Gå til innhold

SB I5 2500 eller I7 2600?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal kjøpe noen nye deler til pcen.

 

Tenkte på 2stk Nvida 580 og en ny cpu.

 

Spørsmålet er da om en I5 2500 blir noen form for flaskehals?

 

Må jeg kjøpe en I7 2600 for at det skal være noe vits med 2stk 580?

 

Pcen brukes kun til gaming.

 

Og en ting til hva er egentlig forskjellen på I7 2600K og I7 2600?

 

Takker for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sandy bridge har innebygget klokkegenerator som er felles for CPU og alle de interne bus'ene. Resultatet er at man nå ikke lenger kan overklokke (noe mer enn et par prosent) via bus-overklokking.

 

Den andre måten å overklokke er via multiplieren. bus x multiplier = CPU hastighet. Vanligvis er disse multiplierene låst i CPUen etter produksjon, bortsett fra i de aller høyeste topmodellene (i prisklasse 6000 og opp normalt).

 

Nå som vi i praksis må overklokek via multiplier har heldigvis Intel vært grei nok til å gi oss K modellene som har ulåst multiplier (ihvertfall innenfor en viss range, i praksis nok til normal overklokking).

 

Kort svar er altså at K modellene kan overklokkes, mens ikke-K modellene kan ikke. Forskjellen i pris er heldigvis relativt liten - rundt en hundrelapp eller to sist jeg sjekket.

 

-Stigma

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du har råd til 2 stk GTX580 så har du vel råd til 700,- ekstra til 2600k også. Kanskje ikke dne store forskjellen mellom 2500k og 2600k, men det kan vel dukke opp noen spill her og der hvor hyperthreading utgjør en vesentlig forskjell og da er det jo dumt å ha offret det når man bygger ett toppsystem.

 

Og som skrevet tidligere, kjøp k modellene da de kan overklokkes.

 

 

Lenke til kommentar

Jada, kan kjøpe begge to. Har hørt at ht kan ha negativ resultater når det gjelder gaming, derfor må vel i5 2500 være et bedre valg til gaming?

 

Fra Anandtech:

"The Core i7-2600K is tempting at $317 but the Core i5-2500K is absolutely a steal at $216. You're getting nearly $999 worth of performance at roughly a quarter of the cost. "

 

Det er jo omtrent den prisforskjellen her i landet også. Hvis du verdetter bedre fler-trådet ytelse til ca. 1000 kr er jo i7 verdt det. Men hvis du først skal kjøpe 2x 580 GTX, så ville det vært galskap å ikke kjøpt i7.

 

Pass på at du kjøper K-modellene, som har unlocked multiplier. Bare gjør det, selv om du ikke skal klokke i dag. Det koster jo nesten ingenting ekstra, og du kan klokke opp til ca. 4.4 GHz uten noe ekstra kjøling.

 

Jeg håper du har en ekstremt dyr 30" IPS skjerm til å rettferdiggjøre to 580 GTX. Hvis ikke blir det overkill. Sett heller av cash til neste generasjons SSD, f.eks. Intels 3. generasjon.

Lenke til kommentar

Noe som ikke er nevnt her, som jeg mener er verdt å nevne for sikkerhets skyld, er at du trenger nytt hovedkort også!!! Du kan ikke bare kjøpe grafikk-kort og CPU, du trenger et hovedkort med *67 chipset og socket 1155! De tidligere i5 og i7 har socket 1156 eller 1366, og de nye SB CPU'ene er IKKE kompatible med disse!

 

Rammen kan du trolig gjenbruke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...