Gå til innhold

Fra BI til NHH?


Doffeo

Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å gå NHH i Bergen neste år. Eneste problemet er at jeg ligger 1 fattig poeng bak det som var snittet i år. For å forsikre meg om at jeg får studere økonomi har jeg også søkt, og kommet inn på økonomi på BI. Mitt spørsmål er: Går det ann å gå første året på BI for deretter å søke seg over til andre året på NHH? Hvordan er i så fall rutinene og kravene?

 

NHH har telefonstengt i pinsen, så håper noen kan hjelpe. Nærmer seg svarfrist til BI.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil selvføgelig kunne begynne på NHH etter førsteåret, det er det ingenting som hindrer deg. Men jeg tviler på at du får begynne i andreklasse på NHH sånn helt uten videre. Du vil derimot sannsynligvis få fritak fra noen av fagene i løpet av bacheloren på NHH, på grunnlag av de fagene du tok på BI. Skal ikke garantere noe, men hvis ikke så er jaggumeg folka som styrer med det på NHH over gjennomsnittet teite, og skyter seg selv i foten. Jeg finner ikke fagplanen for siv. øk-studiet på BI, men du kan jo se på fagplanen for NHH her og se om mye av fagene førsteåret på BI overlapper. Sannsynligvis vil du få fritak for mellom ett og to semestre, men disse vil muligens være spredd litt utover, hvilket gjør at det er litt knotete å få undervisnings- og eksamenskabalen til å gå opp.

Lenke til kommentar

Man kan begynne på NHH etter å ha gått ett år på annet studiested (hvis man kommer inn) Man kan da søke om fritak i fag man har bestått ved det andre studiet. Problemet her er vel om faget du har tatt på det andre studiestedet tilfredstiller NHHs fag. Vet at det fra UIB skal være mulig å få godkjent mange av sam-fagene, men matematikk eller met020 er vanskelig å få fritak fra. Dette er uansett noe jeg ville sjekket opp med studieadm på NHH for å ikke kaste bort altfor mye studietid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...