Gå til innhold

Ta IKT-linjen etter fullført studiespes.?


Bushmills

Anbefalte innlegg

Enda en ny tråd om IKT-Servicelinjen? :blush:

 

Saken er slik: I år går jeg ut av videregående med studiekompetanse i fagene (Engelsk/Samf/Medie/P-matte). Kanskje et litt dumt spørsmål, men har jeg lov å "gå tilbake" til videregående for å ta IKT-linjen? Og hvordan vil dette fungere? Begynner jeg rett på "VG2-IKT-Servicefag" og tar det derfra? Eller kan/burde jeg søke meg inn på noe høyere iom at jeg har studiekompetanse? (dog ikke glad i matte, derfor P-Matte.)

 

Jeg synes i alle fall at IKT-linjen virker veldig interessant, og ser for meg arbeidsoppgaver i fremtiden som drift/vedlikehold og innstallasjon av systemer (både SW og HW) i bedrift, men også bare "IT-fyren på skolen". I tillegg har jeg alltid synes at nettverk virker veldig interessant.

 

Når det gjelder programmering har jeg alltid synes det virker litt teit, og ser bare for meg folk som taster inn tall og bokstaver i notepad (Haha! Dere har lov å banke meg) og hvis jeg ikke husker feil fra en annen tråd kan jeg bare glemme høyere IT-utdanning som nevnt ovenfor, hvis jeg ikke liker programmering. Dette er jo fordi jeg ikke vet helheten med programmering, og kanskje jeg derfor får en wow-opplevelse om vi lærer dette på IKT?

 

Uansett; kan jeg gjøre dette? Tar jeg riktig vei med IKT-servicefaget? :)

 

Takk.

Endret av Bushmills
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IKT service fag er akkurat hva du gjør det til. Vi hadde noen i klassen som ikke gjorde en dritt annet en HTML/css og andre som jobbet med nettverk og servere. det er jo noen fag som er obligatoriske hvor dere lærer grunnleggende om alle tingene, men så har dere "prosjektoppgaven" som er at du velger en del av faget du vil fordype deg i.

Lenke til kommentar

Har sjekket sidene til Høg/Uni., men det kreves R1 eller S1+S2. Matematikk er noe jeg aldri har likt, og kommer heller aldri til å like, så dette er jo et stort problem! Det finnes vel ikke andre lure løsninger? Informasjonsteknologi hørtes veldig bra ut. (PS. Dette er bachelor ikke sant?)

Lenke til kommentar

Ingen tvil om at du burde ta høgskole! Om du ikke liker realfag er det bare å styre unna Ingeniør og heller ta informasjonsteknologi eller liknendes, de krever som regel ikke mer enn generell studiekompetanse. Det vil bli mye lettere å få seg en skikkelig jobb når du har en bachelorgrad enn kun IKT på vgs.

 

Jeg vurderte selv å ta IKT, fram til jeg så hvor lavt nivå det var, og dermed innså hvor vanskelig det vil være å få seg en god jobb. Så jeg endte opp med Bachelor i ingeniørfag, datateknikk og jobber nå som systemutvikler.

 

For å sette ting litt i perspektiv, har jeg rett under 400k grunnlønn med god bonusordning (normalt 30-60 tusen året), etter kun 1,5 år i jobb, men viktigst av alt; jeg stortrives i jobben og gleder meg ofte til å komme på jobb.

Lenke til kommentar

Hei og takk for svar! Er enig i hva du sier, og såklart frister Bachelor mye mer enn bare vgs. Det ser jo mye bedre ut på papiret. Føler jeg er klar for et nytt "stadie" i livet, og ikke tilbake til 17-18 åringene på skolebenken. Planen er å styre unna realfag ja, men ser ut til at de fleste Bachelor-studiene (både IKT, datateknologi mm.) krever MATRS.

 

Er det ikke mulig å få bachelorgrad uten noen form for matematikk? Jeg er ikke interessert i Ingeniør.

 

Nå har jeg redigert innlegget mange ganger. :!:

Endret av Bushmills
Lenke til kommentar

Hei og takk for svar. Har ikke glemt dere enda :)

 

La oss si jeg tar Bachelorprogram i informasjonsvitenskap ved UiB, som bare krever Gen.studiekompetanse. (Woho :w00t: ) Kan jeg da spesialisere meg i feks ...

 

Spesialisering i informasjonsvitenskap

INFO132 Grunnkurs i programmering

INFO214 Systemutvikling

INFO231 Programutvikling

INFO232/282 Programmering for kunstig intelligens+AI

etc.

 

... og kalle meg "Programmerer/Systemutvikler med Bachelor fra UiB", :cool: være ettertraktet på jobbmarkedet og tjene masse penger?

Lenke til kommentar
IKT service fag er akkurat hva du gjør det til./b] Vi hadde noen i klassen som ikke gjorde en dritt annet en HTML/css og andre som jobbet med nettverk og servere. det er jo noen fag som er obligatoriske hvor dere lærer grunnleggende om alle tingene, men så har dere "prosjektoppgaven" som er at du velger en del av faget du vil fordype deg i.

Vil nå si de fleste linjene på vidergående er slik :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...