Gå til innhold

Stygge mennesker og handikap. Et resultat av fri vilje?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men hvis han ikke micromancing tingene, hvorfor ber da folk til ham? Hvis det stemmer som du sier vil det jo si at alle bønnesvar bare er tilfeldigheter da... (Selv har jeg liten tro på at den tilbedningskåte guden vi kan lese om i hans egen bok gadd å sitte i 13,694 millioner år før en art evolverte seg inteligent nok til å tilbe fyren...)

 

At jeg er stygg er ikke min frie vilje ihvertfall :) Skulle gjerne vært pen jeg, men det er jeg ikke, så jeg må leve med det jeg har og når jeg sjekket damer var det min personlighet jeg håpet de ville se, ikke utseende ... Men rart det der med guds frie vilje og ikke bare handikap, men alle slags sykdommer.... Hvor ligger den frie viljen i det liksom?

 

Og hva i all verden er vitsen med å la folk bli syke for å å helbrede dem igjen? Er det bare for show-off gud gjør dette mon tro? For han kunne jo like gjerne latt de forbli friske da, men da kunne han jo ikke skrytt av det såklart, men uansett er han da en sadist som driter i sine undersåtters ved og vel ved å la de bli syke og plages med det, ofte med store smerter, for å så helbrede dem bare for å vise at han kan litt trolldom, for liksom å skryte av det... For en sadist gud må være da...

 

 

Litt OT:

Noen som har lagt merke til at du ikke lenger ser utseende til personer du er blitt ordentlig kjent med? Du lar innholdet i den personen, og ikke utseende, bestemme over hvordan personen ser ut for deg... :) Det gjør jeg ihvertfall... Har i den forbinneslen truffet rå pene jenter som jeg etter å ha blitt ordentlig kjent med dem og lært dem å kjenne har sett ut som noen ordentlige skrømt og vice versa, der "stygge" jenter har sett ut som engler... Rart hvordan det indre teller mer enn utseende for noen...

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Morsom problemstilling. Tviler på at du får noen gode svar. I bibelen står det iallefall "Den sjel som synder - skal dø". Hvorvidt det også er presisert at den sjel som synder "litt", skal havne i rullestol, eller se ut som et vortesvin, det er utenfor mine kunnskaper.

Endret av Langdon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om gud gjorde alt så perfekt, hvorfor finnes det mennesker med handikap og mennesker som er stygge? Hva har de gjort for å fortjene dette? Er gud manisk eller er det en grunn for dette? Er det fri vilje som står for dette?

 

Det er vel en utbredt misforståelse at Gud skal ha skapt - eller burde skapt - alt så perfekt slik vi oppfatter begrepet (Og er vi enige om hva det er?).

 

Du spør hva de har gjort for å fortjene dette. Fri vilje i betydningen straff for ugjerninger er det ikke, selv om det og har vært en vanlig oppfatning. Se bare på hva Jesus svarer da han fikk spørsmålet (Joh 9,1-3):

 

"Da Jesus kom gående, så han en mann som var født blind. Disiplene spurte da: "Rabbi, hvem er det som har syndet, han selv eller hans foreldre, siden han ble født blind?" Jesus svarte: "Verken han eller hans foreldre har syndet. Det skjedde for at Guds gjerninger skulle åpenbares på ham."

 

Og hva er "Guds gjerninger"? I forellingen var det en helbredelse slik at han kunne se. Men i de aller fleste tilfelle er det våre handlinger, vår omsorg og hjelp. Omsorg ved ikke å støte mennesker ut fordi om "de ikke er som oss", men å ta dem med i fellesskapet. For hva er det å være stygg (antar du ikke mener ond)? At en ikke er så pen som oss, at en ikke oppfyller et eller annet skjønnhetsideal?

 

Man blir da ikke et dårligere menneske av det? Men vi kan gjøre andre vondt ved å påtvinge dem idealer de kan gjøre lite med.

 

Vi med våre ord og handlinger er og viktige i at "Guds gjerninger" skal kunne skje.

Lenke til kommentar

Poenget er at et barn som er født med Downs syndrom eller får blodkreft har neppe syndet eller gjort noe for å fortjene det, men likevel så straffes han bare fordi den allmektige gud ikke er så allmektig og ikke orker å pirke "kun" for et liv. Du hadde også et veldig godt poeng der RWS, med at Jesus og de på GODTV utfører mirakler først etterpå, og fikser på den ufeilbarlige guden sitt verk.

 

Jeg skal ikke definere en stygg person, men jeg er ikke kresen! Bare slik at jeg ikke blir stemplet som en overfladisk person. :)

 

 

Romeren: Så gud straffer et uskyldig menneske for å teste menneskeheten og fordi han skal kunne se gud på en bedre måte enn oss? Hva med de som gud tester og dør en smertefull død når huden faller av, eller små barn som ligger på sykehuset med kreft? Venter de på Jesus? Isåfall bør Jesus få ræva i gir.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Romeren: Så gud straffer et uskyldig menneske for å teste menneskeheten og fordi han skal kunne se gud på en bedre måte enn oss? Hva med de som gud tester og dør en smertefull død når huden faller av, eller små barn som ligger på sykehuset med kreft? Venter de på Jesus? Isåfall bør Jesus få ræva i gir.

Hvorfor sier du at Gud straffer dem? Hva får deg til å mene det?

Lenke til kommentar

Hvem straffer dem da? Hvorfor har ikke gud hjulpet dem, men hjelper folk med vondt i foten på GOD TV?

 

Er ikke gud god? Er ikke gud i stand til å hjelpe uskyldige mennesker som knapt har startet livet sitt?

Jeg bare utfordrer deg til å tenke over hva Guds hjelp er. Er det så enkelt som "syk - gud brys seg ikke" - "frisk - Gud bryr seg". Altså: Gud bryr seg om noen og ikke om andre.

 

Er det slik du tenker?

Lenke til kommentar

Kortversjon:

 

Det første mennesket ble skapt fulkomment - og hadde fortsatt og være det den dag i dag hvis mennesket hadde fortsatt å følge Guds lov.

 

Men som du vet så syndet Adam, og med synden kom også døden. (Dette burde heller ikke komme som noen bombe for Adam, ettersom han hadde fått beskjed om dette)

 

 

 

// WINWIN

Lenke til kommentar

Det er vel heller ett problem at denne guden skal være så forbasket rettferdig og gud,på tross av at han gir mennesker totalt forskjellige muligheter her i livet.

 

Her har de kristne ett forklaringsproblem, hvorfor gir en god gud barn og andre uskyldige sinnsvake lidelser og sykdommer? Hvorfor lar guden deres barn dø på horrible måter i hopetall? Hver eneste dag?

 

Guds veier er uransakelige sier du kanskje, jeg sier at h*n enten gir faen, er sadistisk, eller at h*n ikke eksiterer. Av de 3 er det lett for meg å ta ett rasjonelt valg, det siste.

Lenke til kommentar

Kortversjon:

 

Det første mennesket ble skapt fulkomment - og hadde fortsatt og være det den dag i dag hvis mennesket hadde fortsatt å følge Guds lov.

 

Men som du vet så syndet Adam, og med synden kom også døden. (Dette burde heller ikke komme som noen bombe for Adam, ettersom han hadde fått beskjed om dette)

 

 

 

// WINWIN

 

Og dette visste gud at kom til å skje, h*n er jo altvitende. Det er uansett ikke rettferdig å gi en 3 måneder gammel baby leukemi fordi Adam spiste en frukt for tusener av år siden... Eller er det det?

Lenke til kommentar

Igjen! Hvorfor ble de først syke? Er gud sadistisk?

 

Hvorfor skal ikke alle få bli friske om de ber om det? Orker ikke gud?

Orke gjør han nok, men om han vil det slik vi gjerne ser at det var? Jeg tror ikke Gud nødvendigvis bruker vår målestokk på dette. Jeg tror hans omsorg ser lenger enn og videre enn det vi kan se.

 

Se f.eks. historien om Døperen Johannes. Han er Jesu fetter, står frem og forkynner hvem Jesus er og Jesus sier om ham "Sannelig, jeg sier dere: Blant dem som er født av kvinner, har det ikke stått fram noen større enn døperen Johannes."

 

Så skjer det at Johannes blir tatt til fange og havner i fengsel. Og vi leser at han ble halshugd der fordi kongens datter ba om det. Jesus visste i hvertfall om at han satt i fengsel, for fra fengselet sendte Johannes bud og spurte Jesus om han var den Messias som de ventet på og som Johannes hadde sagt han var. "Er du den som skal komme, eller skal vi vente en annen?" spurte han.

 

Jesus svarer dette: "Gå og fortell Johannes hva dere hører og ser: Blinde ser, lamme går, spedalske renses og døve hører, døde står opp, og evangeliet forkynnes for fattige; og salig er den som ikke tar anstøt av meg."

 

Var det et svar som hjalp Johannes, han ble jo drept i fengselet? Ja, jeg tror det, det viser at Jesus er tilstede i det vanskelige og ikke bare hjelper rundt det vanskelige. Samtidig som jeg synes det var en grusom slutt. Jeg skulle gjerne sett det anderledes, han hjalp og helbredet jo andre.

 

Fortellingen sier og noe om Guds perspektiv - det som både trenger inn i en hver fortvilet situasjon og langt forbi dødens grenser. Hva hjelper det å bli frisk nå, om troen stopper der? Johannes fikk se at de løftene om Messias som han stolte på holdt - at Jesus var kommet slik han hadde sagt og at Johannes var sett av Gud. For mange er det viktigere enn en helbredelse her og nå (selv om det sikkert kan tas som et tegn på det samme).

Lenke til kommentar

La meg starte med det som er tydelig.

 

Gud, Allah, etc finnes ikke. Det er et konstruert verktøy fra den tiden jorda fortsatt var flat, ilden ikke brant osv for å kontrollere frykten for det ukjente og undertrykke massene.

Det enkle med Gud-enheten er at det er en samleboks. Simplicity works.

 

Derimot finnes kardemommeloven, bibelen, koranen. Uten å gå inn på alle forskjellene og likhetene definerer de mellommennesklige regler. Noen er selvfølgelig utdatert etter kulturforandringene.

 

 

Definer stygg i hvilken sammenheng? - Lite vakker for øyet? Stygg i munnen? Stygg i tanken?

 

Mennesker med handikap er nettopp det, de har et handikap. Mange har hatt en uheldig blanding foreldre, feil lege eller direkte uflaks når de var ute å kjørte sykkel.

Plukk nær sagt hvilken som helst art og se etter fullstendig homogenitet. Good luck.

 

Det finnes mange websider der ute som viser "the rich and famous" fra sine mindre polerte sider.

 

Disse menneskene er ikke straffet, de er heller ikke resultat av fri vilje, de er slik. Det er deres løp.

Med rett innstilling kan mye gjøres med kroppen og psyken, ikke minst til de som synes andre er stygge av utseende.

Endret av Goffi1983
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...