Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Skranken, et juridisk diskusjonssted om juridiske problemstillinger fra himmel til jord..


KVTL

Anbefalte innlegg

Som hovedregel kan man ikke nekte deg innsyn i dokumenter eller opplysninger i din sak. Det kan gjøres unntak fra innsyn for opplysninger om din helse som det ikke er tilrådelig at du får se (forvaltningsloven § 19 første ledd bokstav d). Avslag på innsyn skal gis skriftlig, og det er klagerett til NAV Klageinstans i din region, jfr. forvaltningsloven § 21.

 

Hva mener du med "annen hjelp i tillegg til behandling"? Hvis du mener arbeidsrettede tiltak har man, etter lovendring 1. mars 2010 som innførte AAP, ikke krav-/klagerett over NAVs avgjørelser om tildeling av individuelle tiltak.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har som hovedregel rett til å få innsikt i de dokumentene legen din har om deg (pasientjournalen din) - om du har rett til å se alle dokumentene NAV har, vet jeg ikke.

 

Ang. hva som hjelper eller ikke er jo ikke noe man kan si noe om når både fastlegen din og NAV mener dette er av relevans for din arbeidsevne og du ikke sier hva det er. Siden du ikke sier det, og med tanke på ventetiden, kan det jo f.eks. være relevant å tippe at timer hos psykolog/psykiater er foreslått. Hvorvidt det er relevant for din arbeidsevne eller ikke er vel, ironisk nok, en psykiater best kvalifisert til å svare på.

 

Det er klart det er noe annet hvis de tvinger deg til å få behandling for luft i magen som sjenerer kollegaer om du jobber med å sitte alene i gravemaskin. :p Om det er et helt søkt eksempel av den typen, må du gjerne komme med det.

Lenke til kommentar

Markedsføringsloven § 10. Prismerking mv.

Den som i næringsvirksomhet selger varer, tjenester eller andre ytelser til forbrukere, skal så langt det er praktisk mulig informere om prisene, slik at de lett kan ses av kundene.

 

Departementet kan ved forskrift gi nærmere regler om gjennomføringen av plikten etter første ledd.

 

For å lette kundenes bedømmelse av priser og kvalitet på varer og tjenester kan departementet ved forskrift påby næringsdrivende å iverksette tiltak utover det som følger av påbudet i første ledd. Slik forskrift om informasjonstiltak kan blant annet

a) påby merking, oppslag eller annen underretning om pris, forretningsvilkår, kvalitet og andre egenskaper,

b) gi påbud om sortering og bestemmelser om mål og vekt og opplysning om pris pr. enhet (jamførpris) for varer som frambys for salg.

En bedrift selger tjenestene A og B.

De markedsfører tjeneste A og har en klausul om at man kjøpe B for å få kjøpt A.

Hvilke krav settes da til prismerking av tjeneste A?

 

(liten skrift med klausulen og prisen på B, eller totalpris, eller kun prisen på A, eller noe annet?)

Lenke til kommentar

Normalt ville det vel da kreves at den informasjonen er tilgjengelig der de presenterer prisen. Eks.

 

Produkt A: 79,- (Forutsetter at du kjøper/har kjøpt B)

 

Nå har jeg ikke lest tilgjengelige forskrifter, men jeg tror ikke det kreves totalpris bortsett fra ved abonnementstjenester o.l. - og jeg er også usikker på om det bare gjelder forbrukerforhold. Så mye hjelp var jeg! :p

Lenke til kommentar

Nei, jeg vil ikke henge ut selskapet i offentlig gapestokk eller sette mitt kundeforhold i fare. Derfor vil jeg eventuelt gå via forbrukerombudet.

 

Markesføringen skjer via alle de vanlige metodene, tv, radio, internett, aviser etc. Tjenestene leveres lokalt hos kjøper, ikke noe fast utsalgssted.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Rette instans formoder jeg vil være Helsetilsynet i fylket (som ligger hos Fylkesmannen).

 

Krav til samtykkets form fremkommer av pasient- og brukerrettighetsloven § 4-2:

 

§ 4-2. Krav til samtykkets form

 

Samtykke kan gis uttrykkelig eller stilltiende. Stilltiende samtykke anses å foreligge dersom det ut fra pasientens handlemåte og omstendighetene for øvrig er sannsynlig at hun eller han godtar helsehjelpen.

 

Departementet kan gi forskrifter om krav til skriftlighet eller andre formkrav ved visse former for helsehjelp.

 

Med "omstendighetene for øvrig" sikter man til hvor inngripende helsehjelpen er, hvilken tidsramme det er snakk om (er det "now or never" eller har man god tid), etc. For en henvisning til spesialisthelsetjenesten vil jeg anta at omstendighetene normalt er slik at man bør kreve et uttrykkelig samtykke eller i alle fall at pasienten ikke motsetter seg det etter å ha blitt informert om hva det innebærer.

 

Dersom legen kommer i kontakt med pasienten og pasienten opplyser om at han/hun ikke har tid til å snakke kan det vanskelig regnes for noe samtykke til annet enn at legen kan ringe tilbake på et senere tidspunkt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hva slags lover kommer man i konflikt med om man setter opp feller for å fange uønskede katter, for så å avlive dem? Er snakk om både villkatter og katter med eiere.

 

Postet av anonym: f33b9f332c047ced16bac1399208c138

Hvorfor på dø og liv avlive?

Og hvordan kan du se forskjell på eierløse katter og katter som har eiere?

Er det et ønske om en ny kattepels til kona, er det snakk om å supplere nærmeste lokal kinaresaurant med ferskt kjøtt, eller er det et ønske om å bli kvitt et reelt problem som ligger bak.

 

Katter er ikke vilt. De er å anse som "ting" som tilhører en eier. Sånn sett er det vanskelig å finne regler for at du skal kunne "destruere" eventuelt "ødelegge" andre folks ting.

G :)

Endret av Gaidaros
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er ute etter å finne ut av lovligheten rundt dette nettopp fordi jeg syns det ikke er greit.

 

Postet av anonym: f33b9f332c047ced16bac1399208c138

Vel, det er ulovlig.

Du nevner jo heller ikke om det er noen andre du kan kontakte for å løse ditt problem, så jeg ser vel at det er en løsning som ikke er relevant.

Men siden du ikke vil svare om hva som er bakgrunnen for eventuell avlivingen (Det er nemlig relevant) Og heller ikke om hvorfor du vil fange og ødelegge andre folks løsøre, hvilket jo også er relevant, så får du ta deg bryet med å bla gjennom dette dokumentet som tar for seg akkurat dette problemet (76 sider): http://norskhuskattforening.net/katter.pdf

Så får vi diskutere etterpå hvis du fremdeles har spørsmål.

G :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...