Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Matte Algebra VG1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Du skal forkorte?

 

Skriv om røttene til potenser, og bruk potensreglene for multiplikasjon og divisjon.

 

Bruk denne:

mimetex.cgi?a^{\frac{p}{q}}=\sqrt[q]{a^p}

 

Ikke værre ...

 

I fasiten står det at svaret er 3^-3. Kan være at fasiten har feil i og med at den ikke bestandig er 100% rett. Hvis jeg får forkortet, er det noen som har en ide om hvordan jeg kan gange disse faktorene sammen?

Endret av Grumpy-Guy
Lenke til kommentar

Altså.. når du skal trekke sammen faktorer som har samme grunntall, kan du addere og substraere eksponentene (husk lik fellesnevner).. du plusser eksponenten til tellerne, og substraerer eksponenten til nevnerne, slik som vist over.

Endret av kimj_
Lenke til kommentar

Om du las det ut frå tråden min, las du feil. Kva var forvirrande forresten? Håper du såg på meir enn det eine dømet som står øvst ...

 

Kimj_ har brukt noko anna enn det som er innebygd i forumet, men akkurat kva han har brukt veit eg ikkje. Det finst fleire forskjellige program for å skrive matematikk, som t.d. MathType, men skal du lære deg det for å skrive i forumet kan det vere like greit å bruke nokre minutt å setje seg inn i TeX-kodane.

Lenke til kommentar

Enig med Torbjørn. Sett deg inn i det! Det er nemlig mange forum som bruker TeX, men i hvert fall.. jeg brukte Mathematica for å vise min utregning, fordi jeg ikke hadde kamera e.l. liggende så jeg kunne ta bilde av min skriftlige utregning :p

Endret av kimj_
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...