Gå til innhold

Vil jeg leve rikt?


Yamas

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De 100.000 Gjør svært liten forskjell i forhold til hvor mye det har å si hvilken jobb du får.

 

Si at de 100.000 er to månedslønner i en jobb og fire månedslønner i en annen jobb..?

 

Umulig å svare på spørsmålet ditt uten å vite mer, som lønn, bokostnader andre utgifet etc.

Lenke til kommentar

Skriv noen spm. jeg skal svare på da.

 

1. Er de 100 000 egenandel du skal bruke til å kjøpe leilighet?

2. Hvis ikke, skal du spare dem til noe annet eller bruke dem når du flytter?

3. Skal du kjøpe leilighet eller leie?

4. Hvis du skal leie, vet du noe om hva leieprisene er

5. Skal du kjøpe bil?

6. Hva slags jobb tenker du på?

7. Skal du ta høyere utdanning (kanskje vanskelig hvis du sier du har dårlige karakterer)

8. Når har du tenkt å flytte ut? Dvs, hvor gammel vil du være da?

9. Hva mener du med å "leve rikt"?

10. Gjelder spørsmålet ditt en jobb du skal ta når du er 16, på siden av studiet, mens du bor hjemme?

Endret av Tabris
Lenke til kommentar

Hvis du faktisk har 100 000 på konto, så vil jeg sterkt anbefale deg om ikke å røre de pengenee. La pengene stå og bruk dem til egenandel når du en gang skal ut og kjøpe leilighet. Siden det kanskje er snakk om flere år til, så kan du kanskje spare opp enda mer.

 

Ellers er jeg litt forvirret når det gjelder det du sier om jobb - på spørsmål 7 sier du at du skal rett ut i arbeidslivet etter vgs, på spørsmål 10 sier du at du ikke vet når du skal ut og jobbe.

 

Hvis du ønsker å leve rikt slik du beskriver det der, så bør du ha en høyere utdannelse. For å få det, må du ha bedre karakterer. Du kan kanskje lare deg uten høyere utdanning hvis du jobber svært hardt over mange år og er svært dyktig, men dette er i ferd med å bli vanskeligere å få til. Skal du være "forretningsman", kan det være lurt å studere økonomi og ledelse, f.eks.

 

Så for å svare på spørsmålet ditt: Med rett innsats og rette valg så kan du leve rikt. Vil du bo hjemme lengst mulig for å snylte på din familie, fortsette med dårlige karakterer og bruke opp sparekontoen din på mat, så vil du ikke kunne leve rikt.

Lenke til kommentar

Jeg får 3 i snitt. Blank.

 

Jeg vil ut i arbeidslivet rett etter VGS.

 

Siden pappa er leder i Advokatfirmaet sitt, kan jeg starte der, er det en fordel? Han må jo ta inn sønnen?

 

Jeg har aldri rørt pengene fra banken, men de jeg har kontant bruker jeg.

 

Har jeg ikke råd til ting, så sponser familien.

 

Jeg er taktisk smart, er det en fordel?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Uten utdannelse, rett fra vgs, så kan du kanskje være kontormedarbeidet på et advokatfirma, hvis du er flink og din far er veldig snill. Taktisk smart kan få deg et stykke på veien, men du trenger god innsats, selvdisiplin, planlegging og helst høyere utdannelse for å komme enda lenger.

Lenke til kommentar

Du vil trolig aldri eie mange firmaer, ha flere biler og båter med ditt utgangspunkt. 100k i banken er bra, men hjelper lite i det store bildet.

 

Og nei, ingen garanti for at faren din gir deg en jobb. Hvis du ikke har noe kvalifikasjoner vil han ha problemer med å begrunne ansettelsen ovenfor de andre som jobber der.

 

Skjerp deg på skolen, du har enda 2 år(?) igjen og kan forbedre karakterer og utgangspunkt før du går ut. Skal du i jobb etter VGS er yrkes fag valget, allmenn gir deg bare rema jobb.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

I dag legges det større vekt på formell utdannelse (at du kan vise til en utdannelse på universitet/høyskole etter VGS). Det nytter egentlig ikke om du er "taktisk smart" eller "veldig flink til noe", noe må ha en høyere utdannelse som viser at du faktisk har lært det.

 

Det er selvfølgelig mulig å få seg en fin jobb uten høyere utdannelse, men å eie mange firma, biler, båter og eiendommer som du snakker om krever at du har en enorm viljestyrke til å arbeide og at du har masse kompetanse innen for eksempel økonomi og ledelse.

 

Du kan ikke kjøpe leilighet/hus for 100 000kr, men det du kan gjøre er å sette de inn på en BSU konto (Bolig Sparing for Ungdom), noe som vil nytte deg veldig godt i fremtiden når du må ta opp lån for å kjøpe bolig.

 

jeg får intrykk av at holdningen din er litt "Når jeg blir voksen skal jeg bli rik". Som du sikkert forstår så er det ikke så lett som å bare "bli rik".

Hvis du ønsker deg en godt betalt jobb, uten høyere utdannelse, så vil jeg anbefale deg og starte allerede nå. Ta alle de deltidsjobbene du har mulighet til. Matvarebutikker, klesbutikker, avisbud, ekstrahjelp på treningssenter, sjekk alle butikkene på kjøpesentre i nærheten. Mulighetene er mange.

 

Jeg vil absolutt anbefale deg høyere utdanning, hvis det er uaktuelt så kanskje yrkesrettet linje på VGS er tingen for deg? Hvilken linje går du, eller skal du gå på VGS?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du kan ikke forvente at faren din tar deg inn i sitt firma. Du må ha noe som du kan vise til, en utdannelse, innen for juss preferably, dersom du skal inn i et advokatfirma, eller vil du være løpegutt til faren din tar kvelden? også miste jobben ovenfor den nye sjefen som ikke ser noe brukbart i en guttunge som kun kan hente kaffe. Nei, skaff deg høyere utdanning. LES på skolen, få gode karakterer så går det bedre md livet ditt. De 100 000 du har skal du sette på BSU konto, når du gjør det kan du også trekke fra masse penger på skatten siden du har BSU konto, med penger på.

 

Folk som forventer at livet går dit du vill uten innsats, ender som regel på fattigkassa.

 

Prøv å bli litt bedre enn det, så kanskje de 100 000 er forskjellen på at du får kjøpt deg leilighet og bil, og ikke bli sett på som en idiot av kona/dama di.

 

iKent.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...