Gå til innhold

Stasjonær pc til rendering, CAD-design og eventuelt realtime rendering i spillmotor


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Ettersom Asus W90Vp ble satt ut av produksjon har jeg måttet avbestille og sitter igjen med en god sum.

Går studiespesialisering med formgivning og har derav faget design & arkitektur hvor 3D kan brukes. Driver også med 3D på fritiden.

Programmene jeg bruker er Maxwell Render 1.6 og SolidWorks Studentversjon...

 

Dette tenkte jeg å kjøpe av komponenter:

-Asus P6 Deluxe V2

-Intel i7 950

-et eller annet av RAM på 12GB og 2GHz

-Skjermkort.. stusser litt på Quadro eller GeFroce, har lyst til å rendere i Cryteks CryEngine 2, men vet at å modellere helst krever et Quadro kort.

-Og sist men ikke minst Nvidia Telsa C1060..

 

Spørsmålet er egentlig om C1060 kortet er brukbart for meg. Når jeg renderer bruker ikke programmet 8800GT kortet jeg har i maskonen i det hele tatt virker det som, men prosessoren går på full guffe.. Renderet et nokså enkelt bord i går og det tok nærmere 1t 40min.

Noen som vet hvor vidt Nvidia Tesla C1060 støttes av SolidWorks og Maxwell Render 1.6, og hvilke fordeler dette eventuelt vil gi meg?

 

Takker på forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har ingen bruk for Tesla-kort da det ikke finnes noen særlig støtte for CUDA og 3d-rendering/bruk. For offline software rendering brukes det cpu+ram og ikke grafikkort, så heller ikke rart at du ser noen effekt ut av det.

 

Veldig lenge siden jeg har brukt Maxwell(beta), men det er en av de tyngste rendere jeg har vært borti. Den var dog ganske brukervennlig og ga fantastiske resultater hvis en bare var tålmodig nok ;) Du vil nok også få veldig mye bedre rendertider med en i950. Vet ikke ellers om du har vurdert å bruke noen andre rendere som er litt kjappere? Vet ikke helt hva som passer med solidworks da jeg aldri har vært borti det.

 

Ellers med ett quadro/firegl kort vil du få mye bedre framerate i 3d-programmer når du jobber med modeller med høy polycount, men du vil nok også fint greie deg med ett "vanlig grafikkort" som også vil yte bedre i spillmotorer.

Lenke til kommentar

Tusen takk for hjelpen!

 

Så lenge læreren min stiller spørsmål til om det jeg viser frem i design og arkitektur oppgaver virkelig er 3D er jeg fornøyd, så holder meg til Maxwell! :grin:

Veldig bra materialer i Maxwell og, kan laste ned fra nett og putte det direkte på 3D modellen i SoliwWorks programmet.

 

Virkelig synd det med at Telsa kortet ikke skal fungere fordi man fortsatt holder seg til å lage programmer for den tradisjonelle prosessoren. :dontgetit:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...