Gå til innhold

Ikke nyhetsverdi å poste Muhammed-karikaturene?


Dotten

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-oVjeg2q2Tk

Vel, jeg vil tro det blir en skjønnssak, der man må ta hensyn til Væar varsom-plakaten, samt ta i betraktning at vi faktisk har pressefrihet og ytringsfrihet. Er det relevant i fohold til en artikkel eller reportasje så er jeg absolutt for at det kan trykkes, men ikke hvis det bare er for å være ekstrem, eller for å provosere frem en debatt.

 

Vet ikke om jeg bomma helt på temaet her nå :p

Lenke til kommentar

Hadde det ikke vært for at trykking av disse tegningene vil skaper sterke reaksjoner hos enkelte så ville de vel blitt trykket? Uavhengig om det er veldig relevant for saken eller ikke. så det er vel snakk om begge deler. Synes egentlig det blir meningsløst å trykke disse karikaturene, vi vet jo hva det dreier seg om, og ja det er stridens kjerne, men hvordan disse tegningene ser ut, spiller da ingen rolle? Det blir provokasjon, uansett synes nå jeg ...

Endret av kakesjef
Lenke til kommentar
Her er Eilertsens leder i dagens BT: Et marked for krenkelser

Vanskelig å være uenig med holdningen som uttrykkes der.

 

Jeg er ikke for at tegningene skal trykkes bare for å si "fuck you" til muslimske terrorister. Men muslimers følelser burde ikke ha krav på et særskilt vern. I relevante saker så bør de kunne trykkes.

 

Men jeg skjønner godt om man tenker: Det er ikke verdt det.

Å motta trusler, kanskje utsette ansatte for fare... selv om tanken om at noen skulle reise til Norge for å angripe avislokaler blir litt absurd.

Lenke til kommentar

Hvilket formål tjener det å trykke Muhammed-karikaturer i tide og utide? Det er også noe man gjerne kan spørre seg selv om.

Å demonstrere at ytringsfriheten eksisterer? Ja, et ytterst prisverdig formål det.

Men hvis man ønsker å komme dithen at man fritt kan trykke Muhammed-karikaturer uten frykt for represalier fra arge muslimer, er det nå så sikkert at trykking av Muhammed-karikaturer er den rette veien å gå?

 

Norge forsøker for tiden å støtte et skjørt demokrati-eksperiment i Afghanistan. Er det da klokt å gi målgivende pasninger til Talibans propaganda-apparat? Det afghanske folk leser neppe norske lederartikler, og det er ikke sikkert at de lar seg overbevise av norske sersjant-forklaringer om at disse karikaturene ikke på noen måte representerer manglende respekt for afghanske menneskers tro ...

 

Og når Per Edgar Kokkvold påstår at det ikke eksisterer kritikk av ekstreme muslimske miljøer i norske medier i og med at man altfor sjelden ser disse karikaturtegningene (- ikke ordrett sitat -), da lurer jeg på om gubben har blitt blendet av lyset fra sin egen glorie ...

Lenke til kommentar
Det blir litt vel dumt om en redaksjon skal ta politiske hensyn i redaksjonelle avgjørelser. Det kan ikke akkurat kalles særlig god journalistikk, eller? :)

Hvis de på den ene siden "støtter Taliban" og på den andre siden støtter Norges oppdrag i A-stan, så burde de i det minste løfte hodet høyt nok til å se inkonsekvensen/paradokset i sine ytringer.

 

Det er som i livet ellers; man skal fortelle sannheten, men man trenger ikke alltid fortelle hele sannheten til alle ..

Lenke til kommentar

Og når karikaturene blir nyhetsstoff, slik jeg vil påstå de ble, er det da ikke greit for folk å se hva det er man diskuterer og reagerer slik på?

 

Avis: "Nyhet! Folk brenner ambassader i raseri grunnet publisering av karikatur"

Leser: "Ok, men hva er det som er så ille med karikaturen. Kan vi få se de?"

Avis: "Nei du får ikke se de. Folk kan reagere på det. Det har ikke nyhetsverdi uansett"

Leser: "Men men... hvordan skal jeg da få vite hva det er med de her karikaturene?"

Avis: "Google it mtf!"

Leser: "Nå ble jeg sint. Jeg blir så provosert av at jeg nektes å se hva det er som diskuteres, så jeg tror jeg brenner ned et avishus"

Avis: "Nyhet! Folk brenner avishus i raseri!"

Leser: "Hva er det folk er så rasende for?"

Avis: "Nei det kan vi ikke trykke, folk blir så rasende. Det har uansett ingen nyhetsverdi."

 

:)

Lenke til kommentar

hvis det står helt klart i koranen at en ikke skal tegne/krakterisere muhammed så synes jeg egentlig folk bør respektere det.

såklart har vi ytringsfrihet,det skal være lov til å mene det en vil, men det er visse grenser, hvis en tråkker på og morer seg på andres bekostning og religion, så er det rett og slett respektløst.

 

han som tegna muhammed visste helt sikkert at det var en krenkelse mot religionen, det står sikkert i koranen at en ikke skal avbilde muhammed, helt sikker på at han visste det..

den tegningen var kun laga for å provosere

 

ikke nokk med at han "bare" tegna muhammed, men han tegna han som en terrorist med en bombe som hodeskalle.. rett og slett skjikane mot muslimene og troen deres.

 

såklart mange muslimer ble forbanna, forstår dem godt egentlig.

mange overreagerte sant nok, men likevel.

Lenke til kommentar

Nei, enig, det bør ikke være nødvendig... provokasjon må man tåle og det som har skjedd som reaksjon på disse bildene kan jo ikke forsvares ... Men jeg mener fortsatt at bildet i seg selv ikke har noen nyhetsverdi. Nei, det bør vel egentlig ikke være noe i veien for å trykke de, men da fordi folk er nysgjerrige på hvordan disse karikaturene ser ut og fordi avisen sannsynligvis vil få mye oppmerksomhet (noe som kanskje er bra? Og som har verdi i seg selv?), men ikke fordi det er veldig relevant å vite hvordan dette bilde ser ut ... Det ville ikke forandret mitt syn på saken. Kanskje jeg ikke tolker "nyhetsverdi" riktig men ...

Endret av kakesjef
Lenke til kommentar

Folk bedriver selvsensur hele tiden. Det er det naturligste av verden for sosiale flokkdyr som oss.

Hvis du plutselig skulle slutte å bedrive selvsensur, så risikerer du vel å bli tvangsinnlagt.

 

Men å bedrive selvsensur er selvsagt ikke synonymt med å la frykt styre sine handlinger.

 

Valget mellom å trykke eller ikke trykke er ikke alltid enkelt. En amerikansk avis (?) fikk pressemiljøet til å la være å publisere det faktum at en av jounalistene ble holdt som gissel i Afghanistan (eller Irak?). Tanken var at mer omtale vill gjøre det vanskeligere å få ham levende tilbake. Såvist jeg husker ble han til slutt satt fri, men da haglet det også med kritikk mot avisen for at de hadde "fortiet sannheten", "holdt tilbake viktig informasjon fra det offentlige rom", osv. (Lurer på om det ikke også var en drakamp om oppdatering av hans Wikipedia-side midt oppe i det hele.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...