Gå til innhold

Bifftråden - Diskuter ALT om biff (Les førstepost)


Liker du biff?  

192 stemmer

  1. 1. Liker du biff?

    • Ja det er favorittretten min
      189
    • Nei
      1
    • Har ikke smakt
      2


Anbefalte innlegg

Skrevet

Biff skal langtidsstekes, hel selvsagt, på 70-80 grader - fremt il kjernetemperaturen er 55-58 grader. Da skal den tas ut for å hvile i ca 30 minutter. Biffen skal være blodig og helst si: "Mø!" når du stikker gaffelen i den.

:dremel:

 

I tillegg foretrekker jeg ofte at den sier "Vrinsk!" heller enn mø, men det er en smakssak.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

På OBS får du et digitalt steketermometer med forhåndsinnstilling av temperatur, alarm, timer og trådløs overføring av temperaturen/alarmen til en liten boks som du kan ha med deg ut på terrassen eller foran PCen. Det koster bare 199 kroner, det er det verdt for å kunne sitte i godstolen og følge med på kjøttets kjernetemperatur.

Skrevet

Man SER og kjenner på kjøttet når det er ferdig. Konsistensen er ikke til å ta feil av om man forsøker å trykke litt på den. Men det er definitivt et must å bruke termometer om man skal slippe å våke over kjøttet som en hauk. :)

Skrevet

Aldri dumt med steketermometer til biff heller. Tar ikke sjangsen på at biffen skal blir dårligere enn eksepsjonell når det gjelder smak.

Skrevet

Når det er snakk om pannestekt biff, så bruker man selvsagt ikke steketermometer. Følgende fremgangsmåte brukes for å få perfekt resultat:

 

1. En god klatt smør i panna.

2. Vent til panna er skikkelig varm og smøret er nøttebrunt.

3. Legg biffen i panna, og vent til den begynner å svette saft på toppen.

4. Snu biffen og la den få farge på undersiden.

5. Ved å stikke f.eks fingeren i biffen, så vil du kjenne om den er ferdig eller ikke. (Motstanden i kjøttet vil variere etter hvor godt stekt den er. Desto hardere den kjennes ut, desto mer stekt og seigere er den.)

 

Lykke til.

Skrevet

Strengt tatt er det INGEN måte å vite helt sikkert hvordan kjøttet ditt er stekt uten steketermometer. Med steketermometer kan du måle kvantitativt når kjøttet er slik du vil ha det.

For øvrig bør pannen være varm før du har smøret i.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...