Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

 

Har prøvd både halsreim som skulderreim, og har en sånn black-rapid-sak om jeg også har prøvd, synes mange av anmeldelsene av slikt fokuserer på skuldra, det er ikke problemet mitt, men som du sier, at kameraet gnager og hopper rundt mot hofta. Jeg skal se på peak design sine løsninger.

Redigerte litt på posten min akkurat mens du svarte, så forklarer litt mer hvordan kameraet henger sånn som jeg har det.

 

Min erfaring er at kameraet dingler noe mer når du bruker skulderreim festet i reimfestene, kontra skulderreim festet i ett reimfeste og i stativfestet. Jeg tror rett og slett det skyldes at tyngdepunktet for kamera + objektiv kommer lengre ut fra kroppen din.

 

Vekten kan også ha en del å si. Jeg synes faktisk kompaktkameraet mitt er mer ubehagelig å gå med over skulderen enn systemkameraet, rett og slett fordi vekten av sistnevnte holder det mer på plass. Kompaktkameraet flagrer til alle kanter bare jeg går litt fort, speilrefleksen holder seg ganske stødig så lenge jeg ikke løper med det (og da vil jeg som oftest uansett ta tak i grepet for å holde det stødig).

 

 

Takker for tips, min lokal japanphoto hadde ikke noe, men kjøpte en peak-design stopp samt en belteholder fra nettbutikken deres, skal poste en mini-review her om jeg husker det.

 

AtW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

De burde i det minste kunne fortelle deg om det er noe du kan gjøre eller hvordan du går frem for å få kameraet reparert. Forhåpentligvis er det en del billigere enn å kjøpe nytt.

Jeg sendte en henvendelse til amerikanske Olympus og fikk tilbakemelding om at det ville koste $180 + frakt. Da er det fristende å heller kjøpe helt nytt fra B&H for $480 og ha ny garanti...

 

 

Hva med Olympus Norge?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

Endte opp med em 5 mk ii..

 

Skulle bare innom mapcamera for å ta en titt på hva de hadde, vandret ut med nytt kamera.

Shit happens

Lenke til kommentar

Hei

 

Først, grattis til Thomas M med nytt flott kamera  :fun:

 

Så, mitt spørsmål: Noen som vet hvorfor det ikke er mulig med auto-iso ved manuel innstiling under filmmodus på EM-5 MkII ?

 

Jeg får auto-iso i blenderprioritert- og lukkerprioritert instilling, men ikke i manuel. 

 

Selv om jeg sikkert kan klare meg i lukkerpri, med lukker på 1/50 ( ved 24/25 bps) og 1/100 ( ved 50 bps), så hadde det vært greit å ha full kontroll over blenderen også, for å justere dybdeskarpheten.

 

Noen som vet om jeg kan ha oversett noe her?

Endret av Bringisen
Lenke til kommentar

GX8 images and specs via Digicameinfo.

– Sensor 20MP
– Camera shake correction new dual IS
– Tilting 2.36 million dot organic EL EVF
– Dust and water
– The body is magnesium alloy
– 4K Photo · 4K Video
– Free Angle 1.04 million dot organic EL monitor
– Wi-Fi, NFC, QR code connection
– Continuous shooting 8 frames / sec in the AF tracking
– Body color is black and silver

 

 

pana_gx8_f001.jpg

 

 

 

pana_gx8_t001.jpg

 

 

 

pana_gx8_b001.jpg

 

 

 

 

Kommer vist om noen dager.

Hadde håpet på 5 akse IBIS , som også funker i video modus.

 

Tor det sitter en Sony sensor i kameraet

Endret av johome
Lenke til kommentar

Det blir første MFT-kamera med 20 Mpiksler sensor. Spørsmålet blir vel egentlig da om det er noen objektiver som er gode nok til at man kan utnytte det? De fleste stopper på rundt 12-13 Mpiksler hvis man skal tro på DXOMark.

Hvorfor blir da bilder tatt med høyoppløstmodus med om-d em 5 mk 2 på nivå med nikon d 800?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Det blir første MFT-kamera med 20 Mpiksler sensor. Spørsmålet blir vel egentlig da om det er noen objektiver som er gode nok til at man kan utnytte det? De fleste stopper på rundt 12-13 Mpiksler hvis man skal tro på DXOMark.

Hvorfor blir da bilder tatt med høyoppløstmodus med om-d em 5 mk 2 på nivå med nikon d 800?

 

Nettopp :-)

 

Olympus har hevdet at deres Pro objektiver takler 40mp uten problemer. Hvis man skal tro DxO, så har de fleste 5Dr(s) eiere et problem når de skal velge objektiver også :-) Jeg tror det DxO viser til er hvilken oppløsning objektivet gir med den testede sensoren. Slik jeg forstår det så tester jo ikke DxO "kameraer".

 

Jeg er mer spent på hvordan denne nye sensoren takler støy i forhold til 16 mp brikkene. Har dette nye kameraet ny prosessor?

 

Jeg er også spent på de to nye objektivene som visstnok skal lanseres sammen med kameraet i morgen.

Lenke til kommentar

Det blir første MFT-kamera med 20 Mpiksler sensor. Spørsmålet blir vel egentlig da om det er noen objektiver som er gode nok til at man kan utnytte det? De fleste stopper på rundt 12-13 Mpiksler hvis man skal tro på DXOMark.

Oppløsningen i de testene er begrenset av både objektivet og sensoren. Øker man oppløsningen på sensoren så følger også system-oppløsningen med oppover. Hvor langt oppover er usikkert, men selvsagt ikke helt opp til sensorens oppløsning siden optikken også må være med i regnestykket. Kjapt esimert: Der man får 13 p-Mp med en 16 Mp sensor kan du forvente ca 15-16 p-Mp med en 20 Mp sensor. Altså litt lavere enn lineær skalering fordi optikkens begrensninger blir en større andel av totalbegrensningen.

 

Det sagt så er jeg også mer spent på støy og DR på den nye sensoren. Jeg vil kjapt anta at de har siktet seg inn mot at den nye sensoren ikke skal være dårligere enn tidligere sensorer på de områdene, til tross for fysisk mindre piksler.

 

20 Mp på mFT har samme pikselstørrelse som i underkant av 80 Mp på FF. Jeg ville forventet at DR og støy er litt dårligere enn på en 2x crop (4/3 format) fra de nyeste FF sensorene (de med 36, 42,5 og 52 Mp).

Lenke til kommentar

Første gang jeg har vært på denne siden, men interessant å se at de fire sist oppdaterte trådene er alle speilløse!

 

Selv har jeg Olympus OMD EM-5 og Panasonic Lumix G2 ( Hadde GH-1 først, men det ble ødelagt av Stillehavet).

Vurderer GM-5 som et "kamera nr.2", noen som har erfaring med det kameraet? Mulig jeg må oppgradere hovedkameraet også snart til EM-1 eller noe!

Lenke til kommentar

 Litt "fakta" om GX8 .

 

 

The Dual Image Stabilisation system is a 4-axis in-body sensor shift system, which works in conjunction with the optical image stabilisation in Panasonic lenses, which feature a 2-axis system. In video mode, the camera uses a Hybrid image stabilisation system to gives 5-axis image stabilisation. The dual image stabilisation system is said to give comparable image stabilisation performance to Olympus' 5-axis image stabilisation system found in the Olympus OM-D E-M5 Mark II.

 

 

 

With an all-new 20 megapixel Live MOS micro four thirds sensor, it will be interesting to see how the image quality performs compared to other mirrorless cameras. In Panasonic's own internal testing they found that the GX8 outperforms the Olympus OMD EM1, as well as the Fujifilm X-T1, in areas such as Resolution, Dynamic range, Signal to noise ratio, at ISO100, ISO3200 and ISO25600.

 

 

Kilde

 

 

 

CameraStoreTV  :

 

Lenke til kommentar

Ja dette blir spennede. Nå er jeg ganske så imponert over både dynamikk og oppløsning på 16mp brikken i min EM-1 og Em-5MkII, og hvis denne er bedre så gleder jeg meg til den dukker opp i et EM-1 MkII.

 

Bildestabiliserings løsningen til Panasonic her, er jeg mer lunken til. Siden jeg har en del Olympus optikk, ønsker jeg heller den 5 akslede stabiliseringen i huset. Men spennede løsninger :-)

 

100-400mm objektivet kan nok erstatte 75-300mm objektivet mitt :-) Men 25mm'eren skjønner ikke jeg heller så mye av. Hvorfor så mange av "samme" typen :-)

Endret av Bringisen
Lenke til kommentar

GX8 virker kul, nye telen er sikkert nyttig for endel. Skjønner meg ikke helt på det nye 25mm-objektivet dog, hva slags nisje skal det dekke?

 

AtW

 

The new lens also supports high speed digital signal exchange at 240 fps to comply with the high-speed, high-precision AF (Auto Focus) with DFD (Depth From Defocus) technology on the LUMIX G cameras.

 

Kan det være dette? Det er jo ikke værtettet eller stabilisert heller. Eller det kan hende de ønsker å konkurrere på pris med Olympus 25 mm 1,8. Alternativet fra Panasonic har jo ellers vært 20 mm 1,7, som ikke akkurat er helt samme brennvidde.

 

Personlig blir det en (pent brukt) 25 mm 1,4 i veldig nær fremtid på meg. Har egentlig savnet nifty-fifty litt selv om jeg har 20 mm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...