Gå til innhold

DiSEqC switch 2-1


Anbefalte innlegg

Hei

 

Min mor har to kabler som går fra tv'n til parabol antenna. Hun har lyst til å bli kvitt den ene siden den ligger litt i veien så hun har da kjøpt DiSEqC switch 2->1 fra Clas Ohlson. Hun har canal digital HD PVR-dekoder, og trenger da to ledninger inn i dekoderen for å kunne ta opp. Clas Ohlson mener hun ikke trenger det med denne switchen, hvor det kobles to ledninger fra parabolen inn i switchen. Jeg har satt det opp, og mitt hode sier at jeg har gjort det riktig... Noen som vet om hva som kan være feil?

 

Segimenn

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En DiSEq switch er noe som brukes at en paraboltuner skal kunne ta i mot signaler i fra flere satellitter(kun en om gangen) via samme kabel. Det fungerer da slik at tuneren signaliserer til DiSEq switchen om hvilket hode den vil motta signaler fra. Det er ikke dette dere vil oppnå.

 

For at en paraboltuner skal kunne vise en kanal og ta opp i fra en annen så må den ha to tunere innebygget. Det har deres. Men hver av disse tunerene må ha en egen dedikert kabel frem til antennen og til hver sin utgang på de hodene dere har.

 

Så om dere ønsker å beholde funksjonaliteten med å kunne se på en kanal og ta opp i fra en annen så må dere ha to separate kabler frem til parabolantennen.

 

Enten visste ikke vedkommende på Biltema hva h*n pratet om, eller så har dere forklart hva dere ville oppnå feil :)

Lenke til kommentar

En switch kan aldri gi samme funksjon som to kabler. Når du har en dekoder med to tunere så må du ha to kabler, ellers mister du funksjonalitet.

En switch er grei når man har en enkel tuner og vil ha tilgang til flere satelitter gjennom en kabel. Men skal man ta opp to kanaler samtidig så er det normale at man har to kabler.

 

Edit: litt sen.

 

 

Endret av Hårek
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...