Gå til innhold

Lyst til å bli rektor?


Gjest medlem-98070

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-98070

Skal velge utdannelse snart, og plutselig slo det meg at å gå for å bli rektor hadde vært en kul ide. Kunne ikke tenke meg å jobbe bare som lærer, pga hører det er litt dårlig inntekt og ønsker å ta en høyere utdanning( f.eks innen ledelse).

 

Noen som vet hva en rektor på f.eks ungdomsskole tjener? Overalt hvor jeg leser, leser jeg kun at det er stor variasjon. Noen som vet spesifikt hvor godt man kan tjene på grunnskole?

 

Og litt om hva man må studere? MÅ man ha lærerutdanning, og/eller pedagogikk?

 

Noen som har erfaring med lærerutdanning eller som er/vil bli rektor? Er det en lang vei å gå, f.eks at alle rektorer først har vært lærer i mange år? Alle rektorer jeg har møtt mens jeg gikk på skole var jo 50ish liksom

Endret av medlem-98070
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-98070

525000?? Ikke verst da...

 

Men er det slik at har du utdannelse til å bli rektor så kan du bli det på alle slags skoler? Ikke bare grunnskole

Lenke til kommentar

Med mindre du tar særdeles mykje or relevant utdanning så får du ikkje jobben som rektor direkte frå skulebenken. Med mindre du får jobben som rektor på ein liten skule som er desperate etter å finne ein rektor, men sjølv då er det stort sett ein eldre lærar som tar jobben.

 

Å bli rektor er eit langtids mål som med mindre du er veldig helldig krever at du har lang jobberfaring som lærar fyrst. Om du kun vil jobbe på toppen som rektor, men ikkje har noke interesse for å jobbe som lærar så ser eg dessverre på dette som eit urealistisk mål. At dei fleste rektorar er rundt 50 år gamle før dei får jobben høyrest ikkje akkurat urealistisk ut, om du må holde ut så lenge i ein jobb du ikkje likar for å kanskje få ein jobb du vil ha så er det nok ikkje vært det. Husk også på at dei aller fleste lærarar ønsker å avansere i jobben og kanskje ende opp som rektor. Men sidan det er berre ein rektor på kvar skule så er det dei ferreaste som kjem så høgt opp i løpet av karrieren.

 

Om det er ein rektor liknande jobb du er ute etter så ville eg ha satsa på ein meir generell økonomi og administrasjons utdanning istadenfor å gå på lærarskulen.

 

Men det kan kanskje være at eg har missforstår, om du gjerne vil jobbe som lærar så synest eg du skal satse på det. Norge treng fleire flinke lærarar.

Angåande lønn og slikt så er ikkje den så dårlig som folk skal ha det til, dessutan så har jobben som lærar ein del fordelar. Den viktigaste fordelen er at ein jobb i ein grunnskule som ved alle andre offentlege jobbar så er den veldig stabil, har du fyrst fått jobb så er sannsynligheita stor for at du får beholde den så lenge du vil. Ellers så har lærarane lengre sommarferie en andre arbeidstakarar (ulempen er at dei ofte må jobbe lengre andre dagar i året) og du vil som lærar få høgare lønn for kvar kompetanseaukning du tar etter du er ferdig utdanna.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Takker for utfyllende og bra svar :) Jeg var ikke helt klar over dette med at man må være lærer i flere år (men jeg hadde en mistanke). Så da er nok ikke dette et så veldig realistisk mål for meg, blir nok heller til at jeg tar noe sånn øknonomi og ledelse og satser på å bli personalsjef eller lignendei stedet.

Lenke til kommentar

Høyrest fornuftig ut det Mantea.

 

Livets harde brutalitet er at det stort sett ikkje er så lett å bli sjef, i alle fall utan å legge mykje tid og innsats i det. :hm:

 

Det er mange som seier at du skal sikte mot stjernene og prøve å bli det du helst vil, men personleg synest eg det er best og satse på noke som gjer at du får ein jobb du er fornøgd med med ein gong du er ferdig utdanna.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er lærerstudent, som fortsetter på en master i nordisk litteratur.Lengden på studiet er jo noe du så fint kan bestemme selv når du tar en lærerutdanning.Selfølgelig må du ta de 4 årene for å bli adjunkt, men etter det er det bare:jo mere jo bedre. Da viser jeg til det at du ville ta en lang/høy utdannelse eller hva det var du skrev:)

 

Uansett, over til rektor spørsmålet.Ja, det er nok slik at du må ha god fartstid i skoleverket for å kunne være aktuell for en rektorstilling.Du er jo ikke særlig attraktiv om du ikke vet hva som skjer på grasrota, men bare sitter på toppen og drar i trådene:) .Jeg fikk også vite i min siste praksis, at framtidas rektorer bør ha en økonomi utdannelse, fordi en hver skole nå er som et eget firma med ansvar for sin økonomi.

 

Så...muligens kan du bli rektor ,men det etter masse utdanning og godt med fartstid.

Vil også tro at det er en fordel om det ikke er lønna som driver deg, i såfall er det kanskje et lurt valg å bli bedriftsleder i stedet:)i skolen er det jo små barn og lærere du skal veilede, noe som bør drives av en annen type motivasjon.Ellers bør du også ha god peiling på psykologi og ledelse tipper jeg, sikkert en fordel med kursing der.

 

Lykke til da, du finner nok din sti!!!Og blir sikkert en god økonom/ bedriftsleder en gang

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...