Gå til innhold

Utvide rekkevidde for WLAN med en ekstra router


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er rett og slett litt i tvil om det vil funke tilfredstillende da WNDR3700 kjører draft n og det er ikke støttet i de boksene du nevner. Det er nok også smart å holde seg til samme produsent når man skal utvide ett nett med ekstra repeatere.

 

Det er jo endel ting man kan gjøre for å bedre signalkvaliteten fra en trådløs router og da spesielt med tanke på hvordan man plasserer den.

Den skal ihvertfall ikke stå i nærheten av store enheten av metall da det kan ødelegge signalstyrken enormt. Den bør også settes så langt opp på veggen som mulig, og kanskje ikke festes på den tykkeste veggen i huset.

Man bør også tenke på at signalet bør gå så rett som mulig igjennom vegger mot klientmaskinen da et trådløst signal som treffer en vegg på skrå vil bli vesentlig foringet pga at tykkelsen på veggen/gulvet øker betraktelig når signalet går på skrå igjennom. Hvis det er murvegger i huset så kan det by på store utfordringer.

Alternativt kan man jo flytte routeren til et mer sentralt sted i huset.

 

Hvis du finner ut at du må ha en repeater så anbefaler jeg at du tar en titt på

NETGEAR WN2000RPT Universal WiFi Range Extender - Trådløs nettverkutvider - 802.11n - 802.11b/g/n - ekstern, pris 455kr.

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Takk for bra svar.

 

Ser at Netgear boksen du linker til har 4 porter. Betyr dette at den kobles til min eksisterende router trådløst, og deretter kan gi nett til enheter med kablet nettverk, f.eks. mediaspillere uten WLAN ? Eller må jeg trekke nettverkskabel til den nye Netgear boksen fra den "gamle" ?

Lenke til kommentar

Den kjører trådløst mot routeren din så den bør plasseres på det stedet hvor signalet er gunstigst fra routeren.

Den er også ment å kunne funke som aksesspunkt mot mediaspillere uten WLAN så hvis det er et kriterie så er den absolutt verdt å vurdere.

 

Det er jo endel ting som bør stemme for at ett trådløst nett skal fungere optimalt som at ditt nett ikke kjører på samme kanal som alle nettene til naboene.

Du kan bruke dette hendige verktøyet for å finne den kanalen som har minst trafikk og svakest signalstyrke i ditt hus, InSSIDer. Det beste er selvfølgelig å finne en kanal som er ubrukt, selv om det noen ganger er umulig. Da bør man nok legge nettet sitt på den kanalen hvor det er lavest interferens fra andre nett.

 

WNDR3700 støtter jo også rein N standard(Må ikke forveksles med draft N som kjører sammen med B og G standarden.), og det er ikke veldig utbredt slik at du kan faktisk få satt opp et nett hvor du er helt alene hvis du bruker dette.

 

Hvis du trenger en USB dongle med ren N så er WNDA3100 den eneste Netgear enheten jeg kjenner til som støtter ren N(Amentio har den laveste prisen på denne i Norge. 180kr).

Det samme gjelder navngivning til SSID'n din som bør være unikt slik at det ikke er flere nett med samme navn.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Kan jo skrive litt om min opplevelse etter 15 minutter.

 

Kjøpte Netgear WN2000RPT. Plugga i strømmen, kobla til en pc med nettverkskabel(som jeg nå sitter på), konfigurerte den(veldig enkel fremgangsmåte, sikker på at alle klarer det) og vips, nå er det trådløst nettverk med god dekning over hele huset + de kabla som ligger opp hit allerede kan igjen brukes etter at vi måtte flytte den forrige routern. Veldig fornøyd!

Ildprøva blir til sommeren når temperaturen her oppe stiger. Har kun hatt problem med det nye modemet, så håper på det beste.

 

Også veldig godt å slippe ustabil bridiging igjennom en annen pc! :D

Lenke til kommentar

Kan ikke svare noe 100% sikkert, men når jeg monterte den oppdaga den flere trådløse nettverk den kunne koble seg til enn min bærbare, så jeg tviler på at den er avhengig av riktig produsent på wlanroutern.

 

Om det går med stjerneform kan jeg heller ikke si sikkert, men kan ikke se noe som skulle hindre det, så lenge du har forskjellig navn på de forskjellige extendernes trådløse nettverk.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...