Gå til innhold

Bitcoin: Et desentralisert p2p betalingssystem.


Anbefalte innlegg

  • 9 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Da har bitcoin passert $40, langt forbi all time high fra juni 2011.

 

Store aktører som nå aksepterer bitcoin:

- Wordpress

- Hosting.co.uk

- Internet Archive

- Mega (Kim Dotcom har også sagt at han ønsker å lage et bitcoin credit card.)

- Reddit

- Namecheap

 

Begynner bitcoin å bli så stort nå at det kan føre til politiske endringer? Det blir stadig mindre grunn til å selge sine bitcoins, men heller bruke dem i handler samt spare dem som i en hemmelig bankkonto.

 

Jeg tror vi nå ser en snøball effekt, det er umulig å si hvor ballen ruller, men den vil bli stor og knuse alt som står i dens vei.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Da har vi fått en ny e-gold episode, denne gangen har USA tatt seg en tur til utlandet for å arrestere uskyldige, fredelige mennesker som bidrar til å gjøre verden et bedre sted. Selveste Liberty Reserve har nå vært nede i 2 dager, og eieren skal visstnok ha blitt arrestert i spania for de klassiske anklagene om hvitvasking og barneporno (lol):

http://www.ticotimes...day-May-24-2013

 

Triste nyheter for mange, jeg har selv hatt lite penger på LR fordi jeg har lenge sett for meg at noe slikt som dette vil skje, men det beviser nok engang hvor utrolig viktig det er at vi har bitcoin, og det fryder meg at USA vil stå maktesløse i denne kampen om å stenge et p2p nettverk.

Endret av Warz
Lenke til kommentar

Ikke for å bumpe denne topicen halvt i hjel, men i dag står det om liberty reserve i dagbladet: http://www.dagbladet...litet/27408848/ ("Dersom Al Capone levde i dag, er dette måten han ville skjult pengene på.")

 

Legg merke til hvordan media og myndighetene svartmaler en helt legitim tjeneste. Jeg har selv brukt liberty reserve i en årrekke, aldri hatt problemer og har hatt stort nytte av det. For meg var liberty reserve den nye e-gold. Men jeg visste dette ville skje, derfor har bitcoin vært som sendt fra himmelen.

 

Noe å tenke på er at hvis liberty reserve, en sentralisert og ikke helt anonym tjeneste kan bli fremstilt på denne måten, så er bitcoin som det sorte fåret i sammenligning. Det eneste som manglet her, var det magiske ordet "terror". Jeg vet ikke hvorfor de ikke slang på dette mens de først var i gang, men de vil kanskje spare det til de skal begynne å ta ned bitcoin børser? For det blir det eneste reelle målet til

.

 

Vi får ikke høre om vanlige folk som har tapt sine penger og fortvilelsen som finnes der ute nå, men alle som vet noe om liberty reserve vet at veldig mange som var utstøtt fra andre tjenester som f.eks paypal brukte liberty reserve, til helt legitime handler. Det er bare å ta turen til ulike forums og man kan lese dedikerte topics til hvor mye penger folk har tapt og selv enkelte som er så deprimerte etter å ha tapt alt at de vurderer selvmord.

 

Hatet mot USSA stiger. De har ingenting å gjøre i andre land. Hvorfor skal de arrestere en i spania? Og hvorfor er det ingen som bryr seg om at USSA sine lover nå gjelder i nesten samtlige land?

 

Blir spennende å se hva som skjer fremover, jeg frykter bitcoin børser vil begynne å falle. Det vil knuse prisen, men bitcoin vil fortsette som før, og sakte men sikkert bygge seg opp igjen. Kanskje kan vi klare å få igang en ordentlig p2p exchange også?

Endret av Warz
Lenke til kommentar

PS: er det mulig for en admin/mod å endre topic tittel til:

Bitcoin: piratenes svar på penger.

eller kanskje

Bitcoin: Et desentralisert p2p betalingssystem.

 

edit: glem det, fikk endret via full editor :)

Endret av Warz
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 8 år senere...
On 2/6/2011 at 2:56 PM, Warz said:

Ja, dersom du kjøper 10000 bitcoins i dag for 1$ og bitcoins stiger til 100$ vil du ha 1 000 000$. Du vil da ha tjent 990 000$, men dersom bitcoin i stedet faller ned til 10 cent vil du ha tapt 9000$... Så det er en risiko å kjøpe bitcoin, folk som liker å spekulere kan tjene penger, men dette gjelder alle valutaer. Man kan kjøpe og selge NOK/USD f.eks, dersom man er god kan man tjene mye penger på dette, og andre vil tape. Bitcoin er altså nøyaktig likt som dollar f.eks, bare at bitcoin sannsynligvis vil stige i pris dersom den blir mer populær da det ikke printes mer enn 21 millioner bitcoins.

Det er helt suralistisk å lese dette i dag. Du risikerte å tape 9000$

10000 bitcoins er i dag  500,000,000$

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
On 2/6/2011 at 2:11 PM, Notelitten said:

 

Joda. Nå skal jeg forøvrig ikke grille deg da du bare er et medium for informasjon fra siden og har ingen direkte forbindelse til dem. Men så langt har jeg kommet til følgende konklusjoner (bevis meg gjerne feil)

1. Liten sikkerhet (mister du PCen, mister du pengene)

2. Ikke alle (heller få) godtar bitcoin

3. Ut av sider som bytter om bitcoins til virkelig valuta, er de meget få, og gir en ELENDIG pris, så en hvor du kjøper for 0.8$ og selger for 0.44$.

4. Inflasjon? Det vil aldri bli delt ut mer enn 21M bitcoins, så hva hender da 200 000 mennesker skaffer seg omlag 100 bitcoins hver, og blir inaktive? Og det bare er 1M bitcoins i sirkulasjon?

4.1. Hva skjer dersom en riking kjøper opp alle bitcoins, og lar valutaen bli kjempedyr, og deretter selger dem?

Nei, dine bitcoin er på din konto i blockchain banken, ikke på PCen. Alle konti i blockchain banken har sitt eget passord og har du passordet har du tilgang til dine bitcoin, selv om du mister PCen. Det er når du mister eller glemmer passordet til kontoen dine bitcoin er på, at. du mister tilgangen til dine bitcoin.

 

Endret av Oslo0670
Lenke til kommentar

Det er når du mister eller glemmer passordet til kontoen dine bitcoin er på, at. du mister tilgangen til dine bitcoin.

Skulle noen andre få tak i (eller utrolig nok klare å gjette seg frem til) dine private nøkler så vil du nok i de fleste tilfeller også miste bitcoinsa dine, siden de da vil flytte de til en wallet som du ikke kan disponere..

Lenke til kommentar
21 minutes ago, AnthonyEdwardS said:

Det er når du mister eller glemmer passordet til kontoen dine bitcoin er på, at. du mister tilgangen til dine bitcoin.

Skulle noen andre få tak i (eller utrolig nok klare å gjette seg frem til) dine private nøkler så vil du nok i de fleste tilfeller også miste bitcoinsa dine, siden de da vil flytte de til en wallet som du ikke kan disponere..

Ja det er riktig. Alt du trenger er passordet til en eller annen konto, for å kunne flytte innskuddet over på en annen konto.

Hos bitcoin.org som laget blockchain banken kan du laste ned Bitcoin Core programmet som du bruker til å overføre bitcoin fra konto til konto etter at du har tastet inn passordet du har. Dersom det da er bitcoin på den kontoen passordet linker til i blockchain banken.

Med programmet kan du også laste ned hele blockchain banken, med samtlige konti og innskudd og så offline taste inn passord du har og overføre innskudd hit og dit.

Endret av Oslo0670
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...