Gå til innhold

Trenger tips tiloppsett av vannkjøling


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å kjøpe meg vannkjøling til pcen min, og trenger litt hjelp.

Oppsettet jeg har satt sammen ser sånn ut:

Uten%20navn.jpg

 

Er det noe jeg burde endre på?

I begynnelsen skal jeg bare kjøle ned en i7 920 og kommer kanskje til å legge til et 5870 og et gts250 seinere.

Endret av AndyBroke
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville i alle fall ha lagt til kjøleveske :D Får disse i ferdig blandede 1 liter flasker vet jeg. Hadde gått for den nye vannblokka til cpu fra koolance cpu 360. Denne skal være noe av det bedre du får på markedet for øyeblikket. Skal bytte ut til den selv når coolbits.dk får den på lager. Ellers så er det veldig viktig å få riktig slange i forhold til nipler på pumpe og nipler på vannblokka til cpu. ID= indre diameter og OD= ytre diameter på slangen. G1/4 er størrelse på gjenger på vannblokka, radiator osv.

 

Ser slangen du har valgt ikke passer til niplene. niplene er for 1/2" slange, mens slangen du har valgt er 3/8 mener jeg å huske.

 

Jeg ville nok kanskje funnet en pumpe med 1/2" slangenipler på istede. Denne f.eks og compression fittings er også å anbefale. skrur du koblingen rundt slangen istede. Sitter meget godt, bare velg disse i type metall og ikke plastikk.

 

En grei side å handle deler fra er Coolbits

Endret av Gsx1000r
Lenke til kommentar

Slangen var der egentlig bare for å få med alle delene. Tror også slangen passer. Den er litt større enn 3/8 og litt mindre enn 1/2, så det blir nok bare litt vanskligere å tre den på nippelen.

Pumpen har vel 3/8 nipler, men jeg har også lagt ved en custom topp til pumpen med G1/4 gjenger.

På et vannkjølingsoppsett jeg hadde for et par år siden brukte jeg batterivann som jeg kjøpte på bensinstasjonen og et par skvetter kjøleveske for bil. Er ferdigblandet kjøleveske bedre enn dette? Tror det er en del penger å spare på frakt hvis jeg blander selv. Vet du om noen tester på den koolance cpu 360 blokken?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ser veldig OK ut det der :)

Jeg ser dog noen steder hvor du muligens kan spare deg noen kroner, uten at jeg har finregnet på det. Samtidig er Heatkiller-blokkene kongen på haugen på i7, så jeg vil anbefale den - selv om EK også har ekstremt gode blokker.

 

https://www.aquatuning.co.uk/shopping_cart.php/showkey/074021b1e623ec8189ba51d0feb4a17d

Der har jeg lagt til en litt billigere pumpe, dersom det skulle ønskes. Har også byttet ut radiatoren med en billig og meget god rad fra HW Labs. Denne er også litt tynnere, noe som gir mindre støy og mer fleksibilitet i forhold til plassering.

 

Har ikke lagt ved nipler osv :) Oppsettet ditt ser prima ut. Jeg vil bare at du skal vite av alternativene :)

Lenke til kommentar

Takk for tipset. Men grunnen til at jeg valgte en litt kraftig pumpe og en stor radiator er at jeg vil ha mulighet til å utvide vannkjølingen, sånn at den også kjøler ned gpuen og hovedkortet.

Plasseringen av radiatoren skal nok ikke være noe problem siden jeg har et 800D kabinett :)

Mulig jeg heller går for heatkiller blokken i stedet for ek blokken. Så i en test at det var ca. 2 grader som skilte blokkene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...