Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

17 år aldri festet eller drukket alkohol, bra eller dårlig?


Gjest ....

Anbefalte innlegg

Hvis du trener seriøst og har dame: bra! Hvis du er datanerd og jomfru: dårlig!

 

bullshit! jeg er jomfru og liker data (ikke nerd da) og det er ikek dårligt. det sier bare at man ikke er billig og har seg med hvem som helst som mange i fylle gjør!

 

trådstarter: bra du ikke drikker. jeg ser ingen vits å drikke, jeg har det kjempegøy uten alkohol i mitt liv!:)

Hva sysler du med i helgene da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg drikker selv, men jeg har endel venner som er med på festene og ikke drikker/røyker ol. Det er ikke noe problem, de blir behandlet som alle andre fordiom, og er en like stor del av festen og kosen:) Jeg har også noen venner som ikke gidder å bli med på fester, og det har heller ingen noe problem med, og de er like mye med utenom festene, og det er vel egentlig ingen som bryr seg:)

 

Problemet er når du unngår andre sosiale ting, og isolerer deg ellers. Da føler folk at du ikke gidder å vere med dem, og da gidder heller ikke de å bruke noe tid på deg. Du bør heller ikke unngå sosiale ting pga av at andre skal drikke der. Det er litt kjedelig:P

Lenke til kommentar

Jeg drakk ikke veldig mye til jeg var 17 selv, og jeg drikker meg aldri for å bli full! Jeg drikker for å ha det koselig med venner, å drikke for å bli full er en fjortissting :roll: Det beste er å ta seg en øl eller to uten å bli full, og fremdeles kose seg på fest. Mener jeg da

 

Bare lurer.. hvordan er det dagen etterpå?

 

for meg er jeg dårligere jo mer alkohol jeg drikker :) litt vondt i hode og giddalaus er mine fyllesjukesymptomer

Lenke til kommentar

Har aldri vært drikke-typen, er ikke særlig glad i alkohol utenom øl. (Nå skal det nevnes at jeg ikke har prøvd all verdens av drikkevarer, heller.)

Er veldig veldig sjeldent full, kjøper som regel noen øl som jeg drikker utover kvelden om jeg stikker på fest. Pleier bare å bli brisen/sosial, aldri dritafull. Er mer typen som går rundt og finner på sprell, prater med folk ++

 

Synes ikke folk burde få taperstempel pga. de ikke drikker. Er en ganske sterk avgjørelse å ikke drikke når man er i 16-18års alderen, mtp. at det er mye press i den alderen.

Men som det blir tatt opp i tråden her, om du sitter hjemme hele helgen med pc og/eller skolearbeid kan jeg forstå at folk har fordommer.

 

Det er noe annet enn å stikke på fest for å møte personer, og dra dit for det sosiale og holde seg edru enn å sitte foran pc-en. Selv om mange også mener de er sosiale når de spiller onlinespill/sitter på onlinefora m.m. Kan diskuteres i det endeløse....

Endret av James Whistler
Lenke til kommentar

Er selv 17 år og drikker ikke alkohol, selv om jeg er med på fester.

 

Min erfaring er faktisk at folk som drikker alkohol ofte har respekt for dem som ikke gjør det. Får ofte positive kommentarer når jeg sier at jeg ikke drikker, så jeg tror ikke at folk ser på deg som en taper. Og hvis de gjør, so what? Hvorfor skulle du bry deg om hva noen andre synes om deg? :)

Lenke til kommentar

Hvorfor er det forståelig at folk har fordommer overfor datamaskin fremfor fest og konsumering av alkohol? Dette er et individuelt valg, da forskjellige individ har individuelle meninger - simpelt nok. Sannheten er at slike fordommer helt og holdent er absurde. Hvis koselige stunder i sofaen, foran dataen alene, eller sammen med venner er å foretrekke for et menneske - hva er da galt i å verdsette og utnytte disse givende stundene?

 

Folk er sosiale på forskjellige måter. Noen på fest, noen i en samling blant få venner(eller bare én), noen over internett - andre over alt. Ingenting tilsier at det éne er mer korrekt enn det andre, da hva som er best for nettopp deg er den rette veien å gå. Jeg mener derfor at det å unnvike alkohol i en alder av 17 ikke skal resultere i utfrysning og negativ energi. Dette forutsetter så klart at det er ditt eget valg, og ikke dine foreldres.

Endret av Diskusjonsmumriken
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Jeg synes overhodet ikke du er en taper. Det kan være fordi jeg selv ikke drikker, men jeg mener uansett at du burde velge selv. Om du ikke har lyst - ikke gjør det. Om du har lyst til å prøve det en gang, er det ditt valg.

 

Det går an å dra på fest og ikke drikke, men selv har jeg ikke særlig gode opplevelser med dette. Det endte ofte med at folk "kryssforhørte" meg om avholdet mitt, noe jeg ikke likte særlig godt.

 

Altså - du bestemmer til en viss grad selv. At du ønsker å holde deg unna visse ting er noe du kan styre selv, og om du ombestemmer deg er det ikke "galt" :)

Lenke til kommentar

Ingenting tilsier at det éne er mer korrekt enn det andre, da hva som er best for nettopp deg er den rette veien å gå.

 

Det kan vel diskuteres. Det å ikke utvikle noen sosiale antenner i tenåra er uansett ikke best for deg selvom du selv synes det er best å holde seg på gutterommet hver helg inn og ut. Det er heller ikke best for deg å utvikle leversykdommer (og/eller alkholproblemer) fordi du selv mener det beste for deg er å dra en todagers fyll hver uke, hvert år.

 

Men til OP; bare ha i bakhodet at det er når du går utenfor din egen komfortsone at du lærer mest her i livet.

Endret av DMN
Lenke til kommentar

Er jeg en taper fordi jeg ikke fester?

 

Hvis du tenker på festing som et synonym til å drikke alkohol, nei. Men du sier at foreldrene dine ikke lar deg dra ut i helgene? Hvis det betyr at du ikke er med venner i helgene, så vil nok flere anse det som noe spesielt ja.

 

Det må da gå ann å være med selv om man ikke drikker? Det at du tar et standpunkt i forhold til drikking er flott, men du må jo samtidig våge å stå for det.

Lenke til kommentar

 

Er jeg en taper fordi jeg ikke fester?

 

Ja

 

Dette er dessverre en vanlig holdning i dag.

 

Trikset er å ikke bry seg om hva sånne folk mener om deg. De som mener det er som regel ikke de gløggeste uansett :)

 

Bare gjør akkurat det du føler for. Om det er å være hjemme i helgene, gjør du det. Ikke la andres meninger påvirke deg.

 

Veldig bra sagt, HELT ENIG. Ellers er det meste sagt her,

alkohol er oppblåst osv. - og de fleste drar på "fylla"

for å være kul og fordi de ikke står imot drikkepress.

Personlig drikker jeg heller ikke, har aldri vært

full men jeg har prøvd diverse drikker...

Ikke min greie. Mye bedre å bare se en

film med noen kompiser eller noe. ;)

Lenke til kommentar

Svar på det første til trådstarter: Nei du er ikke taper. Husk du er 17 år. Ikke glem at det er mange som ikke begynner med alkohol før det blir lovlig, og det er sånn det burde være. Jeg begynte heller ikke å drikke eller å ga på fester før jeg var 18 - til ca det siste året på videregående. For det andre er det veldig forskjellig fra skole til skole hvor utbedt fester er. Det er heller ikke alltid like lett å henge seg på en, litt avhengig av klassen(e). Facebook vil jeg tro har gjort dette enklere nå - og registrerer det meste - men bare for tre-fire år siden var ikke dette like lett.

 

Du er et eget selvstendig individ, og gjør akkurat det du selv har lyst til. Jeg var også i samme båt som deg til jeg var 18: Jeg synes de som festet var "tapere", og ikke noe jeg klarte å identifisere meg med. Mye emo-er og dårlige skoleslitere, og jeg spilte heller fotball en lørdagskveld eller hadde litt kvalitetstid med noen gode venner som også ikke var innen den "tøff i trynet, men har ingenting å gi"-sirkelen. Mitt råd: Å vente til 18 er helt fint, å være avholds like så, så lenge du trives med det, og i det ligger det også at du også trives med det sosiale livet du har ved siden av, enten idrett, en hobby eller aktivitet.

 

Du er et herlig menneske, og jeg synes du viser ryggrad og god holdning. Skolen i dag handler for mye om å være tøff i trynet og "jeg pløyer over mest"-piss, så du skal være stolt av seg selv.

Endret av Ituca
Lenke til kommentar

Om du ikke begynner å drikker før det er faktisk er lovlig så går du ikke glipp av så veldig mye. Fra og med du begynner å drikke, rundt 18-års alderen, så kommer alkohol til å bli en hovedaktivitet blandt dine venner, kolleger eller krigsveteraner så og si ut livet. Det er mange ting du må "passe på å gjøre mens du er ung", men det å drikke alkohol er noe du kan gjøre så lenge du ennå har varmt blod i årene, så du må ikke føle at du har hastverk med å starte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...