/hl-19530717-029.html#5

 

Under krigstjeneste plikter enhver å fortsette i tjenesten så lenge det er nødvendig.

 

http://www.lovdata.no/all/hl-19530717-029.html#15

 

Du kan med andre ord puste lettet ut den dagen du får en kake med 55 lys.

 

(Jeg er ingen jurist, så jeg kan ha oversett viktige detaljer.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norske burde tilsynelatende opprette et eget rambokompani. 100 ungdommer som tilsynelatende er elitesoldater av natur og selvsagt ikke trenger trening, de greier å treffe terrorister på flere kilometer ved å avfyre en mp5 fra hofta. Og ikke nok med, de kjemper best alene. Selvsagt er de ikke redde for å dø, gi dem et våpen og et par hundre patroner og krigen i mot terror er over iløpet av uker.

Ingen vil noen gang tørre å true Norge eller vestens interesser igjen.

 

Men vent, det ser ut til at denne karen lukter noe og skal til å slå på lysene på bilen sin.

909950-7-1289816400499.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...