Gå til innhold

Har noen erfaringer med Cuba?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er det noen av dere som har erfaringer med reiser til Cuba?

Har tenkt å reise rundt med ryggsekk å prøve å reise litt rundt. Besøke byer, og ha et par dager med avlapping på en hvit stand med turkist hav helst.

Har 3 uker til disposisjon, så det må vel være mulig å få reist litt rundt på denne tiden her.

 

Vet noen av dere hvordan det er å reise i august/september? Vet at det skal være regntid og orkantid, men hvordan dette er? Er det skikkelig ille, slik at en ikke bør reise på denne tiden?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Riktig som Mchansern sier. Dra dit

 

Ja, august/september er "regntid". Det betyr ikke nødvendigvis at det regner hele dagen. Det normale er at været er bra på morgen og formiddag før det kommer noen kraftige regnskyll på ettermiddagen. Orkaner er svært sjeldne så tidlig på året. (oktober og november er "høysesong" for orkaner) Men vær forberedt på at det kan bli ganske så varmt og klamt på den tiden du skal dit.

 

Kikk innom http://www.cuba-junky.com Her finner du det meste du trenger å vite om å reise i Cuba. (vær, casas/hoteller, strender, transport osv osv) "Pototo" som driver nettstedet har et godt rykte.

 

Den enkleste og mest effektive (men kanskje ikke det rimeligste) måten å reise rundt på øya er å leie bil. (som vi gjorde) Ellers er busselskapet "Viazul" regnet som den mest pålitelige og komfortable måten å komme seg rundt på.

http://www.viazul.com/asp/reserva/Default.aspx

 

Jeg har reist mye over hele kloden, men Cuba var en helt spesiell opplevelse. Mange steder er vakrere, har bedre mat (selv om maten stort sett var mye bedre enn forventet) og enda hyggeligere folk. Men når det kommer til "ambience" er Cuba uslåelig!

Du kommer til å enten hate eller elske landet...

 

eflatjan

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar :)

 

Har lest en del rundt og sett en del bilder, å det ser jo helt fantastisk ut, håper bare det er sånn i virkeligheten også.

 

Er det noen steder som er mer verdt enn andre å besøke?

Og om det er disse hvite stendene og turiskt hav en plass uten de aller veste turistplassene?

Lenke til kommentar
Er det noen steder som er mer verdt enn andre å besøke?

Og om det er disse hvite stendene og turiskt hav en plass uten de aller veste turistplassene?

 

Av de stedene vi opplevde vil jeg spesielt anbefale Havana (selvfølgelig - en utrolig spennende by!)

Trinidad har masse turister men er likefullt veldig koselig og verdt et besøk.

Cienfuegos er veldig spesiell og "ekte" Cuba.

Vi likte oss også godt i Santa Clara. (med Che's grav og monument) Men blant turister tror jeg er meningene er delte om denne byen.

Camaguey var i grunn det eneste stedet vi kunne ha unnvært. OK stopp dersom du er på vei til Øst-Cuba, men ikke ta en laang avstikker dit som vi gjorde.

 

Vi var i Cuba i 16 dager bare, så det er jo massevis av severdige plasser vi gikk glipp av. (f.eks alt øst for Camaguey og vest for Havana)

 

Vi prioriterte ikke strender på denne turen og besøkte ingen av de angivelig flotteste (som f.eks. Cayo Coco, Maria La Gorda, Cayo Levisa, Cayo Largo osv... Jeg gir bare tips om steder jeg har vært selv.

 

De strendene vi besøkte var Playa Giron, Playa Larga, Playa Ancon og Cayo las Brujas . Alle var OK - men ingen var spektakulære. (er kresen når det gjelder strender)

 

Av disse er nok Cayo Las Brujas nærmest din drøm om hvit sand, turkist hav og lite turister. Men for å komme dit må man kjøre en spektakulær nesten 5 mil lang "causeway" ut i havet fra byen Remedios. Bil er eneste realistiske transportmulighet. (Vi var der på dagstur fra Santa Clara)

http://www.pbase.com/bolla49/image/63544666

 

Playa Ancon ligger 15 km fra trivelige Trinidad og lett tilgjengelig. Grei nok, men med litt grumsete vann, og delvis ødelagt av stygge (stort sett tomme) hoteller.

http://www.pbase.com/bolla49/image/63543767

 

Playa Giron i Grisebukta var ganske bra, men noe ødelagt av en forfallen molo som gikk i nesten hele strandens lengde.

http://www.pbase.com/bolla49/image/63542543

Playa Larga ligger innerst i Grisebukta og var helt ordinær. Vi bodde på det eneste hotellet på denne stranda og det var helt OK.

 

Virker kanskje negativ, men jeg understreker igjen at det finnes massevis av mye flottere strender rundt omkring i Cuba. Generelt kan en vel si at strendene ute på øyene som regel er bedre enn de på "fastlandet".

 

Flere av mine bilder fra Cuba: http://www.pbase.com/bolla49/cuben

 

eflatjan

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...