Jump to content

Bllink

Medlemmer
 • Content Count

  891
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mykje flotte svar her, takker så meget Et spm. Var ute å testa litt idag, men får en slags rund kvit sirkel midt i bildet som oftast. Ka er dette? Er tatt på stativ. Skitten linse? Refleksjon av noke lys? Legger ved bilde.
 2. Hei igjen. Har fått meg kamera nå, ganske fornøgd Ser du anbefalte Sigma 17-70. Er denne en god allrounder? https://butikk.foto.no/sigma/106692/sigma-17-70mm-f-28-4-dc-makro-os-hsm-c Ser det står MAKRO i innholdsfortegnelsen. Den er vell ikke kun for makro bilder? EDIT: Er dette den samme typen forresten? Var litt billigere. https://www.elkjop.no/product/foto-og-video/kameratilbehor/objektiv/SIG300406/sigma-contemporary-af-17-70-mm-dc-hsm-zoomobjektiv
 3. Hmm.. Er D5600 også utgått? Det står "utgått produkt". https://www.elkjop.no/product/foto-og-video/systemkamera/D56001855VR/nikon-d5600-dslr-kamera-18-55-mm-af-p-dx-vr
 4. Mener jeg leste at et kamera, husker ikke hvilket, hadde innebygde filter. Litt ala instagram, snapchat. Der du kan få ulike effekter på bildene. Kan hende det er jeg som roter nå. Men takker for godt svar, da tror jeg det blir Nikon D5600
 5. Takker for utfyllende svar. Ser ikke ut til D5500 er til salgs lenger, utenom bruktmarkedet. Men regner med D5600 er et like godt kjøp? Vil helst kjøpe nytt. Kommer ikke til å kjøpe med større objektiv i starten, det tar eg etterhvert. Kan man ta bilder direkte med filter på dette kameraet? Og var det denne typen som hadde Tutorial (Hvordan ta bra bilde) innebygd?
 6. Hei Vurderer å kjøpe meg systemkamera for fotografering av for det meste natur og kjøretøy. Har sett litt på Nikon D3400/3500 og Canon EOS M50. M50 er speilløs, hva er ulemper og fordeler med dette? Er det noen andre typer som er verdt å se på? Vil ikke legge meg i det billigeste segmentet. Rundt sånn ca 6000kr + -.
 7. Hei Har en Peugeot Expert med forferdelig dårlige langlys. Vil ikkje legge for mykje penga i det, so eg såg litt på led bars på ebay. Lumen på dei eg finne er stort sett veldig høge, så eg tvila dette stemme med virkeligheten. Eller? Kvaliteten generelt på desse? Ser det finst et merke so heiter colight elns, med eiga heimeside, ellers er stort sett det meste "unbranded". Og alle reklamera jo med SUPER waterproof, dustproof etcetc.. Ellers er det dette med E-merking. Finst det noke på ebay som er e-merka? Noken som har noken erfaring på dette? Og evt kan linke til et godt produkt? Maks 20" i lengde.
 8. Ok, men hvorfor er 2.5 timer av desse mertid og ikke overtid?
 9. Ser ut til at det er samme info som eg finner på lovdata.no. "Kan overtidstimer avspaseres? Arbeidsgiver og arbeidstaker kan avtale avspasering av overtidstimene."
 10. Vi kjører kun pålagt overtid, gg desse blir utbetalt på riktig måte. 50% etter 8 timer, og 100% etter 12 timer. Skriver litt tvetydig her da (ikkje for å være frekk forresten, setter pris på ditt syn). Visst overtid normalt skal utbetales, da skal jo det i realiteten ikkje være flere timer igjen å ta av til å avspasere? Ergo, arbeidsgiver kan ikkje pålegge deg å avspasere uten å avtale dette. Vi har en tidsbank på 75 timer, alt over der blir utbetalt på hver lønning, og resten blir utbetalt til nyttår visst ikkje dette blir avspasert før. Men finner så lite informasjon på avspasering i arbeidsmiljølova.
 11. Eg har tariffavtale. Eg veit det ligger innenfor arbeidsgivers styringsrett å avgjere når eg skal ta ut FERIE, men ikkje avspasering. Fant noe på lovdata.no: https://lovdata.no/lov/2005-06-17-62/§10-6 (12) Arbeidsgiver og arbeidstaker kan skriftlig avtale at overtidstimer helt eller delvis skal tas ut i form av arbeidsfri på et avtalt tidspunkt. Her står det skriftlig AVTALE.. Delvis at begge parter skal være enig om dette. Eller tolker eg dette feil?
 12. Hei Eg har blitt pålagt og avspasere et bestemt tidsrom pga. at eg har litt opparbeidet timer. Dette kommer dårlig med da eg har veldig mye å gjøre. Mener å ha lest en plass at arbeidsgiver ikke kan pålegge deg å avspasere uten noen skriftlig avtale, og at dette skal være gjensidig interesse fra begge parter. Stemmer ikke dette? Finner ingen informasjon på lovdata.no eller i arbeidsmiljølova på dette. Noen som kan hjelpe?
 13. Svein M: Stemmer med 11gb. Problemet er at jeg ikke har nok SSD plass, så får kanskje invistere i ny større SSD. Ofte jeg må exportere ut videofilen eg har laget for å klare å se filmen skikkelig. Timeline resolution er 1920 x 1080, så tror ikke det er det som gjør det. Men skal teste å hive noen filer over på SSD og se om det funker bedre. Kan hende det funker å hive programmet over på SSD også?
 14. Råfilene ligger på 1terra HD. OS kjører på SSD. Filene kommer fra Gopro 7 black. Bithastighet er 189kbps. Codec er eg litt usikker på, men Video Compression på kamera står det H.264 + HEVC. Alle filer blir til MP4. Hvordan funker proxies? Edit: 189kbps var for lyd. 60000 er riktig
×
×
 • Create New...