Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hva er det mest ubrukelige du har lært på skolen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Innsats teller i Gym, men også i andre fag.

Feil. Gymkarakteren skal settes på grunnlag av ferdigheter innenfor pensum i faget, akkuratt som alle andre fag.

 

 

Men i gym trengs det innstats for og vise at du kan dette, i motsetning til andre fag der du har prøver osv.

 

 

Aha... Da jeg gikk på vgs. var det innsats, teori og ferdigheter som ble vurdert en tredjedel hver.

 

Fremdeles noe teori igjen (en liten (lett) prøve per termin). Lærerne ser sjeldent veldig nøye på den med mindre du vipper i faget.

Endret av Camorack
Lenke til kommentar
Husker at vi ble forsøkt lært noter på barneskolen. Nokså unødvendig hvis du ikke spiller/skal spille instrumenter.

 

Der er jeg litt uenig med deg. Alle har et forhold til musikk, så om du setter deg ned med et instrument og begynner så smått å spille, så tror jeg du kommer til å like det. Så uansett om du kommer til å satse på en karriere innen musikk eller ikke, så er jeg såpass naiv at jeg tror at grunnleggende note-opplæring er bra. For før eller senere kommer du til å sette deg ned med eksempelvis en gitar og begynne å plukke på strengene. Tror jeg da.

Endret av Kallileo
Lenke til kommentar

At man lærer mye forskjellig på ungdomsskolen kan jeg forsåvidt forstå, men på videregående? Jeg går påbygg etter å ha gått elektro, og fortsatt skal de lære oss om Henrik Ibsen, modernisme, nynorsk osv. Helt latterlig, og totalt bortkastet tid. Kan umulig tenke meg at NOEN vil få bruk for dette senere.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sannsynlighetsregning(Til og med 1T på VG1). Rett og slett fordi alt som står i bøkene er noe man lærer av seg selv, så lenge man evner til å tenke logisk. Binomiske forsøk er unntaket

Sannsynlighet og statistikk er viktig nok, og vanskelig nok for enkelte til at det bør undervises i. Jeg vet ikke med deg, men jeg kan ikke huske at sannsynlighet (t.o.m. 1T) var det letteste for alle i matten.

 

FlinkeFreddy: Jeg er enig i det meste du sier. Gym er viktig, og det er ikke rart at det er et fag på skolen. Det som derimot er tullete er at vi får vurdering etter hvor gode vi er fysisk annlagt. Det er noe tull. De skulle hatt et system der enkelte fag telte inn på snittet du søkte deg inn på enkelte skoler på. Jeg har søkt meg på Studiespesialiserende som det så fint heter i dag, og fra yrkesvalgene jeg får der kommer jeg ikke til å ha bruk for gym eller Mat og helse. Skal man inn på idrettslinja eller kokkefag er det noe annet.

Helsen din har du hele livet. Vi har ikke gymundervisning for å lage proffe idrettsutøvere. I gym får du karakter etter hvor godt du presterer fysisk, i nesten alle andre fag får man karakter etter teoretiske prestasjoner. Det er forskjell på hvordan man er fysisk anlagt, og hvor godt man presterer fysisk, det samme gjelder teori :)

 

I gymfaget nå teller forresten 2/3 prestasjoner/ferdighet, og 1/3 teori. Synes det er en grei fordeling. Det er ikke slik at man i gym er født inn i en karakter mens i andre fag jobber man seg til den karakteren man fortjener. Jeg vil påstå at en stor andel av de som har dårlige ferdigheter i gym, ikke jobber nok med faget. Altså i form av aktivitet og trening.

 

All kunnskap er bra kunnskap etter min mening, men jeg må si at jeg selv ikke har eller har hatt så veldig stor nytte av geografi-faget i VG1. Men det finnes vel de som har nytt godt av det også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...