Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

midlertidige "hangup's" med en varighet på alt fra 5 sekunder til 2 minutter.


Anbefalte innlegg

Som emnet sier opplever jeg at maskina fryser en liten stund (varierende lengde) for så å fungere helt normalt igjen når den "kommer seg". Dette skjer ALDRI under spilling!

 

hvis jeg spiller av en lydfil når den fryser, høres en skurrende lyd som høres ut som om at mp3 fila hakker ultrafort.

 

ca 1 av 5 ganger når pc'n fryser kan jeg fortsatt bevege muspekeren rundt omkring på skjermen, men hvis jeg holdt pekeren over en tekstboks, slik at pekeren ser ca slik: | ut, når datan klikka, forandrer den seg ikke når jeg beveger musen rundt på skjermen.

 

specs:

6000+

sapphire 3870 toxic

2 Gb ram (50 mb av disse brukes av programmet ramdisk+, som er et program som lar meg bruke ram'en som en slags software ssd, eller hva jeg skal si)

xp pro 32

700w psu

2 hdd på 500 Gb 7200 rpm

 

noe mere jeg kan legge til for å gjøre dette enklere å løse for de som eventuelt har lyst til å hjelpe meg? =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

har googla forslaget ditt, men det å skru av strømsparingsfunksjonen er i de fleste tilfeller foreslått som løsning hvis et spill klokker ned på lite krevende "områder" i et spill, og klokker opp igjen når fps'n begynner å falle. dette skal visstnok skape et drastist fall i fps i det grafikk kortets frekvens blir justert. da det ikke er dette jeg plages med virker det ikke som om dette er problemet. dessuten kjører jo kortet på "2d mode" når jeg ikke er i spill uanz, og dermed aktiveres ikke strømsparingsfunksjonen.

 

men tusen takk for forslaget kjeLL// =D

 

noen andre forslag?

Lenke til kommentar

Har du sjekka hva for feilmeldinger om noen du får i "evnt viewer" greia under xp? Hos meg når pcen blir ca det samme, så er det "f-secure" som er synderen.

 

 

Mrz

 

Det er lurt å sjekke event log-en. Det kan være hardware feil også, men hvis alt er OK under spilling er det vel ikke så sannsynlig. Sjekk task manager, og se hvilke prosesser som bruker mye cpu når maskinen henger.

Lenke til kommentar

Huff da, ikke bra.

Kan være mye rart, men for å forsøke noe, ta å fjærn ramdisken. Du har 2 gig og det er ikke fryktelig mye. Kan godt tenkes at den roter ting til.

Hva i alle dager skal du med en software ssd uansett? poenget med ssd er at du skal ha rask respons på os og programmer, en software ssd hjelper deg ingenting, like godt å bruke et minnekort...

 

Mest sansynlig er ramproblemer tingen, hadde også testet ram i memtest86, selv om det virker som du har for lite for det du skal gjøre. Kan eventuelt kjøre en stabilitetstest på cpu med prime, cpu kan jo ha problemer...

Lenke til kommentar

er klar over hva poenget med en ssd-disk er =)

 

når jeg setter av 50 MB av ramen til en slik "software ssd", blir jo det akkurat som en miniatyr ssd. responsen på det eller de programmene som er installert der blir jo like raske som minnet i pcen er.

 

men må vel fjærne det for å teste om det kan være denne som ødelegger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...