Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg spilte Volbeat tidligere mens sjefen var på jobb. Han skifter musikk da han synest det ble litt for hardt (setter på "absolute music" av alle ting).

Han drar og jeg setter på en annen Volbeat plate litt senere på kvelden, noen minutter senere kommer det inn ei dame som sier hun nesten fikk sjokk. Første jeg tenker da er jo at hun er ei slik som bare skal klage på musikken som spilles, men neida hun er hardbarka fan og viser meg tatto og greier. :!:

Endret av PantZman
Lenke til kommentar

Hei!

 

Eg har lang erfaring fra dagligvare bransjen og det er noen episoder som forundrer meg t.d :

 

Ein del kunder kommer til kassa og oppdager at t.d eit eple,banan,korg med druer er dårlige så og seier ting som : "Ops,denne var vist dårlig,eg trur eg finner meg ein ny eg.." For så å ta meg seg den dårlige varen tilbake der dei fant den for å hente seg ein ny.Istedenfor for å gi den til meg som er rett ved siden av han/ho.Om dei kundene ikkje vil ha noen varer som er øydelagt KOR stor er sjangsen for at NOEN andre vil ha det rotne eple eller posen med mjøl som det er gått hull på og som vi divere ikkje har oppdaget når vi/industrien har fylt på/rullert??! ;)

 

Og så har VI kunder som finner ut at dei ikkje vil ha fiskegrateng til middag likevel og finner på å legge den fra seg OPPE på pakker med mjøl etc,eller ein is innimellom sjokoladen. <-Eg veit at i den siste kategorien også kan forekomme kunder som prøver å stjele dog.

Lenke til kommentar

Jobber fulltid i en stor G-sport butikk og i går var den kipeste arbeidsdagen jeg har hatt.

Ganske tidlig på dagen kommer det et middelaldrende utenlandsk ektepar inn i lokalene og ble gående å kikke ganske lenge. Merket en ganske velkjent kroppslukt og trodde først det var meg det luktet av. Gikk så bort til de og spurte om det var noe spesielt de så etter, og plutselig kjenner jeg stanken av mange dagers gammel svettelukt kommer osende mot meg. Hadde problemer med å puste skikkelig fordi lukta var overveldende, men jeg prøvde å holde maska foran de. Heldigvis skulle de bare kikke litt i første omgang så jeg stakk derifra. Vi har ganske store lokaler men etter ca 30 minutter var de fortsatt i butikken og svettelukta haddde nådd alle kriker og kroker i butikken. Det var helt sykt hvordan det lukta. Var som å snorte i en flaske med eddik.

 

Anyways.. fikk mange kommentarer om at her luktet det ikke godt, og vissste ikke helt hva jeg skulle si. Kan jo ikke si "det er ikke meg, det er de 2 der borte*peke på*" heller.. Ble glad når de gikk men stanken satt igjen i flere timer etterpå. Kundene gikk ut med en gang de kom inn i butikken omtrent gjennom hele dagen. Er umulig å lufte der fordi vi holder til så og si midt i et svært kjøpesenter. Fikk kollegaen min til å springe å kjøpe en luftrenser men det hjalp lite. Når jeg gikk hjem den dagen hadde jeg utrolig vondt i hodet fordi jeg hadde brukt store deler av dagen på å inhalere minst mulig av den svettelukta.

Noen i servicebransja som har opplevd noe lignende eller?

Har hørt at kroppslukt ofte merkes av de rundt deg før du merker det selv, men når det lukter SÅÅ sykt overveldende og du kan lukte vedkommende når du står 10 meter unna.. Virket ikke som de brydde seg noe særlig.

De var jo utrolig hyggelige og imøtekommende når jeg snakket med de og virket som normale folk, sett bort ifra den sinnsyke kropps-odøren.

Er det noe jeg som butikk-ansatt kan gjøre i sånne situasjoner?

Lenke til kommentar

Vi hadde en sånn kunde i butikken hvor jeg jobbet. Fast kunde, kom flere ganger i uken. Han luktet så jævli, nesten som hornsalt, skikkelig sterkt. Dette var jo plagsomt for både oss og de andre kundene, så sjefen tok faktisk en prat med han, og sa noe ala han måtte vaske seg, ellers fikk han ikke komme. Joda, han var enig, skulle skjerpe seg

 

Tok ikke lang tid før han var tilbake, stinket like jævli. Og ja, jeg fikk hodepine, lukten var helt intens

 

Men, vi kan jo ikke kaste de på dør heller, er ikke ulovig å stinke, og det er noen som ikke bryr seg om de er til sjenanse for andre

Lenke til kommentar

Sånn i teorien kan dere nekte hvem dere vil adgang til butikken da det er privat eiendom og den/de som eier overfører sin eiersrett til har anledning til å nekte folk adgang. Dette gir feks hjemmel til å nekte kjente butikktyver/bråkemakere o.l adgang

Å gå i en butikk er ikke en menneskerett

 

Dog må du vurdere noe som vi kan kalle for "VG faktoren" , dvs spør deg, hvordan hadde dette gjort seg på trykk ?

*"Insert navn på kjent butikk" nektet kunde adgang grunnet kroppslukt* gjerne med et bilde av deg som peker på døren med kunden i forgrunnen :)

etter min mening, ikke særlig bra PR, og selvom butikksjef hadde vært enig er det heller tvilsomt at det hadde vært like pop lenger opp i systemet, eller i deres tilfelle, senterledelsen.

Lenke til kommentar

Føler med deg globe84. Jeg har snart jobbet som deg i butikk i kjøpesenter i snart 3 år.

Husker at det var en person som skulle reklamere på en vare som lukta innbakra røyk, flere dager gammel svette og sprit. Da sto jeg seriøst og hostet og harket fordi han lukta værre enn døden. Men det eneste du kan gjøre er å bite tenna sammen, kaste han ut eller få en i butikken til å ta en allvorsprat med den/de det gjelder.

Lenke til kommentar

Genial tråd, har lest den flere gangen nå og må bare ta med noen eksempler fra meg og mine kolleger.

 

Et eldre ektepar som klaget på at fjernkontrollen ikke virket. Hvor kollegen min spør om de har byttet batteri. Nei det hadde de aldri gjort TV'n var jo såpass ny. kremt ja 4 år og x-antall mnd :roll:

Ja at ikke batteriene varte mer enn i 4 år. Vi måtte se til å gi han noen nye batteri med en gang, det var ikke holdbart at de ikke vare lengre enn 4 år.

 

Ei dame som hadde sett en vare annonsert til f.eks 295 ( husker ikke nøyaktig pris men den var annonsert til 295 eller hva det var istedet for 299).

Så kommer hu trampende ned i kassen og skriker DENNE KOSTER 295. JEG SKAL HA DENNE FOR 295. Kasse-damen kan ikke endre prisene men når hu blir snakket/skriket til i denne tonen så sier hu at dette desverre var et tilbud som hadde utgått. ( hadde kunden ikke oppført seg som en galning hadde hu bare trukket fra de 4 kronene). Ender med at butikksjefen må ut å snakke med kunden. Og han har jo blitt informert om hvordan denne personen har oppført seg mot han sitt personale. Så da er han er ræsshøl tilbake så hu var og sier at at desverre dette tilbudet er utgått.

 

Kunden flyr enda mer i taket å spør hvem faen som er sjefen hans. Å truer med det ene og det andre.

 

Sjefen min: Det er gud.

 

Da blei hu stille.....

 

Har sikkert 100 andre historier men det kommer senere.....

Lenke til kommentar
Sånn i teorien kan dere nekte hvem dere vil adgang til butikken da det er privat eiendom og den/de som eier overfører sin eiersrett til har anledning til å nekte folk adgang. Dette gir feks hjemmel til å nekte kjente butikktyver/bråkemakere o.l adgang

Å gå i en butikk er ikke en menneskerett

 

Ikke akkurat. Den teorien skal holde hardt hvis den blir satt ut i praksis. Den som åpner sin eiendom til offentligheten kan ikke deretter nekte adgang til enkelte elementer av offentligheten uten saklig grunn.

 

Jason Something sa:
er ikke ulovig å stinke

 

Sikker?

Man har lover mot mye rart. En av disse lovene MÅ i ytterste konsekvens kunne brukes mot folk med kroppslukt..?

Om ikke annet enn sjenerende oppførsel?

 

Problemet der er at lukt er ikke objektivt. I ytterste konsekvens, hvis det var virkelig ille, kunne man kanskje brukt 'forstyrrelse av ro og orden'...

Lenke til kommentar

Eller bare kaste kunden til helsikken ut. Sikkert altfor flau til å ta det videre.

 

Uansett, er en suppegjøk fra hjembyen min som stinker som bare faen. Stort sett alle som ser ham tror han er hjemløs, men han har arva et fint hus som ligger sentralt i et bra strøk. Forøvrig ser huset hans ut som et helvete etter han arva det ;)

 

Uansett, denne karen fant en eller annen gang ut at han skulle bruke bl.a mine skattepenger til å ta flyet frem og tilbake fra bergen og oslo.

 

Han dusjer ikke, skifter ikke klær uansett årstid. Går stort sett i samme tøy på sommeren som på vinteren. Derfor lukter han som faen, til stor fornøyelse for kameraten til min far, som tar flyet til Oslo svært ofte!

 

Tenkte meg å føye meg på debatten om man kunne stenge ut "lukterne". Seff, hadde jeg sittet ved siden av ham hvis jeg skulle til Oslo, hadde det blitt rabalder ;) Men så er jeg full av faen da... hehe

Lenke til kommentar

Jeg jobber som drosjekusk og har nesten daglig kunder som lukter svette, røyk, piss osv. Det er definitivt ikke hyggelig, og jeg har ved et par anledninger nevnt for kundene at det er en stor fordel for dem, og oss, at de passer på sin personlige hygiene. Jeg har blitt litt lei av å lufte og bruke luftrenser før jeg kan slippe andre kunder inn i bilen.

 

Men det positive med jobben er at jeg alltid får meg en god latter i løpet av dagen. Det er veldig mange sprø folk der ute, spesielt eldre damer og små unger har en morsom kommentar på lur.

 

Ettersom dette er en humor-tråd, så får jeg slenge med en situasjon som i hvertfall fikk meg til å trekke på smilebåndene.

 

Ei dame setter seg inn i bilen min med sin 9 år gamle sønn. De sitter og småprater om hva de har tenkt å gjøre resten av uka og etter en stund kommer det fra 9 åringen: Mamma, skal du leke med tissen til pappa ikveld. Da var det så vidt jeg klarte å holde latteren tilbake. Jeg har aldri sett noen bli så flau som mora ble da.

 

Edit: leif

Endret av sandemas
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Noen i servicebransja som har opplevd noe lignende eller?

Har hørt at kroppslukt ofte merkes av de rundt deg før du merker det selv, men når det lukter SÅÅ sykt overveldende og du kan lukte vedkommende når du står 10 meter unna.. Virket ikke som de brydde seg noe særlig.

De var jo utrolig hyggelige og imøtekommende når jeg snakket med de og virket som normale folk, sett bort ifra den sinnsyke kropps-odøren.

Er det noe jeg som butikk-ansatt kan gjøre i sånne situasjoner?

Vi hadde ei som stinka noe helt forferdelig, men hu stjal i tillegg så det var ganske enkelt å gjøre noe med situasjonen. Og ganske enkelt å oppdage hu dersom hu prøvde komme seg inn igjen :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...