Jump to content
Sign in to follow this  
Pysj

Nå kan du lage egne Android-apps

Recommended Posts

Åh, så man har ikke kunnet lage egne apps før?

 

edit: HAHA, er den videoen seriøs? Den viser jo akkurat hva slags apps som kommer til å komme nå som "alle" kan lage sine egne! Hva skjer med kvalitetskontroll?

Edited by Nimrad

Share this post


Link to post

Blir vel forhåpentligvis en egen kategori for slikt, om det da er mulig å publisere programmer på Market i det hele tatt. For øvrig er det ikke en dum måte å introdusere folk til programmering, vil jeg påstå.

Share this post


Link to post
Annonse

jo, men de tar en avgift for at du skal kunne legge ut apps. Rundt 200,-

Uansett om app'en er gratis eller ikke?

Share this post


Link to post

Dette kan nok vere eit kjekt verkty for folk som ikkje har lært seg koding endo. Eg kan enno hugse WYSIWYG-editoren eg brukte for å "kode" websider tidlegare. Ting vart ikkje fint for å seie det på den måten.

 

Problemet er at det blir veldig lite skalerbart, og med ein gong du skal gjere ein liten ting utanfor begresningane til programmet sit du fast. Ein kan sikkert skifte over til "code view", men det hjelper lite når det du ser like godt kan forvekslast med koranen på arabisk.

Share this post


Link to post

Mitt inntrykk er at for å lage noe bra med WYSIWYG-editor så må du uansett være vant til å lage program for å lure WYSIWYG-editoren til å lage det sånn som du vil det skal være. Og da kan man nesten like godt programmere.

Share this post


Link to post

Som det skrives ovenfor, så lenge "editoren" kan vise en form for splitt mellom kode og design er jo dette sikkert en fin måte å lære programmering til Anroid. Forøvrig noen som vet hvilket språk det går i?

Share this post


Link to post

Android apps programmeres i java.

 

Har prøvd meg på noen fille-apps i ren koding. Er spent på hvor fleksibelt app inventor er.

Share this post


Link to post

Jeg syntes det virker spennende. Kanskje mest fordi jeg ikke kan Java, og ikke er interessert nok til å lære meg det. Husker jeg pleide å pludre med Dreamweaver når jeg var 15ish, og lærte meg en del HTML ved å bruke split window og ved å se på kilden til andre websider. Kanskje dette kan fungere på samme måte for andre som anser programmering som noe uoppnåelig og fremmed.

Share this post


Link to post

hva er menina med dette? Folk som er casual i alt med data vet jo knapp hva ett app er og har kanskje verken løst til programmering eller det der greine. Vis en som er god med data vil lage slikt tror jeg at en budde tar seg tiden til å lære seg programmering, det kan jo alltid være nyttig å kunne også i andre sammenheng. Dessuten vis disse komme på androidmarket vil det strømm kanskje tusenvis av dem og vi alle kan tenke oss at det fleste vil være på veldig lavt nivå. Vis disse kan tas penger for i tillegg bli det jo urettferdig ovenfor de som har lært seg programmering. Personling finn jeg alt av det jeg kan trenge i androidmakret men vis jeg fin noe som jeg må har som ikke finnes hadde sikert lært meg programmering, jeg ville ikke har rørt App inventorn

Share this post


Link to post

Jeg håper også at det vil komme en egen kategori for slike apps i Market.

 

Jeg har lyst til å lage programmer til Android, og dette ser ut som en grei inngangsport. Har masse programidéer, men ingen kunnskap til å gjøre de til realitet. Flott at Google også sikter mot "nesten-utviklerne" :)

Edited by khaffner

Share this post


Link to post

Jeg er helt enig med Khaffner her, jeg har ikke helt den interessen at jeg kan ta meg tid til å lære meg programmering, men jeg har allikevel idéer som jeg gjerne skulle hatt til min Symbian. Jeg vet jo at jeg skal ha Android neste, og da er dette en gylden mulighet til å fikse i dette. Dessuten kan du jo også finne et program du liker, eller en widget, og designe den slik du vil heller, med dette programmet, det er jo helt genialt :-)

 

Det er også et godt poeng at Google fremdeles har muligheten for programmerere å fortsette som de gjør. Kanskje til og med noen programmerere vil sette pris på denne? Kan jo være at noen faktisk liker å gjøre ting litt enklere/raskere, og så kan de heller fikse det som de eventuelt ikke kan gjøre etterpå :-)

 

Her kommer nok veldig mange VIRKELIG gode programmer til å gå tapt i massene, men slik er det garantert allerede, med så mange tusen programmer i biblioteket ifra før.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...