Gå til innhold

Diskusjonstråd: Olympus & Panasonic MicroFourThirds (+ FourThirds)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen spm angående autofokus etc på E620:

 

Sliter litt med at autofokusen tar litt tid i middels lys. Dette er jo helt normalt, men det finnes sikkert en måte å låse fokusen når man først har fokus på rett plass slik at eg kan ta mange bilder over en periode uten at kamera må fokusere hver gang bilder tas. For da mister eg ofte "øyeblikket" av min datter når kameraet skal fokusere.

 

Leste i en eller annen sammenheng om at en brukte AEL/AEF knappen til å fokusere istedetfor utløserknappen....

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvor like menysystemene er mellom E620 og E-P1, men for E-P1 kontrollerer jeg det i tannhjulmenyen, B, AEL/AFL ->

der kan jeg velge hvordan utløserknappen og AEL/AFL-knappen skal oppføre seg i hver av fokusmodusene: S-AF (enkeltbilde autofokus), C-AF (kontinuerlig autofokus) og MF (manuell fokus). På MF har jeg valgt mode 3 som betyr at utløserknappen halvt ned setter eksponering, helt ned tar bildet. AEL/AFL gir fokus.

 

På S-AF og C-AF har jeg fokus på utløserknappen som normalt.

 

Vanligvis har jeg fokusmodus MF, og setter fokus i forhold til arbeidsavstand og med hensyn til blender og behov for dybdeskarphet. Hvis jeg hele tiden har behov fro å refokusere setter jeg fokusmetoden over på S-AF eller C-AF.

 

Hjelper det?

Lenke til kommentar

Takk for linken eks! Jeg er fortsatt intressert i dette kameraet, men skal vente til Fuji X100 finns å kjöpe. Sen får vi se.

 

Hvis jeg kjöper E-PL2 blir det ganske sikkert også Panasonic 20/1.7. Sammen med 14-42 klarer jeg meg nok bra på det.

 

Senere vil jeg evt. ha noe videre, f.eks. Olympus 9-18, men jeg skal lese brukeranmeldinger. Jeg vet ikke hvilken nivå det er på det objektivet (når det gjelder bildekvalitet). Priset sier at det er under Pana 7-14, men håpentligvis godt nog for min bruk.

Lenke til kommentar

Har ikke fulgt med så mye angående microFT, men denne virker interesant. IS i huset + all snadder objektiv som kan brukes, gjør det mer og mer interesant.

Glemte å legge til at det er ganske så slitsomt å dra rundt med D3 og litt for mange objektiver i Singapore, så noe lett noe blir det neste gang :) som ett kamera nummer 2.

Lenke til kommentar

Hmmm- har valgets kvaler her nå,- 9-18mm, 11-22mm, eller sigma 10-20mm?

 

7-14 er utelukket på grunn av prisen, dessverre....

Jeg har 9-18mm-en, men tror nok at jeg heller skulle ha gått for 11-22mm. Det er mest fordi jeg ikke trenger den meste vide delen like me som området fra 18 til 22mm.

 

Men jeg anbefaler 9-18mm fremfor Sigma 10-20mm.

Lenke til kommentar

Ingen tvil om at 11-22 har fine fordeler fremfor 9-18, men så blir det enda teitere når man funderer på at hvis 11-22 er kjekt så er jo kanskje 12-60 enda kjekkere.

 

Men jeg har litt issues med trønderforvrengningen på 12-60 på 12mm. Det er sikkert ikke ofte et problem, men det er det med å gå rundt og vite på det :hm:

Lenke til kommentar

Jeg vurderer faktisk å erstatte 9-18mm-en med en 11-22mm. Ikke så mye pga. lyssterken eller værtettingen; men det at den er 11-22mm. Da kan jeg ha den på et kamera og 35mm-en eller 45mm-en på et annet. Med 18mm som topp, så blir det litt for stort gap opp.

 

Men nå går det rykter om en Panasonic 12-50mm for µ-4/3 - så dette blir vanskeligere og vanskeligere ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...