Gå til innhold

Stereo- og surroundkaféen


Eirik

Anbefalte innlegg

Jeg kan likevel bruke DIN forsterker til å nyte musikken på MINE hodetelefoner.

 

Må bare si at mitt inntrykk av technics ikke blir dårligere av det beistet her, 14KG, 43*43*16cm (den er like dyp som bred, og den er standard bredde) Og et helvete å bære på. 700w strømforsyning... er en nytelse å lytte på i hvert fall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må bare spørre folket her inne.

 

Har i dag satt opp jamo s606 hcs3 sorroundpakke og en onkyo 608, og har et par spørsmål. Jeg brukte billige høyttalerkabler på bakhøyttalerene, og en dyrere van der hul på fronthøyttalerene og center. I og med at det ikke var merket med plus og minus på kablene, tok jeg det litt på feelingen når jeg koblet høyttalerene med kablene, og utrolig nok kom det lyd fra alle høyttalerene etter ferdig kobling. Vil det da si at alt er koblet riktig, eller kan det også være mulig feil selv om det er lyd fra alle høyttalerene? Følte at det var litt alv lyd når jeg koblet laptopen til forsterkeren. Selv med full volum på laptopen og spotify, måtte jeg opp på 60 i volum på forsterkeren før det ble behagelig volum. Er dette normalt?

 

I tillegg, hvordan kan man eventuelt se plus og minus på kablene.

 

er snakk om ARGON 5301 og VAN DEN HUL The CS-122 HYBRID om noen har erfaring fra disse

 

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar

Det kan være koblet feil, men høytalerne beveger seg motsatt vei om de er koblet feil. Vil anbefale deg å sjekke over dette, muligens med et multimeter da dette er noe av det enkleste.

 

Ser ut som den billige kabelen også er merket. Den ene ledningen har skrift på kun en av kablene.

Endret av Mr. A
Lenke til kommentar

Det kan være koblet feil, men høytalerne beveger seg motsatt vei om de er koblet feil. Vil anbefale deg å sjekke over dette, muligens med et multimeter da dette er noe av det enkleste.

 

Ser ut som den billige kabelen også er merket. Den ene ledningen har skrift på kun en av kablene.

 

Multimeter tror jeg at vi har, får ta en tur i garasjen og se. Hva er det jeg isåfall skal se etter når jeg bruker et multimeter?

 

Og er det ledningen med skrift som er plus?

Lenke til kommentar

Den bruker å være en egen funksjon på multimeteret der den piper om det er kontakt mellom pinnene. Bare bruk den, så finner du rett ledning.

 

 

Hvordan av ledningene du velger å bruke til + eller - er opp til deg. Vanlighvis liker jeg å bruke den med skrift på til - på den måten glemmer jeg det ikke, for da bruker jeg det på alt jeg kobler.

Lenke til kommentar

Hvordan i alle dager skal du måle det med et multimeter?

 

Det er ikke pluss og minus på kabelen, det er en aktiv og en passiv leder.

Et signal går opp og ned hele tiden, og hvileposisjonen til en høytaler er i midten, slik at den går både inn og ut fra hvileposisjonen.

Problemet er at om de er koblet feil, så vil den ene høytaleren gå inn når den andre går ut og motsatt, og bølgene kansellerer hverandre og du mister lyd, det er heller ikke veldig behagelig å høre på.

 

Så lenge aktiv utgang går på samme tilsvarende pol på alle høytalerne er det riktig. Men det letteste er med receivere som har autokorrigering som forteller deg om noen av dem er koblet i feil fase.

Lenke til kommentar

Takk for meget gode svar! Setter enormt pris på dette, og jeg ser at jeg lærer av dere.

 

Så ved å bruke en av sidene, f.eks siden med skrift på som passiv leder så vil det bli riktig koblet? Det er ikke slik at en av sidene er allerede bestemt under produksjon at er positiv eller negativ, det er i det øyeblikket man tar en av sidene inn i forsterker/høyttaler at man velger om den er positiv eller nagativ?

Lenke til kommentar

Hei jeg har et problem jeg tenkte kanskje er forholdvis enkelt så jeg spør her før jeg eventuelt lager en ny tråd :)

 

Har:

Teco 37"

Xbox 360 (tilkoblet med HDMI)

Canal Digital HD PVR dekoder (tilkoblet med HDMI)

 

Alt fungerer forsåvidt fint, får lyd og bilde fra tven fra alle komponentene.

 

Men har lyst til erstatte lyden fra innebydge høytalerene med lyden fraLogitech Z-2300.

 

Jeg koblet da Z-2300's Mini-Jack kabel i TV'ens Mini-Jack plugg, men får altså ikke lyd fra z-2300. Det er fortsatt TV'en som gir ut lyd, og tenkte da at jeg måtte skifte lydkilde på TV'en og at det var problemet (som det kanskje er?) men eneste jeg finner på menyen til TV'en om lyd er HDMI AUDIO: HDMI som jeg kan skifte til HDMI AUDIO: DVI, eneste forskjellen er at første gir lyd fra tven og siste ikke gir lyd fra noen som helst plass.

 

Er det noen som har litt mer peiling enn meg :p?

Endret av Kjetil..
Lenke til kommentar

HDMI Audio: DVI vil si at den henter inn lyd fra jack kontakten som er ved DVI kontakten som er ment for pc. Når det er satt til HDMI så henter den lyd fra samme kabel som Xbox'en er koblet til. Har desverre ikke noen løsning til deg da jeg ikke er noen ekpert på tv'er. Uten å ha systemet forran meg så blir det vanskelig for min del å løse dette. Eneste jeg kan anbefale er å teste å koble høyttalerne til RCA utgangen som er på tv'en.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...