Gå til innhold

Loven som skal hindre spillavhengighet er håpløs!


Anbefalte innlegg

Tenkte bare jeg skulle legge inn et innlegg jeg skrev i dag. Ble provosert da jeg fant ut at jeg kommer til å slite på ferie. Det er sendt til Aftenposten og Kulturdepartementet.

 

 

Det er mine penger. Eller?

 

 

1. juni ble det innført en ny lov her til lands. Meningen er at den skal hindre spilleavhengighet, og det er jo vel og bra. Problemet er bare at den treffer så langt utenfor mål som det er mulig å komme.

 

Utgangspunktet for loven var å hindre nettspill. Dette skal gjøres ved at bankene ikke lenger har lov til å gjennomføre transaksjoner til utenlandske konti som har en gamblingkode tilknyttet seg. Problemet er bare at denne koden er knyttet til hele brukersteder, og ikke bare selve gamblingen. Og det gjelder ikke bare nettoverføringer heller. Bankene kan nemlig ikke gjøre disse transaksjonene selv om kortet fysisk blir brukt.

 

Det betyr i realiteten at undertegnedes kommende tur til Las Vegas vil bli vanvittig upraktisk – og kanskje også farlig. Man blir rådet til å ikke ha store kontantbeløp på seg, og det gjelder kanskje spesielt i utenlandske storbyer. Fra min bank har jeg fått beskjed om at jeg i verste fall må bevege meg et stykke vekk fra kasinohotellene for å finne en minibank som ikke har denne gamblingkoden knyttet til seg.

 

Det betyr at for å betale hotellrommet, så må jeg finne en minibank langt unna, og komme meg tilbake med tusenvis av kroner i kontanter. Og det stopper ikke der. Jeg kan heller ikke betale med kort i restauranten på hotellet. Eller kjøpe meg en cola ved bassenget, for den saks skyld. Jeg er rett og slett prisgitt de gamle sedlene. Fordi et lite antall nordmenn har problemer med å styre spillingen sin, altså.

 

Jeg tviler ikke et sekund på at det er vanskelig for de som er rammet av spillegalskap, og kanskje enda vanskeligere for familiene deres. Problemet er bare at disse personene spiller uansett. Undertegnede spiller av og til på fotballkamper for å øke spenningen og entusiasmen et par hakk. Sist jeg skulle gjøre dette, fikk jeg beskjed om at de nye reglene hadde trådt i kraft, og at det ikke var mulig å overføre penger direkte. Jeg ble derimot guidet gjennom en prosess som tok fem minutter, og kunne dermed overføre penger til spillselskapets nettsider. Den samme kontoen kan jeg nå bruke de gangene jeg spiller ferdighetsspillet poker på nettet også.

 

Dette beviser altså at den nye loven ikke gjør noe annet enn å forsure livet til de av oss som ferierer. Selv ikke i Sverige kan man bruke kortet sitt fritt. De har tross alt skumle spilleautomater og et annet tippeselskap enn Norsk Tipping i butikkene der.

 

Hva blir det neste? At vi ikke får lov til å bruke kortene våre der de selger sprit som er sterkere enn 60%? Eller at vi ikke kan kjøpe bensin i tyskland? Der kan man jo tross alt kjøre så fort man vil på motorveien. Det er mange som dør av det.

 

Jeg håper politikerne tar til fornuften og ser at denne loven ikke har noen annen virkning enn å gjøre livet vanskeligere for de av oss som ikke har problemer. Det er feil at et problem som spillegalskap, som tross alt er forholdsvis lite i den store sammenhengen, skal gjøre at ting blir mye vanskeligere for de av oss som lever normalt.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med deg der.

Og det verste av alt er at staten selv opprettholder det eneste gambling selskapet i norge og monopoliserer det.

 

Om staten virkelig hadde ment noe med å fjerne spillegalskap hadde dem lagt ned Norsk tipping og latt loven gjelde for alle.

 

 

Loven mot at vi skal bruke visa kortet på gambling steder er nok mer for at norge vil ha pengene internt, og at dem ikke vil at folk skal bruke dem i utlandet. Avhengighet er nok bare et emne dem skyver fremfor seg for å få igjennom dette, og få støtte med seg.

Lenke til kommentar

Det har nok minst like mye å gjøre med at NT vil ha mer penger, ja.

 

Personlig er ikke problemet mitt at jeg ikke kan spille med kortet mitt. Jeg spiller såpass lite at det ikke er farlig, og hvis jeg vil spille så finner jeg alltids en vei utenom.

 

Problemet er bare alle andre ting det går utover. Jeg lurer på om Anniken Huitfieldt har lyst til å traske gatelangs i Las Vegas klokka ett på natta med 15 000 i cash i lommene. Jeg vet hvertfall at jeg ikke har spesielt lyst til det.

Lenke til kommentar

Hva blir det neste? At vi ikke får lov til å bruke kortene våre der de selger sprit som er sterkere enn 60%? Eller at vi ikke kan kjøpe bensin i tyskland? Der kan man jo tross alt kjøre så fort man vil på motorveien. Det er mange som dør av det.

 

Det skulle du ikke ha sent til Kultur dep. nå tenker de: Ja enda en måte å styre folket på fri økonomi er jo Anarki fy fy

Lenke til kommentar

Har ikke mange hotell safer som man kan oppbevare verdisaker i? Dessuten trenger man vel ikke å ta ut penger klokken 1 om natta? Er selvsagt imot loven men hovedproblemet er ikke at man må løpe rundt med kontanter(som virker å være det eneste argumentet som går igjen..)

 

BTW? Er ikke Aftenposten "anti gambling" avis nummer 1?

 

Noen som vet om det er noe lignende gjelder for amerikanere? Har mulighet til å skaffe meg konto i en amerikansk bank og regner med at kort vil medfølge. Men er vel liten vits om samme restriksjoner vil være gjeldende.

Lenke til kommentar

Jeg har flere kamerater som sliter alvorlig med spillegalskap. Før stod de på kjøpesentre ute i det åpne og spilte vekk sine kroner, nå sitter de alene på gutterommet foran en datamaskin der ingen har kontroll på de.

 

Tror vi får se en bølge med unge som får hundretusener av kroner i gjeld på poker, blackjack og you know what.

 

Men om forbud er veien å gå er jeg ikke sikker på. Folk bør kunne bruke sine egne penger på det de vil.

Lenke til kommentar

Det forbudet er det jo uansett null problemer å unngå hvis man vil spille på nett. Det er så feilslått som det får blitt.

 

Når jeg leste denne artikkelen fikk jeg hakeslepp. Jeg fatter ikke hva de tror at de skal oppnå.

 

Dette er jo bare enda et eksempel på at noen finner på noe som de tror er lurt også klarer de ikke å se lengre en til framføttene.

 

Det du sier om gjeld Monzilla er kanskje en realitet allerede, om ikke gjeld så er det nok mange som spiller bort alt som er til overs når det nødvendigste er betalt. Men et forbud som egentlig ikke er et forbud er ikke veien å gå.

 

Jeg fikk selv mail fra der jeg spiller på oddsen om hvordan jeg enkelt kunne omgå dette problemet, de hadde sikre, raske og enkle løsninger på plass.

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

Det eneste partiet som er i mot slike tulleting som dette er DLF. Joda, FRP og høyre er kanskje mot noen av sakene, men stort sett er det bare DLF som er i mot slike lover. Alle de andre partiene er helt eller delvis fylt opp av sosialister som synes det er greit å bestemme over andres penger og liv. Men, dersom man først er i gang å forby, hvorfor forbyr man ikke sjokolade? Folk blir jo feite og dør av fedme. Da synes jeg vi bør forby sjokolade også, for at det skal bli rettferdig. Så må vi forby fallskjermhopping, folk dør jo av det. Forby bilkjøring også, for å ikke snakke om å sykle. Det er mange farlige ting i verden så her er det bare å frotse i skattepengene våre og velge fra øverste hylle hva vi vil FORBY. Nei... er bare å le av det. Folk flest er dumme!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...