Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Deppetråden - Et fristed for tunge tanker (les førstepost!)


Jann - Ove

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

 

Selvskadet på skolen idag. Det føltes fantastisk.

Bare det å gå på skolen er vel en form for selvskading.

 

 

Tja, jeg trives generelt ganske greit der, men er en haug med triggere der selvfølgelig.

 

Hva er dine ''triggere''?

 

 

Blandt annet mye selvskadere der, og de med store dype arr er en veldig trigger for meg. I tillegg utløser blandt annet matematikken sterk angst hos meg, noe som ofte resulterer i selvskading.

Lenke til kommentar

Må bare skrive ned noen tanker et sted...

 

Ser ut som det blir nok en helg alene... Er så jævlig kjipt, for jeg vet hvor mye det trigger depresjonen. Spesielt når jeg vet at de to vennene jeg har er med andre og har det gøy og bekymringsløst, ikke at jeg ikke unner dem det, da.

 

Klarer ikke å få flere venner heller, skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig... Har virkelig prøvd i det siste året, og det hjelper ikke akkurat på selvtillita. Men skjønner jo at ingen vil være venn med noen som tilsynelatende er uten emosjoner, klarer ikke en gang å fortelle min egen mor at jeg er glad i henne:/

 

Anonymous poster hash: e0a94...29c

Lenke til kommentar

Klarer ikke å få flere venner heller, skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig... Har virkelig prøvd i det siste året, og det hjelper ikke akkurat på selvtillita. Men skjønner jo at ingen vil være venn med noen som tilsynelatende er uten emosjoner, klarer ikke en gang å fortelle min egen mor at jeg er glad i henne:/

 

Huff ja, sånn er jeg og. Følelser for andre kommer ikke ut... har vel "lært" at det er en felle, sannsynligvis.

 

Det er noe dritt.

Lenke til kommentar

Jeg har også problemer med å knytte bånd til andre. Men jeg er typen som knytter meg sterkt til noen få, kanskje toppen 2, og så føler jeg meg likegyldig til alle andre. Men,--- klarer jo ikke å oppnå 2 nære vennskap heller da. :hm: Nei, det virker som at det er meninga at jeg skal være aleine. Å være aleine er ikke det samme som å være ensom, heldigvis. :mellow:

Lenke til kommentar

Jepp, det tviler jeg ikke på. Hjelper masse å få ut alle tanker man dveler med og får en følelse av lettelse, da de er heller nede på papir enn i hodet på en. Begynte med en slik "dagbok" når jeg først begynte på en "psykolog" mange år siden. Sluttet etter en tid da ting begynte å gå bedre og ikke hadde noe mer å skrive.

 

Inntil par år tilbake da ting begynte å skje igjen, men da begynte jeg heller å skrive på nettet, en slags deppe-dagbok. Noen ganger kan det være greit med litt tilbakemelding også.

 

Gjennomgår en periode nå der humøret svinger som den verste berg-og-dal-banen. Fant en side som heter sidetmedord.no, skal nok skrive der også når jeg klarer å formulere alt som skjer i hodet på en fornuftig måte.

Lenke til kommentar

Joda, det hjelper sikkert mange. Jeg har prøvd både dagbok og "tankelogg" og andre former for kognitiv terapi, men det har aldri hjulpet meg. Ender med at jeg slutter etter en stund fordi jeg ikke føler at jeg får noe ut av det. Men kanskje det som mangler er et tabellsystem. Nå har jeg begynt å skrive litt i to forskjellige bøker; i den ene har jeg laget en tabell, i den andre skriver jeg bare ned triggere og tanker som blir utløst av disse. Får se om jeg kommer noen vei denne gangen.

 

Takk for tipset om sidetmedord, forresten. Virker interessant. Skal sjekke det ut selv nå.

 

Herregud, jeg begynner å lure på om det er noe mer enn depresjon jeg sliter med. Hatt sittet jeg tunge tanker i hele dag og nå helt ut av det blå får jeg en sånn følelse av at alt vil ordne seg, dette går bra og føler meg plutselig glad. Har opplevd dette mange ganger og blir like overrasket og forvirret hver gang. Er det en slags coping mechanism eller hva skjer?

Endret av Therawyn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...