Gå til innhold

[Xbox 360] FIFA 10 – Virtual Pro Club - Ragnarok FK


Andre4s

Anbefalte innlegg

(Hvis du ikke har spilt FIFA noe særlig, tror jeg ikke du kommer til å forstå så mye av det som står i dette innlegget).

Viktig informasjon: (oppdatert 21.10.2009 klokka 00:41)

 

Dette er en klubb for erfarne spillere. Bare så det er sagt. Ikke for hvem som helst.

 

Vi trenger kun _gode_ forsvarsspillere

Viktig info

Vi bruker sjeldent forumet til å avtale å spille kamper, egentlig. Vi bare logger på chatten når vi vil spille. Vi pleier å begynne sånn rundt 20:00-20:30 hver kveld, så da er folk fullstendig klar over det.

 

Ragnarok FK

Northern Europe

 

- Nederst i posten har jeg skrevet forumnick og gamertag! Trenger gamertag til flere.

- Før du anser deg som kampklar bør din Virtual Pro ha overall skill på 75 eller høyere. Folk vi møter online er ikke utrent. Det har vi erfart.

 

Ekstra viktig!

- Her er den foreløpige taktikken. Om ingen kommer med synspunkter blir den værende:

 

 

Her kommer en detaljert forklaring med forslag til formasjon og taktikk:

 

 

Formasjon3.jpg

 

Som et utgangspunkt for formasjon har jeg laget denne tegningen.

Jeg har brukt det posisjonene heter på engelsk, og fargekodene er tatt fra FIFA. Fargekodene indikerer hvor mye folk skal jobbe oppover og nedover. Mulig dette er litt offensivt. Kom med synspunkter :)

 

Rød = lite

Gul = nøytral

Blå = Mye

 

Tanker:

Det jeg tenker er at ikke alle på midtbanen kan gå i angrep samtidig. Det bør alltid være en som holder igjen. Grunnen til det er motangrep. Hvis det andre laget kommer i angrep, og en av midtstopperne må løpe fram og bryte, blir det rom bak. Derfor bør en midtbanespiller gjøre dette.

Taktikk:

Min erfaring med det å spille Be a Pro kamper, er at alle løper som noen sauer inne i midten. Det er masse rom ute på kanten! Derfor er det viktig at de som er vinger holder bredden.

Fysikk og fart:

Jeg har, som nevnt tidligere, ytret min kjærlighet til raske spillere :p Det må riktig nok nevnes at fysikk har fått en mye større avgjørende faktor i denne FIFA-versjonen enn andre FIFA-spill.

Når jeg nå skriver hva en bør ha fokus på, mener jeg ikke at det nødvendigvis skal være max av dette. "Fokus" menes med hva som skal prioriteres.

 

Forsvar:

Backene mener jeg burde fokusere på å være raske.

Det bør være en midtstopper med fokus på fart, og en midtstopper med fokus på fysikk.

 

Midtbane:

Vingene bør være raske! Jeg personlig vil ha max fart her, men det er vel individuelt opp til hver enkelt person. Jeg ser for meg at vingene skal holde bredde, men samtidig kunne skjære innover i banen når de har ballen. Jeg har scoret noen mål som ving på nettopp denne måten.

 

De sentrale på midtbanen kommer til å oppleve mange spillere rundt seg, så det er ikke dumt å fokusere på fysikk. Spesielt den som er defensiv midtbane. Da er det å kunne takle viktig.

 

Spisser:

En target man, og en rask spiss? Eller to raske spisser? Dette avhenger veldig av spillestil, og kommunikasjon mellom spissene. En av hver er slettes ikke dumt for å få litt blanding :)

Litt om taktikk:

Dribling i forsvar er forbudt. Jeg kan ikke beskrive hvor frustrert jeg blir når jeg ser folk drible i forsvar, for så å miste ballen. Med mindre det er noen klart spillbare, er det ett spark i forsvar som gjelder. Men helt personlig så tror jeg at det er ingen som gidder å spille forsvar, så det er nok en som ender opp med å styre alle sammen :) Hvem som gjør dette finner vi ut senere.

 

Midtbane og forskyvning:

Er spillet på venstreside av banen, skal spillere forskyve seg ditover. "Spilleforskyvning". Dette gjør vel forsåvidt alle automatisk.

 

Når en ving kommer nedover kanten, og skal vurdere innlegg eller passning langs bakken, bør den som har posisjonen CAM (sentral attacking midtfield) stå rundt 16-metern og være klar for en 45 grader passning rett ut, eller en heading fra en forsvarsspiller. Headingene pleier som regel å havne ut der, om innlegget fra kanten treffer en forsvarsspiller.

 

Hvis høyrevinga kommer nedover kanten, skal den som er RF søke mot første stolpe, og den som er LF mot bakerste stolpe. Er det venstrevinga som kommer nedover blir det motsatt. Dette gjør det lettere for den som er ving å se hvor løpene til spillerne kommer til å gå, og derfor lettere å plassere innlegget på et dødelig punkt.

Spissene:

En spiss søker alltid i bakrom, mens den andre alltid møter den som er ballfører? Jeg har egentlig ikke noen skikkelige tanker å komme med her.

 

Alt dette er bare forslag, og ting som jeg kom på i farta. Kom spesielt med kritikk på formasjonen, om noe kan endres :)

 

 

 

- Egen hjemmeside, Ventriloserver og chat skal jeg etter planen forsøke å få til når jeg har tid neste helg :)

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Innledning:

 

 

Dette konseptet med å trene opp din _egen_ spiller, lage din egen klubb, og spille online er fantastisk bra. Det er genialt.

 

Eneste minuset vi finner med denne spillmodusen, er å spille med randoms via Xbox Live som bare bryr seg om å score, og løper med ballen helt til de mister den. Det er så frustrerende at vi har bestemt oss for å få til en skikkelig klubb med folk som forstår at ballen ruller fortere enn spillere løper. En klubb der resultatet til klubben og godt kollektivt samspill, samt at alle har det gøy, er _MYE_ viktigere enn enkeltprestasjoner.

 

 

 

Litt om filosofi og hvordan vi vil spille fotball:

 

 

Vi ser i hovedsak for oss en klassisk 4-4-2 formasjon, eller en 4-3-3 formasjon. Alt ettersom hva folk vil spille, og hva som etter hvert passer for de eventuelle medlemmene av klubben.

 

 

 

 

Å lage en spiller:

 

 

 

I Virtual Pro er det slik at du kan enten velge å være høy, tung og treg, og være et monster i lufta, eller være liten, lett og svak, og være kjapp til beins.

 

 

 

 

Filosofi om lag og spillestil:

 

 

 

Min filosofi i FIFA-spill har alltid vært at fart er kraft. Det vil si at så lenge du kan løpe som et helv*te, og løpe fra alt som er, så trenger du ikke være sterk. Det å være rask er en så enorm fordel. Hvor mange ganger har du ikke scoret mål med en gjennombruddspasning mot en rask spiss som løper fra alt?

 

Det må likevel være en viss balanse i laget. Hvis alle er små og raske, vil det for eksempel være vanskelig å forsvare seg i luftrommet på en corner. Men jeg ser altså for meg små, raske spisser, og en rask ving på hver kant. Hvem av forsvarsspillerne og midtbanespillerne som skal være sterke (og tregere) for å skape balanse i luftrommet kan jo diskuteres senere. Det er ikke vanskelig å forandre på dette (Edit Pro).

 

 

 

Krav til deg som kunne tenke deg å bli med:

 

 

- Du forstår at det går fortere å spille ballen til en som er foran deg, enn å løpe med ballen selv (til du mister den).

- Du skjønner at du kommer i offside hvis du løper framover i en evighet.

- Du forstår at dette er et lagspill.

 

 

 

 

Annen informasjon:

 

 

Vi er åpne for å justere spillestil og taktikk. Dette er bare tanker, og et forslag som vi forteller for å ha noe å begynne med :)

Dette ble mye informasjon på en gang, og det høres kanskje litt strengt ut.

Alle som forstår kravene er velkomne til å bli med, og jeg vil ellers nevne at vi setter skolen foran all spilling.

Og for all del spør om det er noe du lurer på. Det å ha det moro går foran det å prestere. Vi er bare interesserte i å ha med seriøse folk som forstår fotball.

 

 

 

 

Selvom du har blitt plassert i forsvar, og du egentlig vil spille midtbane/spiss, så skal vi få til et system som gjør dette mulig. Jeg skal forsøke å komme på et lurt rotasjonssystem i løpet av uka :)

Foreløpig oppstilling ser slik ut:

 

 

 

LB - Bagh

CB - Mutu, lefty NOR

CB - Cyclonia

RB - Sameboe

 

RM - AlexanderNK, Håkon

CAM - Assassina, atternytt, Squat82

CDM - Catastrof, thht7

LM - Andre4s

 

RF - TomHel, Stonemeister,

LF - afromanjohan

 

 

 

 

 

Her er gamertagen til folk!

De som har navnet sitt i fet skrift er de som har 75 eller høyere i overall.

 

 

Forumnick: Gamertag:

Andre4s - Uglesokk

Bagh - Aiwarikiar

Eriondin - mafsa

NiRaM - niram

Sameboe - samebrothers -

thht7 - Zidmaister

Catastrof - Kj3kkaz

Assassina - Xx ASSASSINA xX

TomHel - tomhel

Stonemeister - Stonemeister 77

Noiz -

Mutu - mutu555

atternytt - Inge9

afromanjohan - afromanjohan

Squat - Squat82

Cyclonia - Cyclonia

- lefty NOR

Squat - Squat82

 

Folk som ikke er medlem på forumet, men som er med på laget:

IRL navn: Gamertag:

 

Håkon - huthmaister

Alexander - AlexanderNK

 

 

Endret av Andre4s
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-EIV2CS

Er med når gameface virker, men har en annen oppfatning. Kraft er minst like viktig som fart, er man ikke markant raskere enn forsvareren blir en lett tatt igjen. Da er det bedre med litt mer ballast og litt mindre fart, som man kan presse tilbake. Men vi får ta den diskusjonen senere.

Lenke til kommentar
Eg kan godt være med. Vil være perfekt som en defensiv midtbanespiller som strør baller mellom forsvarleddet og midtbaneleddet.

Supert! En sånn trenger vi.

 

 

Er med når gameface virker, men har en annen oppfatning. Kraft er minst like viktig som fart, er man ikke markant raskere enn forsvareren blir en lett tatt igjen. Da er det bedre med litt mer ballast og litt mindre fart, som man kan presse tilbake. Men vi får ta den diskusjonen senere.

Fint at du kommer med synspunkter. Vi får diskutere det om flere folk ytrer interesse.

Menne, selvom gameface ikke virker enda, så kan du jo lage en Virtual Pro, om du ikke allerede har gjort det. Det tar jo tid å trene han opp, og det kan du jo gjøre fram til gamerface virker :)

 

Edit: Jeg oppdaterte førstepost med posisjoner :)

Endret av Andre4s
Lenke til kommentar
Noen spesiell god måte å trene opp proen vår?

 

Hvis du går til hovedmenyen og går til Virtual Pro --> Accomplishments så får du opp en rekke kategorier. Ball Skills, Defence, Mental osv.. Klikker du på dette, så kan du bla i boka og se hva du må gjøre for å få bedre stats.

 

Eksempel: "Bang in a laces shot from outside the box in a match" gir deg Long Shots +1.

 

Kort og greit blir du bedre på det du gjør. Scorer du mange mål, blir du enkelt og greit flink til å skyte. Så det er egentlig bare til å se i boka og prøve på ting og tang :)

Du må ha vanskelighetsgraden på Semi-Pro eller høyere for å få det du gjør godkjent.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EIV2CS

Kan man legge til tryne senere? Da gjør jeg det i kveld, skal spille hele helga sansynligvis.

 

Lager meg en spiss jeg da :)

Endret av Slettet-EIV2CS
Lenke til kommentar
Kan man legge til tryne senere? Da gjør jeg det i kveld, skal spille hele helga sansynligvis.

 

Lager meg en spiss jeg da :)

Supert! En spiss trenger vi, så fint at du lager en :)

 

Du kan når som helst endre absolutt ALT på din Pro. Det vil si å endre alt fra utseende, til høyde og vekt, samt hvilken posisjon du foretrekker. Så det er overhodet ikke noe å lure på - lag en med en gang og kom i gang og få trent han litt^^;

 

Fint om folk får trent opp sin Pro litt, før vi gamer online. Ellers blir det lite moro.

 

 

Hvis noen fler nå viser interesse, noe jeg håper,, så skal vi få i gang kamper. Gleder meg!

Lenke til kommentar
Gamertagen er tomhel, kan du sende en invite, eller må jeg joine klubben selv?

 

Vel, det som er greia er at navnet på klubben jeg har oppretta er "Sarpsborg". Rett og slett fordi jeg og de kameratene mine er derifra. Jeg er ikke kreativ når det kommer til navn, og dette var selvfølgelig det som falt meg inn.

 

Er dette klubbnavnet i orden? Jeg har full forståelse for om det føles veldig feil for de som ikke er derifra, og jeg er og åpen for å ha et annet navn, men da må jeg vite hva det skal være.

Jeg samler alle sammen i klubben "Sarpsborg" helt til et annet navn eventuelt er bestemt.

 

For meg er ikke navn så viktig, så lenge vi faktisk får spilt kamper :)

 

Jeg kan sende deg invite om klubbnavnet er i orden. Men jeg vil understreke at å endre navnet på en klubb er umulig.

 

Edit: Tomhel, jeg la deg til. Jeg må ha deg som venn for å få signert deg til klubben:) (om du ikke vil signere og finne klubben selv)

Endret av Andre4s
Lenke til kommentar
Har sendt en request.

Supert! Og jeg har godtatt :)

 

Catastrof og Noiz. Det er bare til å joine klubben. Den heter Sarpsborg, og du finner den lett ved å søke.

 

Nå foreslår jeg at vi snart begynner å diskutere litt lagtaktikk og sånt. Alt dette bør være på plass når vi blir klare for kamp :)

Endret av Andre4s
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...