Gå til innhold

Klagemuren - ergrelse over grammatiske skrivefeil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
hei luer på om noen har kjøpt Creative WoW Headset . fordi trenger nytt headset lurer på om jeg skal kjøpe det eller ikke men burde jeg det eller ikke . noe som har kjøpt det og kan si litt om det . spiller wow og takk for svarene hilsen kristian .

 

hva burde jeg kjøpe av Logitech G35 Gaming headset. linken er

http://www.mpx.no/k/...spx?sku=435893. eller burde jeg kjøpe Tritton AX180 headset. linken erhttp://www.elkjop.no/product/data/andre-dataprodukter/hodetelefoner/TRIAX180/tritton-ax180- headset. noen som kan gi meg noen tips om hvilket headset. jeg burde kjøpe og takk for svarene på forhond .

 

ok men hav burde jeg kjøe av de hedsetene da
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

På dagbladet.no kan man i dag lese denne bildeteksten:

BOMBET: Et av kontorene i femte etasje har fått inventar og vinduer knust i filler.

 

Når noe er "knust i filler", er det da mer knust enn bare knust?

Way of speech.

Lenke til kommentar

[...] Dette var en dame i midten av 40-årene, som også jobber som norsklærer.

Av alle mennesker jeg har møtt, er det faktisk norsklærerinnen min som, pinlig nok for hennes del, har greid å frustrere meg aller mest med sine språkfeil. Det verste er når hun skriver meterlange kommentarer til stilene mine (etter å ha basert karakteren min på en sammenligning mellom hvordan teksten min var, og hvordan hun selv ville skrevet den), og tilbakemeldingene hennes alltid inneholder brutale ukorrektheter. Hun bruker for eksempel "hv" som åpning for alle ord med v-lyd, og dobbel konsonant omtrent overalt hvor hun får presset det inn. Hun sliter også fælt med kj/skj/sj-lydene, og hun kommer sannsynligvis aldri til å lære seg ordene "kanskje" og "sjeldent". Klassiske feil i forhold til setningsoppbygging og diverse preposisjoner gidder jeg ikke engang nevne. Vi ender dessuten alltid opp med timeslange diskusjoner om alle gramatikk"feilene" hun har pirket på, ettersom de ikke er det minste feil utenfor hennes hode. Hennes faste motargument når slaget er tapt og jeg venter på unnskyldningen for alle hennes falske beskyldninger, er "Ja, men nå må du sette deg ned og finne fram bøkene, Vida."

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Ikke" skal være før "tilfeldgvis", ja, og jeg tror det er helt riktig at det er en form for høflighet - men jeg synes ikke den nødvendigvis er merkelig. Om jeg spør noen om de tilfeldigvis har hørt hvordan det gikk med puppeoperasjonen til X, gir jeg inntrykk av at jeg ikke tror de aktivt oppsøker den type informasjon, men lurer på om de tilfeldigvi har hørt det et sted, i forbifarten. "Ikke" foran er kanskje noe som forsterker inrykket av at man ikke forventer at den andre personen vet, siden man gir uttrykk for at den andre personen sannsynligvis ikke vet det, ikke en gang tilfeldigvis. Der jeg leser det blir det i hvert fall brukt i settinger der det kan være snakk om kunnskap det kan være negativt å ha (sladder, etc) eller gjenstander det kan være negativt å ha "Du har ikke en røyk jeg kan bomme?". Men dt kan godt hende det brukes mye i andre sammenhernger og i enkelte områder.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har en liten diskusjon med en i klassen angående uttalelsen av ett ord. Jeg vet dette er tråden for grammatiske skrivefeil, ikke uttalelser, men kanskje dere kan hjelpe allikevel.

 

Ordet er "momentant".

 

Jeg mener det er rett å uttale ordet med trykk på A'en (momentant)

 

Han mener det er rett å uttale det uten trykk på A'en, eller mere trykk på N'en som kommer etter A'en. På samme som man uttaler "ant-delen" av ordet mutant.

 

Hva tror/vet dere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...