Gå til innhold

Vi kårer Norges beste kebab


Norges beste kebab?  

110 stemmer

  1. 1. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 1

    • Snappys, Drammen
      13
    • Tandoori, Sandvika
      3
    • Kebab House, Fredrikstad
      6
    • Beirut Kebab, Oslo
      13
    • Milano Pizza og Kebab, Heggedal i Asker
      1
    • Da Italia Pizza og Kebab, Strømmen
      3
    • Blankt
      71
  2. 2. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 2

    • Pink Panther, Kristiansand
      2
    • Sandnes Kebab, Sandnes
      10
    • 1001 Natt, Trondheim
      5
    • Balkan, Oslo
      10
    • Raias Kebab, Bodø
      1
    • Balkan Pizza Kebab House, Ski
      9
    • Blankt
      73
  3. 3. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 3

    • Sentrum, Kristiansund
      2
    • Mama Rosa Pizza og Kebab, Måløy
      3
    • Lille Amir, Oslo
      8
    • Campino, Horten
      4
    • Oska kebab, Trondheim
      4
    • Åsane Grill & Pizza, Åsane
      9
    • Blankt
      80
  4. 4. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 4

    • Dino Kebab, Askøy
      1
    • Bergen kebab, Bergen
      9
    • "Mamma Rosa Pizzeria", Knarvik
      3
    • Svingen kebab, Bergen
      4
    • Daniel Rullekebab, Laksevåg
      6
    • El Paso, Haugesund
      6
    • Blankt
      81
  5. 5. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 5

    • Habibi, Oslo
      2
    • New Beirut Kebab, Oslo
      7
    • Torggata Kebab i Torggata, Oslo
      0
    • Bislett Kebab House, Oslo
      29
    • Folkets Kebab, Ensjø
      3
    • Nesbru Kebab, Asker
      8
    • Blankt
      61
  6. 6. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 6

    • Pizzeria Campino, Moss
      4
    • Sesam @ Samfundet, Trondheim
      10
    • Chana Kebab, Laksevåg
      4
    • Tønsberg pizza avd. Tolvsrød, Tønsberg
      5
    • Blankt
      87
  7. 7. Hvor er Norges beste kebab? PULJE 7

    • Ali Baba, Bergen
      11
    • Lille Napoli, Moi
      4
    • Jafs Kebab, Romsås
      3
    • LS Kebab, Lillestrøm
      7
    • Blankt
      85


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Lille Napoli, Moi

Saltere rottekjøtt skal man lete lenge etter..

Nesten småfristet til å prøve, skal til Moi denne helgen.

 

Ingen kebab smaker så dårlig at den ikke er godt for noe?..........

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

................tarm rens er jo ganske sunt det ........

Lenke til kommentar

Skjønner ikke helt dette. Det står i reglene på side 1 at det skal være ordentlig kebab av lam. Jeg har ikke vært overalt, men jeg veit at de fleste i Oslo bruker kjøttfarse fra Kanda. Ikke lammekjøtt. Dette gjelder bl.a. Bislett Kebab. Lammekjøttet er mye lysere i fargen enn storfekjøttet, men begge er døner (står på pinne og går rundt og rundt).

Men om det går med storfekjøttfarse, synes jeg den beste i Oslo by (som jeg har smakt) er å finne hos Villaria Kebab & Pizza på Sinsenterassen.

Lenke til kommentar
lam kebab er ikke kebab, det er Gyros også kjent som Gresk kebab. Tyrkisk kebab, eller ekte kebab, er av oksekjøtt.

 

Tull og tøys, men dette er en helt vanlig misforståelse.

 

The word kabab (کباب) is ultimately from Arabic and originally meant fried meat, not grilled meat.[1] The Arabic word possibly derives from Aramaic כבבא kabbābā, which probably has its origins in Akkadian kabābu meaning "to burn, char".[2] In the 14th century, kebab is defined to be synonymous with tabahajah, a Persian word for a dish of fried meat pieces. The Persian word was considered more high-toned in the medieval period. Kebab was used frequently in Turkish books of that time to refer to meatballs made of ground or pounded chicken or lamb [3][4][5]. Only in the Turkish period, did kebab gain its current meaning of shish kebab, whereas earlier shiwa` شواء had been the Arabic word for grilled meat. Kebab still retains its original meaning in the names for stew-like dishes such as tas kebab (bowl kebab).[1] Similarly, kebab halla is an Egyptian dish of stewed beef and onions.

 

The most common kebabs include lamb and beef, although others use goat, chicken, fish, or shellfish. Observant Muslims and Jews do not use pork for kebabs because of religious and cultural prohibitions, but pork kebabs can be found in Armenia, Bulgaria, Cyprus, Georgia, Greece, United Kingdom and India, especially in the state of Goa. Like other ethnic foods brought by immigrants and travelers, the kebab has become part of everyday cuisine in multicultural countries around the globe.

 

Man har mange varianter av kebab; shish, döner, kathi, kalmi er de vanligste.

 

Kebab er altså en samlebetegnelse på alle disse rettene, uten nærmere spesifikasjon er det umulig å vite hvilket opphav det har og således hva den inneholder. Å si at lammekebab ikke er skikkelig kebab er bare tull. Kebab betyr ganske enkelt fritert kjøtt og sier egentlig ingenting om hvilken type kjøtt man benytter.

Lenke til kommentar
Spiste rull der i sted. Tror jeg betalte 100 inkludert drikke. Betaler for kvalitet.

 

Må nok betale for kvalitet ja :) Koster også 100 kr på sandnes kebab, og det er der det er mest folk selv om det er 2 billigere sjapper rett rundt hjørnet :p

Fant en kebab-sjappe i Gjesdalveien (Sandnes by) (kooridnat 58.8505,5.732718)

Kebaben der var ok, men tror ikke den når opp til å komme til kåringen, dessuten husker jeg ikke navn på spisestedet. Lederen snakket svensk husker jeg. Den ligger også litt mer avsides til, selv om den er veldig nær gågaten.

 

 

Har ennå tilgode å smake Sandnes kebab (Google Maps koordinat 58.852498,5.736494) ligger ikke den rett ved jernbanestasjonen (St. Olavs gate)?

 

 

 

I østfold har man Campino i Halden og Kebab House i Fredrikstad som utpeker seg med god kebab. Ellers så er Balkan i Ski herlig, som nevnt over :)

 

Japp, begge disse er utrolig gode! Though, har bare hatt den i Fredrikstad (Går ut i fra at det er den med brua og big horn) en gang. Så Campino får min stemme! :>

Det var ikke den jeg smakte når jeg sjekker kartet. Det er så lenge siden, mulig det var i svenskegata, dersom det finnes diskotek der (det husker jeg).

 

 

lam kebab er ikke kebab, det er Gyros også kjent som Gresk kebab. Tyrkisk kebab, eller ekte kebab, er av oksekjøtt.

 

Tull og tøys, men dette er en helt vanlig misforståelse.

 

 

The word kabab (کباب) is ultimately from Arabic and originally meant fried meat, not grilled meat.[1] The Arabic word possibly derives from Aramaic כבבא kabbābā, which probably has its origins in Akkadian kabābu meaning "to burn, char".[2] In the 14th century, kebab is defined to be synonymous with tabahajah, a Persian word for a dish of fried meat pieces. The Persian word was considered more high-toned in the medieval period. Kebab was used frequently in Turkish books of that time to refer to meatballs made of ground or pounded chicken or lamb [3][4][5]. Only in the Turkish period, did kebab gain its current meaning of shish kebab, whereas earlier shiwa` شواء had been the Arabic word for grilled meat. Kebab still retains its original meaning in the names for stew-like dishes such as tas kebab (bowl kebab).[1] Similarly, kebab halla is an Egyptian dish of stewed beef and onions.

 

The most common kebabs include lamb and beef, although others use goat, chicken, fish, or shellfish. Observant Muslims and Jews do not use pork for kebabs because of religious and cultural prohibitions, but pork kebabs can be found in Armenia, Bulgaria, Cyprus, Georgia, Greece, United Kingdom and India, especially in the state of Goa. Like other ethnic foods brought by immigrants and travelers, the kebab has become part of everyday cuisine in multicultural countries around the globe.

 

Man har mange varianter av kebab; shish, döner, kathi, kalmi er de vanligste.

 

 

Kebab er altså en samlebetegnelse på alle disse rettene, uten nærmere spesifikasjon er det umulig å vite hvilket opphav det har og således hva den inneholder. Å si at lammekebab ikke er skikkelig kebab er bare tull. Kebab betyr ganske enkelt fritert kjøtt og sier egentlig ingenting om hvilken type kjøtt man benytter.

Har sett kebab med svinekjøtt i en av Stavangers kebab-sjapper. Det er vel mer uvanlig, og noe de stort sett lager for å spare penger på innkjøp og fordi nordmenn er villige til å spise denne dyreartens kjøtt. Flesteparten av kebab-sjappene i norge drives vel helst av muslimer tipper jeg.

Endret av G
Lenke til kommentar

Må også anbefale Torggata Kebab i Torggata, Oslo. Restaurantomgivelser (altså ikke gatekjøkken), hyggelige folk, meget bra kebab (selv om det ikke er kylling det er prat om her, anbefaler jeg kylling tikka i rull) og gode priser. 35kr for skoleungdom i skoletiden, 45kr til vanlig.

Lenke til kommentar
Må også anbefale Torggata Kebab i Torggata, Oslo. Restaurantomgivelser (altså ikke gatekjøkken), hyggelige folk, meget bra kebab (selv om det ikke er kylling det er prat om her, anbefaler jeg kylling tikka i rull) og gode priser. 35kr for skoleungdom i skoletiden, 45kr til vanlig.

 

Sluttet å gå der etter å ha fått diaré, og neste dag var det i avisa at mattilsynet hadde vært der og stengt dem. Vi var ikke de eneste som hadde blitt syke. Cafe Terian er det egentlige navnet. Ventilasjonen er fantastisk dårlig der inne, og som regel stinker det av svette der. Om det er de ansatte eller den jevne Cafe Terian-gjengeren vites ikke...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...