Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9871234

Har hatt to kunder de siste to dagene som jeg beit meg meget godt merke i. Merker forøvrig at det skal bli godt med ferie nå etter en del jobbing i sommer.

 

1

Vi tar i mot smileys man finner i korkene på Coca Cola-flaskene for tida, og det er jo i og for seg greit. Folk veksler en brus her og der.

Så kommer det en ungutt og spør "Tar dere i mot smileys?"

Jeg sier at det gjør vi og spør hvor mange han har.

"Jeg har en del" sier han og endevender et penal smekkfullt av smileys på disken. Det viste seg å være intet mindre enn 145(!) smileys, eller altså 24 halvlitere. En kasse, altså.

 

Men det var ikke poenget. Mens jeg står og teller smileys kommer det ei dame i 60-årene opp til kassa og skal ha to poser filterkaffe, en pakke ibux og "de her" sier hun til meg, og holder fram hånda.

Der har hun to karameller hun har tatt med seg fra smågodthylla. Som alle vet er disse priset i hekto, så jeg må selvfølgelig veie disse for å kunne ta betalt.

"De der må jeg veie" sier jeg. Når jeg så ser vekk et øyeblikk og kaster blikket tilbake på dama har hun, før jeg har fått reagert, stappet begge karamellene i kjeften.

"Åh, ja ta to kroner da! Det blir vel ikke mer enn det uansett."

Satt ut av dette sier jeg bare "eeeh, ok", og slår inn to kroner på kiosk. Hun betaler og går.

Jeg visste med meg selv at de kom til å koste mer enn to kroner, men siden jeg var fullt opptatt med å telle smileys måtte jeg la det gå.

Når jeg så senere veier to karameller og regner ut prisen viser det seg selvfølgelig at disse da ikke koster to, men fem kroner.

Selv om det var snakk om en differanse på tre kroner hadde jeg aldri forestilt meg en slik type frekkhet av en slik person. Vanligvis er det utlendinger eller narkiser som pleier å plukke med seg smågodt på denne måten og forventer at jeg kan se hvor mye det veier.

 

2

En utenlandsk bussjåfør jeg aldri har sett innom stasjonen tidligere kommer innom og bestiller en baconpølse med rekesalat.

Jeg tar betalt, serverer og går over til en drosjesjåfør jeg ofte snakker med for å slå av en liten prat.

I det neste øyeblikket hører jeg en lyd fra pølsedisken. Jeg snur meg og der står han pokker meg og lener seg over pølsedisken og har begynt å forsyne seg av den stekte løken.

Litt forlumpet sier jeg høyt "Eeeeh, det der har du ikke lov til!". Han skvetter til og svarer "Jeg ville bare ha litt stekt løk!".

"Du kunne bare spurt", sier jeg i det han trekker seg tilbake og går.

 

Noen kunder altså. Noen kunder.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var en som lente seg på glasset ved pølsedisken der jeg jobbet tidligere. Jammen knuste ikke hele dritten utover og oppi alt av pølser og utstyr på disken. Føh fan. Og da var det kø til langt ut av lokalet med to pers på jobb. Èn skulle jo stå i kassa, den andre skulle stå og lage mat, stort sett hamburgere. Ble litt stress det ja.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Var en som lente seg på glasset ved pølsedisken der jeg jobbet tidligere. Jammen knuste ikke hele dritten utover og oppi alt av pølser og utstyr på disken. Føh fan. Og da var det kø til langt ut av lokalet med to pers på jobb. Èn skulle jo stå i kassa, den andre skulle stå og lage mat, stort sett hamburgere. Ble litt stress det ja.

Haha, wow. Hadde det skjedd hadde jeg vel egentlig godta meg med å si at jeg måtte ringe til daglig leder og kreve personalia av vedkommende.

Lenke til kommentar

Det var ingen maks grense for å veksle smileys før. Det utnyttet jeg grovt da jeg jobbet i sommerferier på et sagbruk rundt tidene smileys først kom. Nesten alle som jobber der er middelaldrene menn som går dagen lang og røyker og drikker cola, gjerne 2-3 halvlitere hver om dagen.. men ingen tok ut smiley, og på enden av hver dag gikk jeg til kassa med flasker og plukket ut smileys. Fikk ca 40-50 smileys om dagen, og det beste var at nesten ingen steder krevde pant heller da jeg leverte inn. Satt på nesten 150 halvlitere etter 3 uker.

 

Edit: Leif

Endret av vesleengen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ang. smileys så står det på flaska at kunden kun kan kreve x (2 eller 3) antall flasker per butikk. Tatt ut fra hukommelsen, har ikke cola her akkurat nå.

Det er det, fikk vite det først dagen etter jeg hadde vekslet inn alle. Kan ikke gjøre annet enn å ta det til etterretning fremover.

Lenke til kommentar

Broren min (20) satt i kassen på kiwi. sikkert sin tusende dag. Så kommer en liten gutt med en energidrikke (15 års aldersgrense), og legger boksen med Red Bull oppå rullebåndet.

Når broren min skanner boksen spør han hvor gammel han er. Da sier gutten:

"Jeg er 12 år, men jeg har dette!" og gir broren min ett kort hvor det står født 1966, også legger han til at det er faren sitt.

 

Haha. Broren min og jeg lo oss ihjel. Morsomme gutter ute å går :) haha!

Endret av want2havebody
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Så lenge det ikke kommer sånn automatisk stopp i kassen, slik som det gjør når du scanner tobakk og alkohol så skal det gå fint.

Det er en guidelinje, så er greit å ta det på skjønn. Det er forskjell hvis det er en tolvåring som kjøper èn og hvis det er en langt yngre person som åpenbart ikke bør ha i seg for mye koffein.

Slik vi gjør det på ica maxi i hvert fall :love:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For noen minutter siden så var det en kunde som skule ha klube godteri som jeg ikke nåde, så jeg måtte gå rundt men kunden var så lat at henne ikke kune streke seg 50cm og ta kluben ned, så jeg måtte gå rundt for hente klubben nupe2.gif

skjenner jeg blir irritert

 

Du ble irritert fordi du måtte ta ned "klube" godteri for kunden? Det kalles service. Noen ville til og med sakt at du gjorde jobben din :roll:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...