Gå til innhold

Windows 7 RC-isoen har gjort min eksterne harddisk korrupt!


Anbefalte innlegg

Jeg hadde lyst til å prøve Windows 7, og gikk inn på Microsoft sine nettsider, registrerte meg og lastet ned isoen til den eksterne harddisken min, en Western Digital Elements 1 TB. Når den var ferdig, fikk jeg en melding om at filen var korrupt, og at jeg måtte laste den ned på nytt. Irritert klikket jeg ja, men da ville ikke nedlastingen starte engang. Det viste seg at filen, bare i kraft av å befinne seg på harddisken, hadde gjort alt innholdet korrupt (eller noe i den duren), og jeg kunne ikke få tilgang til noe av det!

 

Windows XP foreslo å bruke chkdsk, så jeg prøvde det. Da fikk jeg vite at chkdsk ikke kunne gjøre noe så lenge harddisken var i skrivebeskyttet modus. På internett fant jeg ut at jeg måtte skrive "chkdsk *: /f /r". Dette gjorde jeg, og etter en veldig lang stund ble prosessen ferdig. Dessverre, fungerte ikke dette. Alt jeg kunne se var én mappe med noen få musikkfiler, og nå kan jeg ikke engang åpne harddisken! Dessuten var den bare halvfull da jeg begynte, men nå forteller Windows meg at den inneholder over 800 GB.

 

Dersom noen kan hjelpe meg med dette, blir jeg meget takknemlig!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med hårek.

Min 750 Samsung disk + 1 skjermkort typ 8800gts tok kvelden etter jeg la inn windows 7, men jeg tviler sterkt på at w7 er årsaken med mindre den overkjører fullstendig volt innstillinger og herper hardware pga dette.

Sjekk S.m.a.r.t Status.

En annen ting du bør huske er at du har ikke kjørt filen enda, ergo dataen kan ikke ha forårsaket noen skade.

Lenke til kommentar
Grunnen til at jeg mistenker isoen for å være årsaken, er at hendelsen sammenfalt nøyaktig med fullføringen av nedlastingen, og jeg er ikke den eneste som har opplevd å få en korrupt W7-iso fra Microsoft sine hjemmesider. Da virker det litt snålt om harddisken i tillegg skulle ha feilet akkurat da, helt uavhengig av denne filen.

Her må man skille snørr og barter.

Når du snakker om korrupte iso-filer du har lastet ned, så er dette en korrupsjon av innholdet i filen, noe du kan merke ved at sjekksummen blir feil. Men for filsystemet på den eksterne disken din er dette fortsatt en fil som alle andre.

 

En annen ting er det dersom en fil blir korrupt pga. feil i filsystemet på disken. Men da er årsaken å finne i diskens filsystem, ikke i filen i første omgang.

 

At en ting inntreffer samtidig som du gjør noe annet betyr ikke at det er noen årsakssammeneng mellom dem. Hva om du hadde spilt en MP3-fil mens den eksterne disken din crashet? Ville du ha antatt at det var MP3-filen sin feil?

 

Jeg har hørt om en fyr som en gang slo på en kaffetrakter - og umiddelbart etterpå gikk strømmen i hele bydelen ... Det tok noen sekunder, men så klarte han å overbevise seg om at strømbruddet ikke kunne skyldes at han nettopp hadde trykket på bryteren. Men akkurat der og da gikk det litt kaldt nedover ryggen på ham ...

Lenke til kommentar
Jeg er ingen ekspert på filsystemer, så det kan godt være at det jeg mistenker egentlig er umulig, men jeg vil nå si at dette sammentreffet er litt mer påfallende og usannsynlig enn de du nevner her.

De fleste disk-feil merkes når man åpner/leser/skriver/lukker en fil, dvs. noe man gjør ganske ofte på en PC. Hvis en disk er i ferd med å feile - og det kan ta lang tid uten at man er klar over det, særlig på en ekstern disk som er tilknyttet via USB -, så er det egentlig bare et lotteri akkurat når det vil skje, men det vil skje når PC'en aksesserer disken på en eller annen måte.

 

Hvis en fil (ISO-fil eller hva som helst) inneholder feil data (=korrupt fil), så har ikke disken noe forhold til dette. Den registrerer bare en strøm med bits som skal skrives eller leses. Hvis disken er frisk, så vil den uten problemer la deg brenne en korrupt ISO-fil til en DVD. Den vil sannsynligvis ikke virke som installasjons-DVD, og du har kastet bort en DVD, men disken har ikke hatt noe problem med denne korrupte filen. (Vi bruker sjekksum-programmer nettopp for å redusere sjansen for å brenne korrupte DVD'er; feil sjekksum => ingen vits i brenne til DVD.)

Lenke til kommentar

Neste gang du skal

På internett fant jeg ut at jeg måtte skrive "chkdsk *: /f /r".

 

så du kan godt prøve i det minste Hjelp og Support i Windows.

 

post-90860-1245078593_thumb.jpg

 

 

 

I tillegg har du ikke nevnt et ord om hva du brukte for å laste ned filen.

 

Feks: man kan oppleve at en filen (jeg vet ikke hvorfor) er lastet ned i under noe sec. Da er det faktisk slik at en fil på over X antall GB er å finne i nedlastnings folder, men det er  ikke noe data i den. Så nedlastnings tiden burde være noe man i tillegg kontrollere.

 

At du har over 800GB på disken din nå, er ja/ikke merkelig, avhenging av hvor mange ganger du har faktisk klikket på download, og slags chkdisk er den du har utført.

Lenke til kommentar

Skanner med GetDataBack akkurat nå. Blir ferdig om noen timer.

 

nebrewfoz: Mener du å si at isoen ikke kan ha forårsaket dette problemet?

 

Neste gang du skal
På internett fant jeg ut at jeg måtte skrive "chkdsk *: /f /r".

 

så du kan godt prøve i det minste Hjelp og Support i Windows.

Jeg har lest det der, men det var på microsoft.com. På internett, altså. Gjorde jeg noe feil? Ja, siden du nevner det, mener jeg.

 

I tillegg har du ikke nevnt et ord om hva du brukte for å laste ned filen.

Microsoft har en spesiell tjeneste som man må bruke for å få lastet ned W7. Husker ikke hva den heter nå.

 

At du har over 800GB på disken din nå, er ja/ikke merkelig, avhenging av hvor mange ganger du har faktisk klikket på download, og slags chkdisk er den du har utført.

Nevnte tjeneste tillot ikke slik multiplisert nedlasting, og dessuten så klikket jeg bare én gang. Hva slags chkdsk-prosedyre jeg benyttet, har du allerede sitert meg på.

Lenke til kommentar
Skanner med GetDataBack akkurat nå. Blir ferdig om noen timer.

 

nebrewfoz: Mener du å si at isoen ikke kan ha forårsaket dette problemet?

Jeg mener at disken kunne ha crashet mens du lastet ned eller kopierte en hvilken som helst fil til disken. Det var bare et sammentreff at det skjedde mens du holdt på med denne ISO-filen. Det kunne ha skjedd 24t tidligere, og da ville det ha vært en annen fil som ble skrevet til disken.

Lenke til kommentar

For å si det slik, en ISO som lastes ned er bare en strøm med data.

En harddisk gir seg blanke faen i om det er noen 0'er og 1'ere som kan bli feil, den ryker ikke og heller ikke filsystemet ryker grunnet noe slikt.

Eneste som ryker er fila du laster ned.

 

MEN! Det er alltid men til data relaterte saker, det som kan skje er at diskens elektronikk eller mekanikk svikter der og da, og da tar med seg dataene som finnes på disken.

Årsaken er dog ikke den korrupte ISO filen, du kunne ha fått samme sak om du lagret ett bilde i paint til eksempel, eller om du kopierte den Mp3 filen så det var data som skulle skrives som det gikk galt med i elektronikken til disken i det eksemplet som forårsaket det.

 

Hva det var spiller ingen rolle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...