Jump to content

Bllink

Medlemmer
 • Content Count

  891
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bllink

 1. Mykje flotte svar her, takker så meget Et spm. Var ute å testa litt idag, men får en slags rund kvit sirkel midt i bildet som oftast. Ka er dette? Er tatt på stativ. Skitten linse? Refleksjon av noke lys? Legger ved bilde.
 2. Hei igjen. Har fått meg kamera nå, ganske fornøgd Ser du anbefalte Sigma 17-70. Er denne en god allrounder? https://butikk.foto.no/sigma/106692/sigma-17-70mm-f-28-4-dc-makro-os-hsm-c Ser det står MAKRO i innholdsfortegnelsen. Den er vell ikke kun for makro bilder? EDIT: Er dette den samme typen forresten? Var litt billigere. https://www.elkjop.no/product/foto-og-video/kameratilbehor/objektiv/SIG300406/sigma-contemporary-af-17-70-mm-dc-hsm-zoomobjektiv
 3. Hmm.. Er D5600 også utgått? Det står "utgått produkt". https://www.elkjop.no/product/foto-og-video/systemkamera/D56001855VR/nikon-d5600-dslr-kamera-18-55-mm-af-p-dx-vr
 4. Mener jeg leste at et kamera, husker ikke hvilket, hadde innebygde filter. Litt ala instagram, snapchat. Der du kan få ulike effekter på bildene. Kan hende det er jeg som roter nå. Men takker for godt svar, da tror jeg det blir Nikon D5600
 5. Takker for utfyllende svar. Ser ikke ut til D5500 er til salgs lenger, utenom bruktmarkedet. Men regner med D5600 er et like godt kjøp? Vil helst kjøpe nytt. Kommer ikke til å kjøpe med større objektiv i starten, det tar eg etterhvert. Kan man ta bilder direkte med filter på dette kameraet? Og var det denne typen som hadde Tutorial (Hvordan ta bra bilde) innebygd?
 6. Hei Vurderer å kjøpe meg systemkamera for fotografering av for det meste natur og kjøretøy. Har sett litt på Nikon D3400/3500 og Canon EOS M50. M50 er speilløs, hva er ulemper og fordeler med dette? Er det noen andre typer som er verdt å se på? Vil ikke legge meg i det billigeste segmentet. Rundt sånn ca 6000kr + -.
 7. Hei Har en Peugeot Expert med forferdelig dårlige langlys. Vil ikkje legge for mykje penga i det, so eg såg litt på led bars på ebay. Lumen på dei eg finne er stort sett veldig høge, så eg tvila dette stemme med virkeligheten. Eller? Kvaliteten generelt på desse? Ser det finst et merke so heiter colight elns, med eiga heimeside, ellers er stort sett det meste "unbranded". Og alle reklamera jo med SUPER waterproof, dustproof etcetc.. Ellers er det dette med E-merking. Finst det noke på ebay som er e-merka? Noken som har noken erfaring på dette? Og evt kan linke til et godt produkt? Maks 20" i lengde.
 8. Ok, men hvorfor er 2.5 timer av desse mertid og ikke overtid?
 9. Ser ut til at det er samme info som eg finner på lovdata.no. "Kan overtidstimer avspaseres? Arbeidsgiver og arbeidstaker kan avtale avspasering av overtidstimene."
 10. Vi kjører kun pålagt overtid, gg desse blir utbetalt på riktig måte. 50% etter 8 timer, og 100% etter 12 timer. Skriver litt tvetydig her da (ikkje for å være frekk forresten, setter pris på ditt syn). Visst overtid normalt skal utbetales, da skal jo det i realiteten ikkje være flere timer igjen å ta av til å avspasere? Ergo, arbeidsgiver kan ikkje pålegge deg å avspasere uten å avtale dette. Vi har en tidsbank på 75 timer, alt over der blir utbetalt på hver lønning, og resten blir utbetalt til nyttår visst ikkje dette blir avspasert før. Men finner så lite informasjon på avspasering i arbeidsmiljølova.
 11. Eg har tariffavtale. Eg veit det ligger innenfor arbeidsgivers styringsrett å avgjere når eg skal ta ut FERIE, men ikkje avspasering. Fant noe på lovdata.no: https://lovdata.no/lov/2005-06-17-62/§10-6 (12) Arbeidsgiver og arbeidstaker kan skriftlig avtale at overtidstimer helt eller delvis skal tas ut i form av arbeidsfri på et avtalt tidspunkt. Her står det skriftlig AVTALE.. Delvis at begge parter skal være enig om dette. Eller tolker eg dette feil?
 12. Hei Eg har blitt pålagt og avspasere et bestemt tidsrom pga. at eg har litt opparbeidet timer. Dette kommer dårlig med da eg har veldig mye å gjøre. Mener å ha lest en plass at arbeidsgiver ikke kan pålegge deg å avspasere uten noen skriftlig avtale, og at dette skal være gjensidig interesse fra begge parter. Stemmer ikke dette? Finner ingen informasjon på lovdata.no eller i arbeidsmiljølova på dette. Noen som kan hjelpe?
 13. Svein M: Stemmer med 11gb. Problemet er at jeg ikke har nok SSD plass, så får kanskje invistere i ny større SSD. Ofte jeg må exportere ut videofilen eg har laget for å klare å se filmen skikkelig. Timeline resolution er 1920 x 1080, så tror ikke det er det som gjør det. Men skal teste å hive noen filer over på SSD og se om det funker bedre. Kan hende det funker å hive programmet over på SSD også?
 14. Råfilene ligger på 1terra HD. OS kjører på SSD. Filene kommer fra Gopro 7 black. Bithastighet er 189kbps. Codec er eg litt usikker på, men Video Compression på kamera står det H.264 + HEVC. Alle filer blir til MP4. Hvordan funker proxies? Edit: 189kbps var for lyd. 60000 er riktig
 15. Hei Visste ikke helt hvor jeg skulle legge denne posten, men prøver her. Driver en del med videoredigering på gratisversjonen av DaVinci Resolve 16. Materialet kan være tungt då det stort sett er 4K det blir redigert i. Men stort sett om eg skal spille av preview i programmet, så hakker det fælt, og lyden kan henge litt igjen. Er det prosessoren som er for svak som gjør til dette, eller er det noe annet? Tviler det kan stå på grafikkortet. Speccs under: CPU: Intel Core i7 7700K @ 4.20GHz Kaby Lake 14nm Technology GPU: 3071MB NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (ASUStek Computer Inc) + 16gb RAM. Fikser dette seg om jeg oppgraderer prosessor?
 16. Ahh.. Det kan være at eg kjøre 2 forskjellige frekvenser på 2 skjermer ja. Ser ingen grunn til at Phillips skjermen skal kjøre på 144hz, så eg kan jo skru den ned til 60hz. Skal prøve det og se om det hjelper på problemet, takker
 17. Hei Kjøpt ny 4k skjerm for 1 mnd siden. Siste dagane når eg starter maskina så kommer det en strek over midten på skjermen. Som gjer til at eg må starte maskina oppatt 2 ganger før dette er vekke. Skjerm: https://www.komplett.no/product/959614/gaming/gamingskjermer/asus-28-4k-led-freesync-mg28uq Har en Phillips skjerm ved siden av som kjøre på 144Hz. Samsungen skjermen kjøre 60hz på displayport. Legger ved info om pcen: Prøvde å ta en screenshott av problemet, men det viste ikkje igjen på bildet, so eg redigerte det fort i paint for å vise sånn ca korleis det ser ut. Noen som veit ka som skjer?
 18. Hei Først var det røda lacket portion som forsvant, nå løs? Først i Norge og så i Sverige. Nå sa den lokale Rema 1000 butikken her at dei har slutta å ta inn Røda Lacket Løs også. Noen som har peiling på hvorfor?
 19. Har egentlig grei/OK peiling på PC, men den biten med Bios har jeg aldri vært borti.. Pcen fungerer fint om jeg kobler ifra tastatur ja..
 20. Er klar over det, men om det er liten ting som en oppdatering på ett eller annet, så prøver jeg heller det. Er gjennom komplett, så man vet aldri når pcen kommer tilbake.
 21. Veit det er en ASUS X550VX 15.6" Eller er det noe mer du trenger?
 22. Hei Har en 0.5år-1år gammel Asus laptop med SSD, i5 prosessor og nvidia geforce 950m spec. - I det siste har tastaturet begynt å koble seg av og på kvart 5. min ca (Hører denne tilkoblingslyden). Har huka vekk for strømstyring på enhetsbehandling, men hjelper ikkje. Har testa tastaturet på en annen pc, så tastaturet er det ikke noe i veien med. - Av og til når eg feks ser på youtube, så er det sånn at lyden henger seg, typisk sånn dårlig hardisk som henger lyd, varer i 1-2 sek så kommer det igjen, kommer ganske sjeldent, men den er der. Er SSD'en dårlig? - Og siste problemet kom no nettop, fekk opp en "flash bios" melding når jeg starta opp pcen. Står at eg skal trykke en tast for å starte, men skjedde ingenting. Starta pcen på nytt og da kom den. Men tydeligvis ett eller anna som laga rusk i systemer her. Noen som har noen ideer? Legger ved bilde av den bios meldinga som kom opp. Takker for alle svar
 23. Hei. Fant ikke helt ut hvor jeg skulle legge denne henne, men prøver her. Hadde før en FM radio på baderommet med en analog av/på bryter, som du kunne stille inn på FM hele tiden, da var den på når lysbryteren kom på. Fekk ny Dab-radio til jul ifjor av typen Ruark R1. Og på alle desse er det jo digitale av/på knapper. Noen som har en idè på korleis eg kan få Ruark'en til å komme på automatisk ved å bare skru på lysbrytaren på badet? Sånn som det er nå må jeg trykke den på hver gang jeg skrur på lysbryteren, og den er litt vanskelig plassert for dette.
 24. Takker, då var det sånn som eg trudde
×
×
 • Create New...