Gå til innhold

Datatilsynet fornyer ikke konsesjonen


Anbefalte innlegg

http://www.aftenposten.no/kul_und/article3136009.ece

Her er en annen vinkling av samme saken.

 

Jeg ser poengene deres, men synes fortsatt det blir feil at noen som har egeninteresse i sakene skal stå for overvåkingen.

 

Nja, ser vinklinga deres ja.

Piratene er den store stygge ulven her.

Plateselskapene som håver inn milliarder og som saksøker enkeltpersoner for fantasisummer er jo helt greit...

Selvsagt å tilby gode tjenester som *virker* er vist vannskeligere enn å saksøke i hytt og pine og kaste bort millioner på lobbyvirksomhet (smørning / korrupsjon ).

 

 

Noen som ser dobbeltmoralen her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
http://www.aftenposten.no/kul_und/article3136009.ece

Her er en annen vinkling av samme saken.

Utfra bildet ser jo han der Rune Ljostad ut som akkurat den jeg ønsker skal overvåke min databruk :p

 

Jeg synes det er merkelig at det ikke er innlysende for alle at ikke private kan overvåke slik. Selv politiet har jo ikke lov til å gjøre hvilke inngrep de vil eksempel.

 

Why don't you have a seat over there?

Sammenliknet bildet i photoshop, og forventet å måtte "tweake" litt for å få det til å stemme.... Men den gang ei. Bildet passet rett inn. Meget skremmende.

post-95367-1245707005_thumb.jpgpost-95367-1245707000_thumb.jpg

 

edit: Ja, da har vi Rune Hanson:

post-95367-1245707538_thumb.jpg

Endret av Fluesoppen
Lenke til kommentar

En gledens dag som jeg håper vil sette presedens langt utover Norges grenser!

 

Det er helt utrolig hvordan musikk- og filmindustrien håndterer det "nye" mediet internett. Tvang og straff løser ingen ting, men gode produkter får folk flest til å betale for seg. Det vil alltid være noen som utnytter systemet, men slik er det jo på alle samfunnsområder. Det er svinn i alle butikker, men så lenge det ikke er for stort er det bare noe man må godta.

Lenke til kommentar

Hvis det å gi konsesjon til private aktører skal fortsette, kan vel vi vanlige borgere overvåke Rune Ljostad for mulig ulovlig fildeling også (man vet jo aldri) ?

 

Hmm...

 

Noen som er med på en tur opp i treet ved siden av eiendommen hans? Jeg tar med kikkert og kamera!

Lenke til kommentar

Dette er jo rimelig obvious at var en feil til å begynne med. Det er like urimelig å overvåke folk på nettet som det er å overvåke folk alle andre steder, eksempelvis i hjemmet eller på gaten. Det er noe som bør være forbehold politiet, og kun i saker der det allerede er et skikkelig grunnlag for mistanke bak det.

 

La frilance-politiet være forbeholdt Sam&Max takk... det fungerer heller dårlig i den virkelige verden.

 

point in case: svært økende pivatisering av fengler i USA over de siste årene. Når det er noen som tjener massevis av penger på å fengsle folk og i praksis har egeninteresse av å se flest mulig mennesker i fengsel lengst mulig tid, er ikke det ganske skremmende? USA er forresten verdens suverene leder på det området med noe så sinsykt som ca 7,5 promille av hele sin befolkning i fengsel (med stadig økende tall).

 

-Stigma

Endret av Alastor
Innlegg lagt inn dobbelt, fixed!
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Men når det er fare for at Jens i stortingskvartalet blir overvåket da blir det rabalder. Forskjell på folk visst, samtidig som målet tydeligvis helliger middelet dersom du er advokat.

Lenke til kommentar
http://www.aftenposten.no/kul_und/article3136009.ece

Her er en annen vinkling av samme saken.

 

Jeg ser poengene deres, men synes fortsatt det blir feil at noen som har egeninteresse i sakene skal stå for overvåkingen.

 

 

Poeng og poeng.

 

Når den [vulgær betegnelse på kjønnsorganet til en geit] av en advokat presterer å lire av seg linjer som "Krenkerens interesse settes foran den krenkede", da blir plutselig tanken bak ubehagelig klar: ALLE er i utgangspunktet lovbrytere og fortjener å behandles deretter, muligens inntil de har bevist sin uskyld.

 

Tingen er at MIN interesse av å ikke bli overvåket av hvem som helst skal settes foran deres behov for å overvåke, og jeg er pokker tute meg ingen "krenker", herr advokat.

Lenke til kommentar

Nei, nei og atter nei, hva slags valgkamptaktikk er dette!

 

Giske, her kjenner du ikke ringvirkningene av hva du uttaler. Jeg regner med at vi får høre noe "bortforklaringer" rundt dette i løpet av en ukes tid.

Det kan jo ikke være særlig gjennomtenkt å gå ut slik mot de fleste av sine borgere/velgere rett før valget?

 

Det spørs om ikke storebror Jens blir litt mørk i stemmen på dette utspillet i denne tid. Vel, om han ikke allerede har regnet med å tape stemmer fra de fleste mellom 18 og 35 år i dette valget?

 

Det kan jo være at de nå utelukkende satser på eldrebølgen uten datakunnskap? Eller står mot egne borgere og side om side med multinasjonale milliardindustrier. Noe bilder i media siste halvår kan hinte om hvis man ser det i sammenheng.

 

 

EDIT:

Så får vi håpe at alle som er for et godt personvern velger å droppe å stemme på denne regjeringen til høsten.

 

Kinkig

Helt uten politiske signaler er tilsynet likevel ikke. Departementet anmodet i 2007 om at Simonsen skulle få forlenget konsesjon.

–Kultur- og kirkedepartementet står fortsatt bak anmodningen fra november 2007 om at advokatfirmaet Simonsen bør få forlenget konsesjon, sier statssekretær Wegard Harsvik til Teknisk Ukeblad. Han begrunner anmodningen med at åndsverkloven skal revideres. Åndsverkloven blir ikke revidert før tidligst i 2010.

Forbrukerrådet har lenge støttet Datatilsynets oppfordring om politisk engasjement på dette området, og sendte i kveld ut en hastemelding om saken.

–Datatilsynets konsesjon ble i sin tid gitt under forutsetning av at Kultur- og kirkedepartementet ville komme på banen.Dette er helt nødvendig, fordi loven er uklar med hensyn til hvordan forbrukernes rettssikkerhet og personvern skal ivaretas, sier rådgiver Hans Marius Graasvold.

For et rot....
Kulturdepartementet vil at Datatilsynet skal gi advokatfirmaet Simonsen fornyet konsesjon for å bedrive overvåkning av ulovlig fildeling. Kulturministeren har tidligere sammenliknet ulovlig fildeling med tyveri av en jakke. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
GLAD FOR STØTTEN: Advokat Espen Tøndel håper støtten fra departementet får betydning.

Bruk stemmen deres i høst for å felle denne inkompetente og nå folkefiendtlige regjeringen. Dette dreier seg ikke om "overvåkning av ulovlig fildeling" men en kraftig krenkning av vårt privatliv og rettssystem!

 

Det er vel ikke lenge til vi får en "Patriot Act" i Norge med slike folk i regjering!

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Denne artikkelen forklarer hvorfor datatilsynet har sett seg nødt til å gjøre som de har gjort tidligere, og kulturdepartementets utspill i dag gjør det meget forståelig at Datatilsynet er i en vanskelig posisjon hvor de ønsker å gjøre det beste for den vanlige borger i denne sammenheng men møter motstand, trenering og liten vilje til å lage bedre retningslinjer som sikrer alles interesser.

 

http://www.aftenposten.no/kul_und/article3136009.ece

 

Mao. vi trenger kompetente mennesker i regjering som kan dette og som Datatilsynet kan støtte seg til. Ikke en regjering som åpner for og tom. legger press på Datatilsynet for slik folkefiendtlig praksis vi ser i dag.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...