Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Jogge med astma om vinteren?


PotionPixie

Anbefalte innlegg

Jeg har anstrengelses - astma, og jogger. Har hørt at det ikke er bra å jogge for hardt når det er kaldt, så det passer jeg på. Men i dag var det noen som sa til meg at man ikke burde jogge når det er kaldere enn 6-7 minusgrader, siden jeg hadde astma og den ville bli forverret av joggingen.

 

Er det noen her som vet om dette er sant? Eller har erfaringer med dette? :dontgetit:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som skjer er ganske enkelt at astmaen din utløses mye lettere. Jeg har til vanlig ikke noe plager med astma, men gikk/småjogget hjem ca fem minutter nå nettopp og merker det skikkelig. Det er selvfølgelig individuelt hvor mye som skal til, men generelt er det mindre som skal til for å utløse astmaanfall når det er kaldt.

 

Konklusjonen min er vel egentlig at hvis du har jogget i kulde og ikke hatt noe problemer med det er det ikke noe grunn til at du skal stoppe..

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar

Det er ekstra anstrengende for kroppen å puste inn den kalde, tørre vinterlufta. Dette kan vi blant annet se ved at mange langrennsløpere utvikler kuldeastma i løpet av karrieren. Det er enda mer problematisk for vanlige astmatikere selvsagt, som allerede har et dårlig pustemønster, og vil svært lett bli tungpustet i slike forhold.

 

Apotek og astma/allergi-forbundet selger varmemasker som kan hjelpe deg i slike forhold, men har ikke erfaring med slikt selv. Anbefaler deg uansett å være litt forsiktig i slikt vær.

Lenke til kommentar

En kompis av meg er aktiv skiløper og har lenge hatt astma.

Han trener hardt hele vinteren og uansett kulde uten problemer.

Det han bruker er en slags kuldemaske som forvarmer lufta før han puster den inn. Tror de kan kjøpes på apotek. Også har en annen sak fra sverige som han bruker på roligere turer eller rusling i byen i kaldt vær. Den siste ser nesten ut som en vanlig buff.

Endret av mrs.robinson
Lenke til kommentar

Jeg kjører snøscooter som er en ganske krevende fysisk aktivitet og har erfart en del ting...

Jeg har STYGG astma og opplever at det er bedre for meg å være ute når det er 7-8 minus eller mer.

Det er som regel tørrere da og det gjør det lettere å puste enn om det er 2 minus og høy luftfuktighet.

 

Jeg fikk en slags maske som dekte nese og munn når jeg var 14ish... Husker ikke hva den hette, men den var laget av skumgummi for å tette rundt munnen og nesen og en slags metallnetting foran munn og nese som ble oppvarmet av pusten og da varmet opp lufta som kom inn gjennom den.

Det jeg opplevde med den var at den ble litt fuktig p.g.a kondens...

Lenke til kommentar

Hm. Får sette meg litt inn i alle disse maskene. Har tidligere prøvd med bare en buff foran munn/nese, men irriterte meg sånn over fuktigheten som dannet seg inni at jeg rett og slett kuttet det ut. Har man dette problemet med varmemasker? Evt andre løsninger?

 

Eller skal jeg dra bort på apoteket å forhøre meg der? (er så lang kø der, så vil ikke dra bort dit hvis jeg kan unngå det. :p)

Lenke til kommentar

Tusen takk, Doofenschmitz! ;) Vil sjekke ut noen andre før jeg går til anskaffelse av denne. For å være sikker på at det ikke er noen gode masker som ikke fukter. Men jeg finner ikke ut av hvordan jeg eventuelt skal få kjøpt denne :p Må man søke eller bli med i naaf for å kunne kjøpe den? Går det ikke an å kjøpe på nett?

 

Når den blir ødelagt får jeg vel bare kjøpe en ny da ;)

Lenke til kommentar

Hvis legen rekvirerer jonasmaske, får du den av hjelpemiddelsentralen. Slik var det i alle fall for meg. Som Doofenschmitz opplever også jeg at den fort blir fuktig på innsiden på grunn av kondens, men jeg synes likevel den er bedre enn et skjerf, begge blir fuktige, men masken ligger ikke helt tett inntil munnen og varmer opp luften mer. Godt å kunne gå til butikken på vinterstid uten å hvese som en defekt badeand når jeg kommer hjem. :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 4 uker senere...

Gammel tråd men her er NEWSFLASH!!!!!!!!!!!!

 

 

http://www.xxl.no/vintersport/utstyr/annet-utstyr/airtrim-kuldemaske-sport-blaa-1070216?utm_source=Apsis&utm_medium=Email&utm_campaign=[1006]+XXL+SPORT+Sta

 

 

Løp og kjøp :new_woot:

Har ikke vært innom her på en stund, men trekker opp denne tråden. Den maska det linkes til tror jeg jaggu jeg skal teste ut. Jonasmaska jeg fikk i høst har allerede gått såpass i oppløsning (gitteret løsnet) at den snart ikke kan brukes mer. :( I tillegg dugger jonasmasken ned brillene noe for jævl...

 

Noen som har prøvd den på linken? Erfaringer med briller?

Endret av Andael
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...