Gå til innhold

Netshop er ikke mitt førstevalg lenger.


Anbefalte innlegg

Mine erfaringer med Netshop :

 

*Har ikke dekket fraktkostnader ved retur av produkt DOA.

*"skjult skrift" på reklamasjonsidene http://www.netshop.n...undesenter.aspx (Dra musen over siden) , har vært sånn i snart 2 år nå.

*Vanskelige å ha med å gjøre når det gjelder reklamasjon eller garanti.

 

Har kjøpt en del harddisker hos dem, og spurte om det lot seg gjøre å få tilsendt en harddisk så jeg kunne overføre viktig data som ikke hadde blitt tatt backup av (disk som fikk S.M.A.R.T. feil etter noen måneder) selvsagt mot at jeg garanterte for kjøpssummen inntill det ble bekreftet at disken hadde feil, noe di ikke var villige til å gjøre.

 

De fleste webshopper skal uansett operere med marginer som gjør at man ikke taper på reklamasjon eller angreretten som kundene benytter seg av, det betyr selvsagt at man må operere med et vist salgsvolum og ha tilfredstillende kundeservice.

 

Personlig føler jeg at Netshop har falt såpass kraftig på Kundeservicen at til og med Supertirsdag ikke lenger spiller noen rolle for om jeg kjøper der eller ikke , å "spare" en 100 lapp eller to kan fort bli kostbart om man får med servicen til Netshop på kjøpet.

 

Komplett er nok den aktøren som jeg personlig kjøper hos i steden, nettop fordi at kundeservicen er alltid bra der så lenge man passer på å dokumentere feilen sånn at teknikker kan feilsøke på riktig måte.

 

Dustin ser også ut til å være en god Webshop, rask levering og gode serviceledd ser det ut som, har nettop handlet der og tror det kan bli flere kjøp der , men antar jeg personlig kommer til å holde Komplett på førsteplass en stund med mindre Dustin greier å komme med noen gode tilbud uten å kutte servicen.

 

Edit : Er ikke i tvil over at Netshop gjør dette med hensikt , er nok en del penger å spare på å være "streng" når det gjelder returer...

Endret av Malvado
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har holdt meg unna Netshop pga. For 1/2 år siden på ein ekstern-HDD der kontrollen var ødelagt brukte dei 7 1/2 veke som er alt for lang tid for og sende kunden ny HDD.

 

Har blitt ein god kunde oss Dustin pga. Dei svare kjapt på epost, Studentrabbat og veldig bra service. Komplett handle eg ofte oss siden service er tilstede og RMA saker går oftest smertefritt.

Endret av Tj-nome
Lenke til kommentar

Mine erfaringer med Netshop :

 

 

 

 

 

Personlig føler jeg at Netshop har falt såpass kraftig på Kundeservicen at til og med Supertirsdag ikke lenger spiller noen rolle for om jeg kjøper der eller ikke , å "spare" en 100 lapp eller to kan fort bli kostbart om man får med servicen til Netshop på kjøpet.

 

Komplett er nok den aktøren som jeg personlig kjøper hos i steden, nettop fordi at kundeservicen er alltid bra der så lenge man passer på å dokumentere feilen sånn at teknikker kan feilsøke på riktig måte.

 

 

Samme her velger ofte Komplett.

Hadde akkurat en sak med de, som ble løst forbildelig.

Dette er basert på supportavdelings behandling av meg som kunde og viljen til dialog.

Dette resultert i at jeg kjøpte en del varer selv om de tok tilsammen kroner 375 mer.

Stikkord:Rask levering - kundebehandling og rask responds på telefonsupport.

 

Netshop styrket heller ikke sine aksjer med å ikke opplyse om parallel import!

 

Dette skriver MONO på sin hjemmeside:

 

Ikke kjøp Onkyo hos NetOnNet, Netshop eller AVShop før du har lest dette!

01.10.2009 20:18

 

Ikke kjøp Onkyo på Netshop eller AVShop før du har lest dette!

Som Onkyo's offisielle distributør i Norge gjør Mono AS herved oppmerksom på at Onkyo produktene som tilbys via Netshop og AVShop ikke er importert av Mono AS og derfor heller ikke dekkes av garanti fra oss eller Onkyo.

 

Produktene avviker også i enkelte tilfeller fra de produktene som er beregnet på det norske markedet, da flere av produktene er utstyrt med nettkontakter som ikke tillater tilslutning i norske stikkontakter uten bruk av eksternt adapter.

 

Ifølge kjøpsloven er forhandleren ansvarlig for garanti og reklamasjon i inntil 5 år og evt. utgifter i så henseende vil kun dekkes av Mono AS eller Onkyo når kjøpet er gjort via autoriserte Onkyo forhandlere.

 

Ved kjøp via ikke-autoriserte forhandlere må alle henvendelser rettes direkte til disse, som selv må stå for service- og garantiansvar.

Lenke til kommentar

Komplett kan også krangle på returer så det er ingen vits i å plassere de langt oppe på en rosa sky.

 

Husk også at det trenger ikke være nettbutikkens praksis som er problemet og at det kan skyndes én enkelt konsulent. Lenken er likevel ikke sterkere enn det svakeste leddet.

Hvis det er en enkeltstående konsulent som er problemet så hjelper det som regel å få kontaktet vedkommendes overordnede.

 

Har min fulle forståelse for at nettbutikker må teste hardware de mottar. Ellers kunne folk bare ordnet seg "oppgraderinger" både titt og ofte. Problemet er den arrogansen og praksisen som blir utført jevnt over. Når en erfaren bruker legger ved en eksakt feilbeskrivelse og de avsser den og sender tilbake med en talk to the hand holdning så er det helt forkastelig.

 

Sånn sett er det mye bedre å handle over disk. Da er butikkens representant nødt til å møte deg face to face og vil opptre deretter . Nå er desverre FotM-hardware sjelden tilgjengelig over disk.

Lenke til kommentar

Problemer med RMA hos netshop virker å ha blitt mer enn norm enn tilfeldigheter siste halvannnet år badcat.

 

Når det gjelder Onkyo saken som nevnes her så er dette såkalt gråimport Netshop her da benytter seg av og at Mono AS gjør et stort nummer ut av dette var veldig forunderlig. Gråimport er meget vanlig hos nettbutikker og mange gjør det eks. på LCD TVer etc.

 

Garantien for produktet fra produsent gjelder uansett om produktet er gråimportert eller ei.

 

Merkelig utspill for Mono AS og det virker mer som skremselspropaganda fordi man er snurt av at det forekommer gråimport som konkurerer med egen virksomhet. Gråimport benyttes for å gi forbruker bedre priser enn importørene tillater.

 

TVer gråimporteres av mange forskjellige nettbutikker og jeg ser aldri spesifik informasjon om dette, derfor er ikke dette noe spesielt negativt for Netshop.

Unlike black market goods, grey-market goods are not usually illegal. Instead, they are sold outside normal distribution channels by companies which may have no relationship with the producer of the goods. Frequently this form of parallel import occurs when the price of an item is significantly higher in one country than another. This situation commonly occurs with electronic equipment such as cameras. Entrepreneurs buy the product where it is available cheaply, often at retail but sometimes at wholesale, and import it legally to the target market. They then sell it at a price high enough to provide a profit but under the normal market price. International efforts to promote free trade, including reduced tariffs and harmonized national standards, facilitate this form of arbitrage whenever manufacturers attempt to preserve highly disparate pricing.

 

Responses

The parties most concerned with the grey market are usually the authorized agents or importers, or the retailers of the item in the target market. Often this is the national subsidiary of the manufacturer, or a related company. In response to the resultant damage to their profits and reputation, manufacturers and their official distribution chain will often seek to restrict the grey market. Such responses can breach competition law

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Takk for at du deler dine erfaringer! Jeg har selv hatt RMA hos Netshop som var en ganske frustrerende ting. Har også sendt mail til salgsavdelingen uten å få svar. Hvis ikke Netshop er interessert i å ha kunder, så hadde det vært kjekt om de kunne skrive det på forsiden.

 

RMA på Dustin Home to ganger i løpet av de siste 2 mnd (defekte komponenter) var av en annen verden - fikk nye komponenter tilsendt samtidig med returlapp for de gamle. Ikke noe mas!

Endret av Nator
Lenke til kommentar

Garantien for produktet fra produsent gjelder uansett om produktet er gråimportert eller ei.

 

Det er produsenten selv som avgjør om de vil dekke garantien på gråimporterte produkter eller ikke, i dette tilfellet så gjør de det ikke og går derfor ut med en advarsel til kundene! Siden Netshop velger å ta dem inn bakveien og ikke inn via offiselle kanaler, må netshop selv stå for garantien/reklamasjonen og dekke eventuelle reperasjonskostnader hvis noe skulle skje med produktet.

Lenke til kommentar

Lord_Linus:

Jeg motstrider ikke at nettbutikken må stå for "garantien" i noen eller mange tilfeller av gråomport. Men som andre nettbutikker har sagt om gråimport av LCD TV så er fortjensten ofte større enn RMA tapet totalt sett og de har ingen problemer med å stå for den biten.

 

Advarselen MONO AS går ut med er dog i overkant drøyt formulert, som om man ikke må finne på å kjøpe disse produktene fra Netshop, AVshop osv. Det er bare tull så lenge kunden selv kan overveie fordel og ulempe.

 

Det som dog er saken er at forbrukerombudet bør pålegge ALLE nettbutikker å merke produkter klart og tydelig med "gråimport" ved kjøp, om det er tilfelle. I dag kjøper mange LCD TV og andre produkter uten å ha en ringeste anelse om at de kjøper gråimport.

 

Mao. Netshop er ikke verre enn andre der.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Har selv gått helt og holdent over til dustin etter at de kom. Har brukt nesten 40 k siden jul.

De er både billige, har knallgod service og leverer alltid en dag før alle andre (Til og med komplett). Opprettholder de dette så blir livet herlig fremover!

 

Hehe bestilte nytt hk, win 7 og noen andre greier. Så jeg skal si hvor raske de er til uka. Får jeg det raskt så blir dustin en nettbutikk som kan vente seg mange bestilligner frammover.

 

De 2 siste nettbutikkene jeg har bestilt ting fra har skuffet meg på flere ting som fraktid (selv om jeg er tolmodig er 3 månter ganske lenge for og få pakka på en verdi av 1000kr) Support (Dårlig/treig support) Eneste som er bra med dem er prisen.

 

Og disse to er amentio og netshop.

Lenke til kommentar

Måtte krangle skikkelig med netshop for å få refundert frakten når jeg sendte inn en defekt disk. Tok laaang tid før pengene kom på konto.

Men med den feilbeskrivelsen jeg sendte med disken, kunne de ikke nekte noe retur, da jeg hadde vært i kontakt med produsenten og hadde kjørt masse tester. Så de fikk en 10-15 A4-sider med tester og feilbeskrivelser, så sendte de en ny disk til slutt. Enda det også tok litt for lang tid.

Lenke til kommentar

Mer Netshop

 

Jeg har en Tatung 42" LCD-TV som er kjøpt hos Netshop i oktober 2007 med 3 år garanti. Denne har nå fått 2 vertikale mørke felt (midt på samt på høyre side) som er svært skjemmende. Disse vises bare når bildesekvensen har farger, spesielt halvlyse og mørkere rødlige nyanser. Ved helt lys eller sort fargebakgrunn vises ikke disse feltene. I tillegg er det kommet et rødlig firkantet felt som dekker 20% av skjermen på høyre side. I tillegg til dette så kommer det av og til bare flerfarget flimmer når man slår den på. Det siste er riktignok sjelden, men det forekommer i snitt en gang pr. måned ca.

 

Her slipper jeg heldigvis å forholde meg til Netshop direkte, men skal så vidt jeg har lest meg til hos Netshop melde feilen til A NOVO Norge AS. De sender til- og med ut ny embalasje hvis man har destruert den originale står det og lese.

 

Nå er jeg ukjent med hva som skal til for å få reparert eller erstattet en LCD-TV på garanti, men jeg går ut fra at de feilene jeg har nevnt over kvalifiserer til dette.

 

Siden jeg i det siste har hatt heller dårlig erfaring med Netshop finner jeg det fornuftig å høre med andre brukere her før jeg kontakter A NOVO Norge AS. Noen som vil dele sine erfaringer om TV-er generelt med hensyn til problematikken garanti? Vil feilene jeg har beskrevet dekkes av garantien?

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Hvis det står at du skal kontakte NOVO Norge direkte for garantihenvendelser, som flere nettbutikker har som praksis for enkelte produsenter samt for raskere hjelp, hvor kommer da Netshop "klagen" inn i bildet annet enn at de ved god praksis har gitt deg opplysningene du trenger på sidene sine for at du skal få kontakt med riktig part?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

TV-en er kjøpt hos Netshop og her skal Netshop ha kredit for et veldig bra opplegg hvis det fungerer, som det helt sikkert gjør. Det jeg spør om er om feilbeskrivelsen jeg gir vil kvalifisere til reparasjon eller erstatning på garanti. Jeg burde kanskje tatt dette i en annen konferanse, men siden NOVO Norge er nevt her tidligere, samt at apparatet er kjøpt hos Netshop så valgte jeg å spørre her.

 

Hvis dette blir helt feil så ber jeg moderator om å flytte det til riktig sted?

Lenke til kommentar

TV-en er kjøpt hos Netshop og her skal Netshop ha kredit for et veldig bra opplegg hvis det fungerer, som det helt sikkert gjør. Det jeg spør om er om feilbeskrivelsen jeg gir vil kvalifisere til reparasjon eller erstatning på garanti. Jeg burde kanskje tatt dette i en annen konferanse, men siden NOVO Norge er nevt her tidligere, samt at apparatet er kjøpt hos Netshop så valgte jeg å spørre her.

 

Hvis dette blir helt feil så ber jeg moderator om å flytte det til riktig sted?

Ja det skal kvalifisere til garantirep, kontakt a novo direkte.

Lenke til kommentar

Hei forumbrukere.

 

Først - beklager at det ser ut til at det fremdeles er en del kunder som opplever problemer med vår returavdeling. Vi har de siste par år jobbet enda hardere enn før med rutiner etc. for returavdelingen da vi fikk en del klager en stund, og vår oppfatning er at avdelingen stort sett er velfungerende slik den er i dag. Vi har økt bemanningen på retur, og justert rutinene en del, så vi er som regel nokså ajour tidsmessig og jeg mottar svært lite klager (jeg mottok mindre enn 10 klager på returavdelingen i løpet av 2009, og det må anses som lite med tanke på at vi behandler nærmere 10000 retursaker). Men vi skal fortsette arbeidet rundt dette, vi har selvsagt alltid ett solid forbedringspotensiale.

 

Så til denne konkrete saken:

Jeg har gjennomgått hele saken i detalj - både feilbeskrivelsen fra kunden, alle mailer, vår testrapport samt lest innlegget på forumet. Det er dessverre ikke samsvar med kundens fremstilling og vår oppfatning av saken - og vi syns derfor vår versjon også bør komme frem.

 

Saken er i mine øyne fremstilt nokså ensidig her, så her følger vår versjon i kronologisk rekkefølge:

 

1) Kundens feilbeskrivelse forteller at hovedkortet er dødt.

2) Vår tekniker starter opp kortet uten problemer. Resetterer CMOS og innstallerer Win7 med kortet. "Maskinen" starter opp og kjører Windows 7 uten problemer.

3) Vi konkluderer derfor med at kortet ikke er defekt - målt opp mot feilmeldingen fra kunden som sier at kortet er dødt.

4) Vi returnerer derfor kortet til kunde, med en regning på 192,- eks.mva. for forbrukt arbeidstid, samt frakt. Totalt 380,- med moms.

5) Etter at kunden har hentet ut kortet mottar vi en ny mail fra kunden hvor han forteller at det fremdeles er feil på kortet.

6) Vår tekniker svarer ok, men at vi har testet kortet ut i fra innleverte feilbekrivelse, og testet ut i fra det. Han skriver videre at vi gjerne tester kortet på nytt, men henstiller til at kunden da i tillegg sender med minnebrikkene han benytter slik at vi kan få adressert problemet.

7) Kunden avviser dette, da han ikke lenger har noen tillitt til Netshop`s humørsyke tekniker(-e).

8) Vi leser om denne saken på forum, fremstilt litt annerledes enn vår oppfatning av saken.

 

Jeg har som sagt lest saken "med lupe" - og min fremstilling er 100% korrekt og kan bevises om det skulle være nødvendig. Jeg er ikke enig i at dette er dårlig kundebehandling, vår tekniker har gjort sitt beste ut i fra kundens feilmelding og helt i tråd med våre rutiner. Dersom feilbeskrivelsen hadde vært mer konkret ville vi helt klart ha testet hovedkortet annerledes, men "dødt" og "i live" anser jeg som en helt forskjellig tilstand.

 

Likevel - basert på at vi ønsker å bli ennå bedre også ved behandling av retursaker så innfører vi med virkning fra i dag to endringer i våre returrutiner:

 

a) Dersom vi tester ett produkt som "ok" vil vi forsøke å kontakte kunden på telefon før vi returnerer varen tilbake til kunden. Trolig ville denne saken vært unngått om vi gjorde en slik dobbelkontroll, og det beklager vi, og ønsker å forbedre.

b) Vi skjerper også inn svartid på returavdelingen, og legger inn en ekstra rutine for å følge opp dette.

 

Så selv om vi føler at denne saken er litt urettferdig basert på at sakens fakta er ganske annerledes enn slik den er beskrevet så kommer det forhåpentligvis noe godt ut av dette for våre kunder.

 

 

 

Takk for oppmerksomheten

 

Med vennlig hilsen

Svenn Aage Lysebo, daglig leder Netshop ASA.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...