Gå til innhold

En amerikansk kirke vil brenne koranen 11. september


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det å brenne Koranen, vet du godt at det skader andre!

Ytringsfrihet nevner du, det er bare en lov, og det finnes også en grense. Grensen går til noen blir såret.

 

Slik tenkning innebærer at alle kan oppnå viljen sin, om de bare bruker eller truer tilsterkkelig med vold. Kommunister, muslimer, nazister, strengt tatt alle som er organiserte og med et visst antall medlemmer kan få presset viljen sin gjennom ved bruk av makt dersom de vet at vi gir etter for krav om vi er redde nok . Dette er noe man må forhindre. Det er derfor viktig å statuere et eksempel ved å brenne koranen, slik at man viser det som kommer med truslene at man ikke firer ned på kravene fordi de truer med vold.

 

Trekker denne frem igjen siden den treffer spikeren på hodet og bør leses om igjen av en del her.

 

@Lightpixel, å ikke bli såret av kritikk av noe du tror på er ingen rettighet. Skulle vi satt grensen der ville vi ikke kunnet kritisert noe som helst, for en eller annen vil alltid bli såret når man kritiserer en religion, en ideologi, et politisk parti, en nasjon og så videre. Herlighet, etter din oppfatning måtte man forby plateanmeldere! Jeg har ikke tall over hvor mange ganger jeg har følt meg såret over disse menneskenes angrep på mine favorittartister.

Lenke til kommentar

Jeg kritiserer imot begge to. Både de som brenner Koranen og de same lager opptøyer.

Den vestlige verden gjør faktisk noe galt når de kritiserer Islam, for de vet hva konsekvensene kan bli, det vet vel de fleste. Jeg vet kanskje at den største feilen kommer fra islamske fanatikere. Men det er jo faktisk den vestlige verden som starter det hele, eller er du uenig?

 

Hadde islam vært perfekt, flott og fint er det ingen som hadde kritisert islam heller! Noe du snart burde tenke litt på....

 

Slike som deg oppnår kun EN ting og en ting alene og det er å støtte de mest radikale idiotene i den islamske verden! For hva forventer du å oppnå ved å la være å kritisere noe som trenger å bli kritisert? (Dette trenger ikke å være islam, men en hvilken som helst ideologi...) Hadde vi stoppet hitler tror du hvis vi hadde bøyd oss for hans krav om å ikke bli kritisert? Ja, jeg sammenligner islam meg et regime hvis du lurte, et regime der en eller annen sinnsvak ismam sitter på toppen og styrer alt etter den håpløse boka som heter quranen. Det går ikke å styre et samfunn etter religiøse doktriner, det har aldri gått og det kommer aldri til å gå. Bare se på alle de landene som i dag styres av islam, de går rett til helvette med en gang og bringer med seg enormt med lidelse, drap og annen dritt fordi folk setter en bok over menneskeliv. Det var også grunnen til at jeg ba deg om å flutte til et muslimsk land, det har altså ingenting med rasisme å gjøre, men det unngår du glatt i svaret ditt...

 

Så langt er det jeg ser når jeg ser på islam og tilhengerne av islam en gruppe som forsøker med alle midler å kneble det frie ord ved å påberope seg den samme rette n de nekter andre. Så fort noen spør hvordan i alle dager dere kan drapstrue folk så er svaret at de har ytringsfrihet, men den samme ytringsfriheten skal da ikke brukes til å kritisere noe som virkelig trenger kritikk?

 

Nå er det forskjell på å kritisere islam og brenne quranen, som kun blir gjort for å provosere, men det er kanskje på tide at det kommer opp en debatt der vi gjør det klinkende klart at heller ikke islam er fritatt kritikk når de gjør kritikk verdige ting? Og det er jo det du ber om, at islam ikke skal kritiseres fordi DU og resten av verdens muslimer ikke liker at troen deres skal kritiseres for da svarer muslimer med vold.... Vel, har du noensinne tenkt deg at den volden en dag vil gjengjeldes? Dere går bare så langt og ikke lenger og tror du at islam noengang kommer til å bli fritatt for kritikk er du dummere enn du virker, for det kommer aldri til å skje. D

 

Det du ikke ser er at du på denne måten undertrykker deg selv. Det er forsåvidt greit at du vil det, men du vil også undertrykke alle andre og det er ikke akseptabelt og det håper jeg at du forstår.

 

For hvem vinner egentlig ved at vi slutter å kritisere islam? Da kan de jo bare stemple "islam" på alle uhyrligheter de velger å finne på og alle skal da bare holde kjeft og la det skje? Så dum er du ikke at du ikke klarer å se dette eller? Så nei, islam står for så utrolig mange uhyrligheter allerede at vi snart ikke kan ta flere skritt bakover, men må begynne å ta skritt forover isteden... Islam er for meg en etterlevning fra en svunnen tid, utdatert, urettferdig og grusom og en ting vi aldeles ikke trenger i vårt samfunn i dag. Moralsk er vi flere lysår foran islam, så vi trenger islam og andre religioner like mye som vi trenger en byll i ræva... Så kritikken MÅ fortsette, hvis ikke vinner de onde mennene og ikke engang du vil det eller?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hadde vært bra om hvis man kunne klart å brenne alle kopiene av koranen. Det hadde gjort verden og menneskene i den en stor tjeneste. Men tror ikke dette som planlegges i dag vil ha noe for seg annet enn hevnaksjoner og mer terror.

Å brenne sine egne bøker er en ting, men å ønske å fjerne alle Koraner er det motsatte av ytringsfrihet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde vært bra om hvis man kunne klart å brenne alle kopiene av koranen. Det hadde gjort verden og menneskene i den en stor tjeneste. Men tror ikke dette som planlegges i dag vil ha noe for seg annet enn hevnaksjoner og mer terror.

Å brenne sine egne bøker er en ting, men å ønske å fjerne alle Koraner er det motsatte av ytringsfrihet.

 

Vi er kanskje kommet til et punkt der vi kanskje burde vurdere det..

 

Poenget mitt er bare at religion skaper så mye lidelse i verden hvis man kan se det store bildet spesielt så er det ufattelig. Jeg har et sterkt ønske om at alle skal få gjøre hva dem vil og også mene akkurat hva dem vil så lenge det ikke skader noen.

 

En verden i utvikling mot det bedre er etter min mening også en verden uten religion. Og en dag vil vi nok komme dit, men folk må så klart ville det selv. Litt vanskelig for dem som bor i de land der man i dag blir hjernevasket fra man er små. Men det den vestlige verden kan gjøre er å fortsette å bistå med hjelp og med å bygge demokrati i de regimer som er styrt av virkelighetsfjerne diktatorer under islams lover.

 

Brenning av bøker hadde vært fint hvis det kunne blitt tolkes som et symbol for uenighet med verdiene og moralen i koranen. Men det vil jo bare resultere i selvmords bombing, enda mer brenning av verdens flagg og gud vet hva, så det er åpenbart ikke rette fremgangsmåte.

Lenke til kommentar

Sannsynligvis var det klokt å avlyse brenningen av Koranen, med tanke på økt terrorfare og en potensielt sterkt økning i rekrutteringen til Taliban og andre fundamentalistiske grupper.

 

På en annen side er det et uheldig signal å gi til de som mener de kan stoppe andres meningsytringer ved vold eller trusler om vold.

 

Det å gå ut og annonsere at man skal brenne Koranen er egentlig en tap-tap-situasjon. Hvis man gjennomfører er det store sjanser for voldelige aksjoner. Hvis man avlyser gir det et signal om at man bøyer seg for trusler om vold.

 

Forhåpentligvis fører ikke dette til at terskelen senkes for hva som fører til trusler om vold. Jeg mener at muligheten til å kritisere islam (og alle andre religioner) er ekstremt viktig, og vil ikke at denne muligheten skal bli innskrenket av mennesker som er redde for å bli fornærmet.

Lenke til kommentar

En verden i utvikling mot det bedre er etter min mening også en verden uten religion. Og en dag vil vi nok komme dit, men folk må så klart ville det selv. Litt vanskelig for dem som bor i de land der man i dag blir hjernevasket fra man er små. Men det den vestlige verden kan gjøre er å fortsette å bistå med hjelp og med å bygge demokrati i de regimer som er styrt av virkelighetsfjerne diktatorer under islams lover.

Det er jeg enig med. Men vi kommer ingen vei med å sensurere det vi ikke liker (spesielt siden det som blir sensurert heller går under jorden enn å forsvinne). Vi må vise hvorfor vi ikke liker det, og hvorfor andre også burde tenke grundig igjennom det de leser.

Lenke til kommentar

Hva skjer med at enkelte her er oppgitt over at koranbrenningen ble avlyst? Er dere helt forskrudde? Hvorfor er det riktig å brenne et annet religions hellige skrift? Ytringsfriheten trekkes hele tiden frem som et argument. Men har dere glemt et viktig tilheng til denne ytringsfriheten? Det er religionsfrihet her i landet og også i USA. Det innebærer at man skal ha lov til å praktisere sin religion uten å bli diskriminert.

 

Dagens situasjon skremmer meg så sykt mye. Nylige rapporter viser at muslimer blir diskriminert og hetset i USA, ene og alene på bakgrunn av sin religion. De får ikke bygge moske 2 kvartaler unna Ground Zero. Hva er for nære Ground Zero, hva er akseptabel avstand? Hvorfor skal muslimene ikke få lov til å praktisere sin religion. Ja, de ansvarlige bak angrepet på World Trade Center var muslimer, men betyr det at absolutt alle verdens muslimer skal straffes for den handlingen?

 

Jeg blir redd når jeg ser på holdningene i både det norske samfunnet, og det jeg får med meg skjer i USA. Jeg ser så sterke paralleller til Tyskland før krigen. Ikke avvis dette, men se, og ta innover dere hva som skjer, og deres holdninger, hva dere skriver, og hvordan dere begrunner og rettferdiggjør det urettferdige. Et sterkt, svært sterkt hat overfor alle muslimer, en paranoid tankegang i store deler av befolkningen om at muslimene er den store trusselen, at de er roten til alt ondt. Et hat og ønske om å hindre muslimer i deres utfoldelse, de får ikke bygge moske i landet som er ansett som "land of the free", landet hvor alt er mulig, hvor man kan oppnå alt. Plutselig skal ikke de samme reglene gjelde for muslimer.

 

Jeg er redd, når jeg leser enkelte innlegg her og på andre forum. Hva skjer med dere? Jeg husker da jeg gikk på videregående og vi lærte om andre verdenskrig. Jeg husker at jeg tenkte, hvordan kunne så mange mennesker være enige i en så syk ideologi, hvordan kunne så mange bli blinde, og drepe andre kun fordi de var jøder. Hvordan, hvordan, hvordan?

 

Hvorfor må dere fremme dette hatet? Jeg forstår det ikke. Alt det negative ved islam trekkes frem, og de verste eksemplene trekkes frem for så å nærmest rettferdiggjøre brenning av koran og ydmyke muslimer.

 

I dag rettferdiggjør dere brenning av koran, i morgen vil dere rettferdiggjøre brenning av muslimer.

 

Jeg er så redd.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...