Gå til innhold

En ny æra av Krystallnatten - er Israel det nye Nazi-Tyskland?


After Dark

Sammenligning mellom Israel og Nazi-Tyskland  

206 stemmer

  1. 1. Kan Israels behandling av palestinerne sammenlignes med Nazi-Tysklands behandling av jødene?



Anbefalte innlegg

  • 4 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Relevant artikkel til saken:

 

Advarer mot jødisk rasisme

 

Staten Israel er ikke fri for den type holdninger som kom til å prege Nazi-Tyskland, hevder tidligere president i den israelske nasjonalforsamlingen.

 

Israel må opphøre å være en jødisk stat. Israel har utnyttet Holocaust for å

unnskylde sin egen brutalitet overfor palestinere og libanesere. Tanken om

jødene som Guds utvalgte folk har gitt støtet til en "jødisk rasistdoktrine".

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/midtosten/article1910105.ece

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jøder i tyske arbeidsleire ble behandlet med større verdighet enn palestinerne noensinne har hatt under jødene.

 

Krystallnatten var dessuten kun et par dagers boikott mot jødiske butikker som en respons på at internasjonal jødedom hadde erklært krig mot Tyskland, jødisk propaganda skal ha det til at det var en masseforfølgelse med drap og lignende når det i virkeligheten var en fredlig protest med et par sporadiske utbrudd.

 

Denne tråden er kun et dårlig kamuflert forsøk på å fortsette å selge oss løgnene av den kontrolerte opposisjonen her på diskusjon.no.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Feil! Denne trådens poeng er å vise at Israel er det landet i dag som oppfører seg mest likt Nazi-Tyskland og at Israel til de grader missbruker betydningen holocaust og alt annet jødene opplevde under 2. verdenskrig og at de i stor grad praktiserer det samme ovenfor den palestinske befolkningen. Eller om noen kan motbevise dette, hvordan.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Anbefaler dere å lese boka "Holocaust-industrien" av Norman Finkelstein. Den tar ikke for seg Holocaust i seg selv, men den tar for seg hvordan en industri, anledet av World Zionist Organization, og World Jewish Restitution Organization, som gjorde krav på eiendommer og kapital som hadde tilhørt jøder i Tyskland, Sveits, Polen, og andre Øst-Europeiske land. De faktisk overlevende fikk lite av disse midlene, de gikk heller til organisasjonene selv, og deres organisasjonsarbeid særlig i Israel og arabiske land. De gjorde også krav på eiendommene som jøder hadde hatt i Øst-Europa, særlig Polen, - store mengder eiendommer. Dette er jo spesielt hyklersk med tanke på hvordan palestinerne nå blir nektet den samme retten til å få tilbake sine eiendommer, eller ihvertfall en erstatning etter utdrivningene i 1948 og 1967.

 

Holocaust-industrien ble etablert etter krigen i 1967, det ble promotert et verdenssyn hvor jødene ikke lenger var en del av befolkningen i USA og andre land, de var noe "spesielt", og de var evige forfulgte. Hele verden er antisemittisk, påsto de, Holocaust var beviset. Og svaret skulle være å gjøre sionist-organisasjonene rike, og etablere en sterk amerikansk støtte for Israel.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

En ny æra av Krystallnatten - er Israel det nye Nazi-Tyskland?

 

Jeg har tenkt en liten stund på å skrive dette og hvordan jeg skal formulere innlegget. Det har vært tatt opp i tråden som har dreid seg om Israel - Palestina iblant, men kun i det små. Og folk som leser slike store tråder får ikke alltid med seg alle innleggene heller så tenkte det var like greit å opprette en egen tråd ang. denne saken:

 

Alle i samfunnet i dag kjenner til historien om Tyskland under Adolf Hitlers maktperiode, det såkalte Det tredje riket. Og i den forbindelse kjenner også alle til jødehatet og jødeforfølgelsen som oppstoog hendelser som Krystallnatten og Holocaust. Og man kjenner også til opprettelsen av Staten Israel som en egen stat til det jødiske folket i 1948, en sak som hadde vært tatt opp før, men som man mente det var er behov for etter Andre verdenskrig. Og hvor en rekke jøder, bla. overlevende fra Holocaust strømmet til. Men slik historien nede i Midtøsten har utviklet seg er det verdt å legge merke til at Staten Israel har flere klare likhetstrekk med Nazi-Tyskland og er det landet som fører en politikk og linje som ligner mest på den Nazi-Tyskland førte. En sak som man bør huske før vi går videre er at sionisme en gang ble sidestilt med rasisme av FN, men desverre gikk denne resolusjonen tapt med Sovjetunionens fall.

 

La oss se på noen fakta og likhetstrekkene:

 

Krystallnatten:

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Krystallnatten

 

- Det er antatt at rundt 200 jøder ble slått i hjel

 

En behandling man også har sett tendenser til fra Israels side flere ganger når det kommer til palestinerne. Små barn med lekegevær eller spedbarn som ammer, småbarn som står i veien for israelske tanks eller tennåringer og voksne som nekter å la seg jege bare fordi de israelske soldatene sier de skal forsvinne, mordene på sivile palestinere har florert gjennom årene.

 

- 267 synagoger ble brent ned og over 7 500 butikker ble vandalisert

 

Alle som en kjenner Israels umettelige iver etter å ødelegge palestinsk infastruktur! I den okkuperte, østlige delen av Jerusalem feks. er det helt vanelig praksis å rive palestinske hjem. Og det blir stadig en mer og mer vanelig praksis i resten av Israel også. Og det dreier seg ikke bare om enkle hus heller. Boligblokker, butikker, gårder, alt palestinere eier står i fare for å bli revet av de israelske militærbulldozerne. Palestinske hus har blitt sprengt også en rekke ganger og når det gjelder offentlige bygg som palestinske politistasjoner eller regjeringsbygg har de vært offre for både de israelske militærbulldozerne samt angrepsflyene flere ganger! Og det ser ikke ut til å stoppe opp...

 

- I tillegg ble mer enn 26 000 jøder ført til konsentrasjonsleirer

 

Dette er heller ikke fremmed i Israel. I årevis har palestinere blitt fengslet en etter en eller i store flokker. Og det er langt ifra bare snakk om militante palestinere som har angrepet eller truet med å angripe israelske mål, tvert imot har det blitt fengslet sivile palestinere i store antall.

 

En annen sak er Gazastripen og Vestbredden. Gazastripen er under konstant blokkade og nærmest hermetisk lukket. Vestbredden avskåret fra Israel av en sperring som har blitt kalt både barrieren og muren rundt om i verden og som i Israel kalles sikkerhetsgjerdet. Med denne konstruksjonen som også har blitt omtalt som den nye berlinmuren går ikke bare mellom Vestbredden og Israel, men også over deler av Vestbredden. Og som med forrige eksempel og ødeleggelsen av infastruktur ble det fortalt om flere episoder da muren ble bygget der israelske soldater kom, ødela palestinsk eiendom og markerte hvor muren skulle bygges. Den splitter deler av Vestbredden fra hverandre og dermed palestinske familier, slekt og venner. Disse to palestinske enklavene, Gazastripen og Vestbredden som fortsatt delvis eller i store deler kontrolleres av Israel kan gjenre sammenlignes med ghettoene jødene var henvist til å leve under i Nazi-Tyskland.

 

I tillegg til disse bevisste, klare parallelene blir det stadig fortalt om hvordan palestinere/arabere i Israel blir diskriminert når det kommer til saker som arbeid og byggetillatelser. Araberne i srael opplever å være andenrangsborgere akkurat slik jødene opplevde i Nazi-Tyskland.

 

Til slutt, imitasjon av det israelske flagget som Det tredje rikets så det viser seg at det er flere som tenker disse tankene:

 

 

post-131018-1284538876,8133_thumb.gif

 

 

Synnspunkter?

 

:new_woot: Mitt innlegg nr. 9000 :new_woot:

 

Er Israel det nye Nazi-Tyskland? Ja selvsagt, for Israel dreper Jøder. Men seriøst nei, Kanskje Norge eller land som det er det nye Nazi-Tyskland.

Lenke til kommentar

På hvilket grunnlag vil du sammenligne Norge eller lignende land med Nazi-Tyskland?

 

Boikotting av Jødiske butikker, Jøder kan ikke gå trygt ute, Jøde er et skjellsord, Folk som er positive til Jødedommen blir skadet, Vi har flere anti-semitiske partier i Norge, Sosialistisk Venstre, Rødt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men tilbake til topic; jeg vet at det er enkelte ganske store likheter, som du selv påpeker, i Israels behandling av arabere og Tysklands behandling av jøder, men nei, jeg vil ikke påstå at det er det samme, rett og slett fordi det i Israel i dag foregår en mye større debatt rundt dette enn det gjorde i Tyskland på den tiden det sammenlignes med.

Lenke til kommentar

Ikke nødvendigvis. Det er ikke lenge siden utenriksminister Avidgor Lieberman kom med et forsøk om å forby grupper/organisasjoner som kritiserer landets forsvars og/eller sikkerhetspolitikk såvel som militæret om jeg husker riktig. (Kan se om jeg finner link). Dermed går Israel i en langt mer autoritær rettning mens regimet kan kneble dem som protesterer ved hjelp av loven...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...